מזונות נוגדי אלרגיה- לשרוד את עונת המעבר

עונת הסתיו כבר בפתח ואיתה שלל אנשים מסביבנו- מתעטשים, דומעים, מתגרדים, מנוזלים ולא משפעת- הם סובלים מאלרגיה בעונת מעבר. עונת המעבר נושאת אבקנים המחוללים אלרגיה בקרב אנשים רגישים. אחת הסיבות לכך נסובה סביב העובדה שבעונות מעבר יש שינויי מזג אויר מהירים ומעבר חד מחום לקור, מגביר את הגירוי ברירית האף.
שינויי קטנים בתזונה והוספה של מזונות מסויימים, עשויים לגרום להקלה בסימפטומים, על ידי ריסון גורמים העשויים לעורר דלקת ומזונות שמתפקדים בגוף כאנטי היסטמינים טבעיים (חומר המיועד לטיפול בתגובות אלרגיות ומפחיתן באופן משמעותי).

רכיבים התזונה הבאים עשויים לעזור בריסון דלקות ואלרגיה ואף במניעת אלרגיה במקרים קלים:

1.קרטנואידים: פיגמנטים המצויים בעיקר בצמחים, שצבעם נע בין אדום לצהוב. קרטנואידים חשובים למערכת החיסון וריריות שונות ומשמשים כנוגדי חמצון יעילים. קבוצת הקרטנואידים כוללת: לוטאין, בטא-קרוטן וליקופן. מחקרים מצאו שאנשים הצורכים כמות גבוהה של קרטנואידים במזון, סובלים פחות מאלרגיות. על מנת להגביר את כמות הקרטנואידים בתזונה, ניתן לאכול את המזונות הבאים:

גזר/ ירקות עליים בצבע ירוק כהה, כגון תרד, כרוב ירוק קייל, מנגולד, עלי סלק/ עגבניות (במידה והן לכשעצמן לא מעודדות רגישות או אלרגיה) ורסק עגבניות/ אבטיח/אשכולית אדומה/ פלפל אדום.

2.קוורצטין: פיטוכימיקל ממשפחת הפלבונואידים. הקוורצטין הוא נוגד חמצון, המנטרל רדיקלים חופשיים ועל ידי כך עשוי לתרום במניעת מחלות והזדקנות. לקוורצטין תפקיד מפתח בדיכוי אלרגיות באמצעות עיכוב שחרור היסטמין, חלבון המשתחרר מתאי מערכת החיסון בעת חשיפה לאלרגנים וגורם לסימפטומים המלווים אלרגיה- גרד, התעטשות, נזלת ודמע.  קוורצטין נמצא במזונות הבאים:
תה ירוק/ תה שחור/ תפוחים/ דובדבנים/ בצל סגול/ גרגרי יער.

3.ברומליין: אנזים מפרק חלבון, המופק מגזע האננס ונמצא כנוגד דלקת יעיל. הברמוליין פועל באופן ישיר על תאי מערכת החיסון ומפחית את הדלקת האלרגית ואת האדמומיות והנפיחות המקומית בעור במצבי אלרגיה. מזונות המכילים ברומליין:

אננס/ פאפיה.

4.חומצת שומן אומגה 3: חומצות שומן אומגה 3 נלחמות באלרגיה על ידי הורדת דלקת. לדלקת יש תפקיד מפתח בתגובה אלרגית. אומגה 3 נמצאת במזונות הבאים:
זרעי פשתן (אומגה 3 צמחי)/ אגוזי מלך (אומגה 3 צמחי) זהירות לסובלים מאלרגיה/ ובחי, בעיקר בדגים הבאים- סלמון/ מקרל/טונה/ הרינג.

 

*מספר מחקרים קטנים שנעשו, מצאו שתזונה ים תיכונית עשויה לסייע לאנשים הסובלים מאלרגיות, בעיקר ילדים. תזונה ים תיכונית הינה תזונה העשירה בירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים, שמנים טובים- מדגים או שמן זית, תבלינים וצמחי תבלין, ודלה בבשר אדום, מזונות מעובדים וסוכר.

תגובות (0)
הוסף תגובה