שבת בים. נובמבר.

לא מתוקה, בחורף לא סוגרים את הים  . 
כן, הים הוא אחת הסיבות שאנחנו אוהבים לחיות בישראל . 
למה האנשים שם על החוף ערומים? הם נודיסטים. מהמילה nude. 
לא, הם לא מתביישים. הם מרגישים נח עם הגוף שלהם ועם מי שהם. 
תזכרי תמיד להרגיש נח עם עצמך.

תעשי מה שמרגיש לך נכון.

את ילדה רגישה ומרגישה. בטוחה שתביני למה אני מתכוונת כשתגדלי קצת.
זוכרת שאמרת לי שכשאת רוקדת זה נעים לך? וכשאת לא רוקדת זה לא מרגיש לך טוב בגוף?

זה בדיוק זה. תרקדי, תרגישי, תרגשי. 
מה אני עשיתי בשבת בבוקר כשהייתי קטנה?

רצתי למטבח עם פיג?מה וסבתא הדליקה לי את הרדיו והקשבתי ל? מקהלה עליזה?. 
לא, לא היה לי מחשב. גם לא אייפון. 
כן, היה לי כיף.
שיחקתי עם הכלבים שלי, רכבתי על אופניים, קטפתי קלמנטינות מהעץ. 
נפגשתי עם חברות.
כשחזרתי מבית הספר הייתי מקשיבה ל ? לבת ולבן ולכל המתעניין?. 
איך יודעים מה לעשות כשגדולים? 
קצת חושבים, הרבה מרגישים.

תלכי אחרי מה שאת אוהבת, תעשי מה שמסקרן אותך,
תלכי עם מה שאת מרגישה. 
לא, זה לא אומר שצריך להיות נודיסטים. 
מספיק ללכת יחפה על החוף.

 

מרק עגבניות צלויות- המתכון מתוך ספר הבישול שלי "סיפור בריא"-אוכל קל מהיר וצמחוני

 

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ

4 גבעולי סלרי קצוצים

3 גזרים קצוצים

1 שומר קצוץ

5 שיני שום קצוצות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ

4 עגבניות פרוסות

10-8 כוסות מים או ציר ירקות

1 כף אורגנו (או בזיליקום) יבש

1 כפית פפריקה

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

1 כוס קינואה (או דוחן, או אורז מלא)

מיץ מ-1 לימון

 

לעגבניות הצלויות:

4 עגבניות פרוסות

15 עגבניות שרי חצויות

2 כפות  שמן זית

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

1 כפית בזיליקום יבש

 

 

מכינים את העגבניות הצלויות: מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות). מסדרים את העגבניות בשכבה אחת בתבנית שטוחה, בוזקים עליהן את השמן, הסוכר, מלח, פלפל והבזיליקום וצולים כ-25 דקות.

 

 

להכנת המרק, מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל, הסלרי, הגזר, השומר, השום והג'ינג'ר במשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב.

 

 

מוסיפים את העגבניות הטריות, העגבניות הצלויות, המים (או הציר), האורגנו, הפפריקה, הסוכר, מלח ופלפל, ואת הקינואה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומרסקים  את המרק (או רק חלק ממנו).

 

 צילום:דניאל לילה 

סטיילינג: טליה גון אסיף 

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה