עמוד ראשי > איך להקים עסק > הקמת מסעדה אתם חולמים כבר שנים על לפתוח בית קפה שכונתי?

אתם חולמים כבר שנים על לפתוח בית קפה שכונתי? עבדתם במשך שנים בניהול מסעדות שונות ועכשיו אתם רוצים להיות הבעלים?

לפני שאתם קופצים למים, ישנם שיקולים ייחודיים לפתיחת מסעדה אשר כדאי לקחת בחשבון:

1. מדובר בעסק עם עלויות קבועות גבוהות ? השכרת מקום, ביטוח,עלויות העסקת עובדים,ניקיון, חשמל, מים, רישיון, שילוט, בדיקות תברואה תקופתיות ועוד.

2. הקמת העסק בדרך כלל כרוכה בהשקעה כספית מהותית בעיצוב המקום, רישוי, אישור תבואה לעבודה, מיתוג ושיווק כדי להתחיל זרם של לקוחות.

3. ישנה תחרות רבה מאוד בשוק האוכל, חייבים כל הזמן להיות טרנדי, לשמור על רמת תברואה גבוהה, ניקיון, שיווק מסיבי ושוטף כדי למשוך קהל לקוחות, בדיקה תקופתית של המנות ושינויים בהתאם לצורך.

4. שירותיות גבוהה של עובדים ויכולות ניהול גבוהות של מנהלי משמרות הינם מרכיבים הכרחיים להצלחת העסק החדש שלכם. גם אם האוכל יהיה הכי טעים בעולם אבל אם האוכל לא יגיע בזמן או אם המלצר יהיה לא נחמד הלקוחות לא יחזרו.

5. תיאום לוחות זמנים עם ספקים רבים לקבלת סחורה טרייה ובזמן מדי יום. טריות האוכל ויכולת לספק את כל המוצרים בתפריט נדרשים בכל בית קפה או מסעדה שרוצה לשרוד בשוק.

6. התמודדות עם עונתיות (בחורף אנשים יוצאים פחות מהבית לדוגמא(. חייבים להיות מוכנים לירידה זמנית בהכנסות ולשקול התמודדות בתקופות שפל עם היקף ההוצאות של העסק.

7. לשקול האם להכניס משלוחים ובאיזה מחיר. משלוחים יכולים להגדיל את מחזור ההכנסות אבל צריך להשקיע בלוגיסטיקה לביצוע המשלוחים ביעילות ובזמן.

8.  סיכויים גבוהים לרמאות של העובדים, מומלץ להשקיע במצלמות ולהיות נוכח כמה שיותר במקום.

9. בדיקה תקופתית אילו מוצרים מניבים מעט מחזור כדי לבדוק למה ולהחליפם אם צריך.

תגובות (0)
הוסף תגובה