ירושלים הינה העיר המסקרנת, ההיסטורית והתרבותית ביותר במבין ערי העולם, לטוב ולרע. ניתן להגיע לכל זמן בהיסטוריה האנושית, הקדומה והמודרנית, ולראות התרחשויות אימפריאליות, דתיות וקולוניאלית בעיר ירושלים. דבר זה מזמן תיירים רבים, היסטוריונים שונים ואומנים מגוונים הפוקדים את העיר כדי לחפש השראה, גילויים ופריצות דרך. בעקבות כך, מתחמי בילוי, מסעדות רבות, תיאטראות ומרכזי תרבות גדולים בעלי משקל רב בארץ ובעולם נפתחים חדשות לבקרים. מסעדה כשרה בירושלים הינו דבר שניתן למצוא באופן שכיח וזה די לא מפתיע. כיוון שהעיר מזמנת אליה דתות רבות ורצון לשמור על צביון מסורתי בעיר, או לפחות זיקה מסוימת למנהגים וכולי, מסעדות מנסות להביא את רוח ירושלים לתוכן.
בין היתר, בניסיון להכניס את ההוויה הירושלמית אל תוך מרכזי הבילוי ואל המסעדות, מסעדה כשרה בירושלים היא לא דבר כל כך נדיר. הקולינריה המתפתחת בירושלים מנסה לשמור על רוח העיר ולנסות להפיק אוכל גורמה משובח, אך עדיין נאמן למסורת העיר ולמורשתה היהודית. כמו כן, בהתאמה, ישנן מסעדות ערביות, דרוזיות ואף מסעדות אשר מציעות מגוון רחב של פירות ים ואוכל לא כשר. אך בכל זאת, כאשר מדובר בעיר ירושלים כדאי להישאר נאמן למקור השורשי של העיר ולנסות להתחקות אחר הנרטיב של העיר, אחר הקדושה שלה ואחר המסורת שלה, שהיא יכולה לשמש כפלטפורמה ליצירה.
כדוגמא לכך, עמוס עוז ניזון רבות בסיפוריו מהעיר ירושלים ומאופן גדילתו שם. בדומה אליו, דויד גרוסמן מנסה להכניס את הרעיונות של ירושלים ואת הוויתה אל תוך ספריו, ולעיתים סיפוריו מתרחשים בעיר עצמה. בנוסף, אומנים רבים, ציירים, שחקנים, במאים ומחזאים מכניסים את דימויי חומות העיר, את יופייה ואת הטוב והרע שהיא מכילה. מתחמי הבילוי לא פוסחים גם כן על הנרטיב הירושלמי. מסעדה כשרה בירושלים מנסה לעשות את אותו הדבר בתחום האוכל. ההוויה הירושלמית מביאה ריחות של תבלינים, את המולת השוק, את עצי הזית הרבים ועוד.
מכאן אפשר להבין את חשיבות האדירה של מסעדות בירושלים ובטח מסעדות כשרות בעיר. השילוב של כל המרכיבים הירושלמים, עם האומנות, התרבות וההיסטוריה העמוקה של העיר מעניקה לה נופך נוסף ויופי אחר, שאינו דומה לשום עיר בארץ ובעולם.
ירושלים של זהב, של נחושת ושל אור, ואולי גם של אוכל טוב… וכשר!