הנה הם באים ימים של שקט
נצא אל החלון לראות
אם כלו כבר המים
אולי כבר יש באופק אדמה
זוגות זוגות
נצא זוגות זוגות
נביט אל השמיים
נחכה ביחד ליונה.
יש שבוחרים לשאול וזה מעולה מבחנתי . ויש שלא שואלים ופשוט נותנים לסיטואציה לקרות וזורמים לתוכה ובה. וגם זה מעולה מבחנתי . שאילת שאלות תורמת להבנה ותפיסת הדברים .שהרי , גם לי יש שאלות וגם אני רוצה להבין . כך הדברים מתבהרים . ואני בעד בהירות. והזרימה הטבעית היא טבעית ויש לה את האיכויות שלה . יש דברים טבעיים שמבורכים בעיניי . למשל , מיץ טבעי הוא מלא בוויטמינים ,אבל רק אם שותים כמעט מידית .והוא טעים . אני לא אוהבת קמח מלא ואוהבת סוכרים ובשרים גם אם הם מעובדים . במלים אחרות ג'אנק או בשפה מליצית אוכל לא בריא . הכל תלוי בסיטואציה , בבן הזוג ובי . ולגבי האוכל , המשנה שלי רחבה ומגוונת
בלילה צלצל הנייד שלי ? אני בסופר מה תרצי שאקנה לסופ"ש שלנו ? מים מינרליים וקולה עניתי . לא שותה מים מהברז הטעם מורגש ,בדוק . והיום כבר נגמלתי מהקולה ,יכולה להסתכל על פחית ולא לגעת
הנכות \ המגבלה שלי כבר לא משחקת תפקיד מרכזי כשמכרים אותי. אלא הופכת היא נקודתית בהתאם לסיטואציה ותו לא . מעבר לזה אני ומי שסבבי לעיתים צוחקים על הנכות (ויש מה לצחוק )ורואים את הפריבילגיות שלה( ויש לה פריבילגיות ) . אני לוקחת את הנכות לכיוון שבה לי . היא שלי מותר לי J
אחרי שנים של כבדות ,מועקה ותסכול, עברתי לצד השני של המתרס – של הזרימה והקלילות. שם פחות צפוף, יש יותר מרחב . שם יש חמצן, שם יותר נעים . ושם יש ומחכות ההזדמנות. וכשמגיע חמצן למוח אפשר לראות בבהירות, אפשר לראות מפוקס וצלול את הנוף וליהנות ממנו
הדלת נפתחה וזכיתי לסיור בביתו . אח"כ הכניס הוא את הדברים למקרר . ומיד משם עברנו ל- youtube .
חייבת מוסיקה גם כשהיא ברקע. וגם כאן המשנה שלי רחבה ומגוונת. אבל כמו באוכל גם פה תמיד יש עוד מה
ללמוד ולדעת
הכוונה שלי היא לצייר שגרה . כולנו יודעים מהו דבר שבשגרה – אותו יום יום מוכר וידוע שחוזר על עצמו , אם בעשייה או בהתנהלות . ומתוך השגרה הזו נובע היחס לנכות \ למגבלה שלי . הנכות היא שגרה . ומתוכה נקרות הזדמנויות ובתוכה אנו פועלים או נחים. ממש כמו שלכם זה קורה, זה קורה גם לי . כבר אמרתי בהזדמנות אחרת , אני מתעצבנת כשצריך להתעצבן ומתבאסת כשמבאס, ממש כמוכם. אבל עוד אמרתי, לחיים יש דינמיקה משלהם ואני היום מנסה לזרום בדינמיקה הזו . לעיתים נתקעת אח"כ ממשיכה .לעיתים מאיטה ונחה . ? קוראים לזה חיים
כאשר אני חובה דבר עצוב אני חובה אותו עד תום. וכאשר חובה דבר שמח , חובה אותו גם כן עד תום ? משתדלת לתפוס ,לעכל, לפרש סובייקטיבית . ואז אם רוצה , מקבלת פידבק מבחוץ , בשביל האובייקטיביות ובשביל התמונה הרחבה
גם בעניינים שבינו לבינה יש לי עוד מה ללמוד ולדעת. גם בגילי המופלג וגם אחרי חוויותיי יש עוד מקום להרחיב ולחוות . כשלומדים לתואר יש זמן מוקצב בד"כ שבסופו מקבלים תעודה , שאומרת שאתה מוכשר תאורטית לפרופסיה מסוימת . לזוגיות אין תעודות וגם אלה שקימות אין בהם לומר על ידע . תמיד תמיד צריך ללמוד ולעבוד עוד .
גם לנכות \ למגבלה שלי נדרשת עוד למידה ועשייה . ולא לא קבלתי תעודות בנושא . ותמיד תמיד אצטרך ללמוד עליה עוד ולתפקד מתוכה
בלילה מאוחר, בתום היום עייפנו ועברנו לחדר שינה ? לכבות את האור ? כן עניתי . לילה טוב .
אך לגבי המתכון לשניצל בטוחה אני ולא צריכה ללמוד עוד
אתם יודעים על טעם ועל ריח …
בתיאבון
|
מרכיבים:
|
|||
|
1 קילו
|
חזה עוף – מחולק למנות לשניצל
|
||
|
יחידות
|
|
קמח לבן – צלחת קמח
|
|
|
יחידות
|
פירורי לחם – צלחת פירורי לחם
|
||
|
2 יחידות
|
|
||
|
1 כוס/ות
|
שמן ? לטיגון
|
||
|
2 כף/ות
|
כוסברה קצוצה
|
||
|
|
|
|
|
|
1 כף/ות
|
|
חרדל
|
|
|
|
|
||
|
1 קורט
|
|
||
|
1 קורט
|
|
||
|
|
|
|
|
|
1 כף/ות
|
שום – כתוש
|
||
|
אופן ההכנה:
טובלים את פרוסות השניצל (לא לדפוק עם פטיש שניצלים) בקמח מנערים עודפי קמח. טובלים בתערובת הביצים המתובלת
לאחר מכן טובלים בפירורי לחם.- לתערובת פרורי הלחם יש להוסיף את הכוסברה הקצוצה ומעט מלח ובה לטבול את השניצל לטגן במחבת עם שמן קנולה שחומם מראש 4 דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה של שני הצדדים. להניח בצלחת עם נייר סופג לכמה דקות ולהגיש מיד . טעים טעים.
|
|