ממש מפרום עם רבע מהעבודה ומכמות השמן

 

 

מפרום בקלי קלות ובלי הרבה שמן

 

חומרים: 

שמן זית לטיגון

1 ק"ג ו-200 גרם תפוחי אדמה.

בצל בינוני

1/2 ק"ג בשר טחון מומלץ טרי ושל הודו, אפשר גם בקר.

150 גרם רסק עגבניות/3 כפות וחצי גדושות

6-5 כוסות מים (כוסות פלסטיק חד פעמי – 180 מ"ג)

 

התבלינים:

קצת סחוג או פלפל שחור

פפריקה-  כפית

בהרט – כפית וחצי 

 חוויג למרק- רבע כפית

קינמון- פחות מרבע כפית

כמון – פחות מרבע כפית

סחוג לפי הטעם או פלפל שחור

מלח- כפית מלאה

 

* רצוי לבשל בתבנית שניתן לטגן בה ולהעבירה מן הגז לתנור – ושתהיה עם מכסה.

אופן ההכנה:

 לחמם תנור לחום 160 מעלות.

 

1.  לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני. בצל לקלף ולקצוץ דק.

2. לטגן את הבצל עד השחמה עם שמן הזית. להוסיף הבשר הטחון ולפורר תוך כדי       הטיגון.

3. להוסיף את כל המים, להוסיף את התבלינים, להוסיף את הרסק ולערבב היטב.          כדאי לטעום שאלו הטעמים המתאימים לכם. זכרו שטעמים מתחזקים בבישול ,          בעיקר המלח והקינמון.

4. לפזר את תפוחי האדמה מלמעלה, לטלטל את הסיר כדי שהם ירטבו, 

   המצב צריך להיות כזה שרק 3/4 מגובה תפוחי האדמה יהיה בתוך הרוטב.

5. לבשל על הכיריים עוד כ- 10 דקות.

6. להכניס לתנור לכשעתיים .

 

בתיאבון.

 

המלצה- הכינו סיר אורז לבן ליד, להגיש כשהאורז משמש כמצע ומעליו המפרום. זה מובטח כמעדן

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה