פסח במסעדת ננה ביסטרו בר באחד העם 1 תל אביב

חג שמח,

 

הכניסה לננה ביסטרו בר

 

הקוקטיילים שלנו.

ניגשנו אני ואישי היקר לסקור את התפריט לכבוד האביב והפסח וכעת ממש משתלם לאכול גם עם הילדים בננה ביסטרו בר.  ננה בר זהו בית אוכל המשכיל לשלב אוכל ים תיכוני באוכל אירופאי והשילוב מתבטא היטב במנות הנהדרות שמגישים אצלם.

הגענו בשעת ערב נעימה לכל הדעות 19:30 בערב .ערב נעים ואביבי. החנינו לא רחוק ויש חניונים נוחים ממש קרובים, שעושה את העניין עוד יותר נוח.

אז מה יש לנו בננה ביסטרו בר המסעדה, מקום מדהים ביופיו, קצת חשוך ורומנטי, עם אוירה כל כך נעימה ומזמינה.בכניסה יש בר מקסים במידה ובא לכם רק לשתות על הבר ולנשנש ליד ומשם הכניסה למסעדה שמעוצבת ממש יפה עם שולחנות עץ מעט כבדים וכיסאות נוחים. למעוניינים לערוך אירוע פרטי במקום- חדר גדול עם שולחן אבירים וניתן לעשות אירוע עד 120 איש ואישה.

יש במקום בר עישון נהדר, אפשר לחגוג בגלריה, בחצר. מצאתי כי הנברשות בננה כל כך יפות ובכלל ישנם בננה באיזורי ישיבה עם ספות מיוחדות- גם בבר לבדו.

לשולחננו הוגשו מים צוננים מיד לאחר שהתיישבנו לשולחן וכך צריך להיות פה בארצנו החמה ,מה ששמתי לב שבהרבה מסעדות אחרות, צריך לבקש את המים וגם אז הם לא מגיעים כל כך מהר, אם בכלל!

סלסלת לחמי הבית הוגשה באדיבות עם גבינת ברוצ'ו ביתית, שמן זית ובלסמי, שילוב מקסים.

ומה לפתיחה? בהמלצתה של ריבי הנהדרת, הזמנו קרפצ'ו מוסר ים ברוטב רוי עם צימוקי עגבניות שרי, טפנד זיתים, גרידת תפוז, צנוברים וראשד. מנה צבעונית טעימה בטירוף. כל כך אהבתי שהייתי יכולה בקלות להזמין ולאכול עוד מנה מזו.

והפתיחה השנייה והנהדרת גם לא פחות, גם בהמלצת ריבי; ג'אמבון דה קאנארד- שזהו בעצם חזה אווז כבוש עם ויניגרט פטל, טימין, אגוזי מלך, ראשד וגבינת ברי- שילוב טעמים מוצלח מאוד וליד בצלחת נחו להם טוסטונים קטנים להכנת ברוסקטות אישיות כיד המלך והמלכה.

ולעיקריות שלשמן בעיקר התכנסנו גם אם לא נראה כך :).

אישי היקר והאהוב, מתוך כל התפריט הנהדר שכלל בשרים טובים כמו ספירבס, אנטריקוט ,המבוגרים, חזה עוף, שוק טלה ועוד, בחר דווקא במנה המתאימה בדיוק לאביב שהגיע עלינו בשמחה והיא מנה קלילה ומטריפה, דג פורל א-לה קורסיקה שזהו דג פורל צלוי על הגריל במילוי גבינת ברוצ'ו החביבה על השף בננה וגם עליי :)ושימו לב למרכיבים- עם תרד וערמונים וליד גרטן תפוחי אדמה. מנה עדינה וטעימה ומומלצת מאוד.

אני מתוך המבחר שכולל גם פאייה פירות ים- לקחתי דווקא פאייה ורדה- שהוא תבשיל אורז ספרדי ברוטב ירוק של פטרוזיליה ותרד עם לקט ומגוון של ירקות עונתיים, בצל סגול קלוי ושקדים- מנה שלמעשה גם טבעוניים יכולים לאכול אותה ופשוט לעצום עיניים ולהתענג על כל רגע שהם שם ועם כל ביס וביס. טעים שאין לתאר במילים.

הגישו לנו קוקטיילים צוננים ומשגעים, האחד בשבילו- קוקטייל מחוזק עם וודקה ואן גוך והשני בשבילי- קוקטייל מוחיטו עם ענבים מעל לקישוט כזה טעים שממש היה כלא היה!

השירות נהדר במסעדה, אדיב ומסביר פנים. המקום שופע כל העת באנשים טובים, אם במשפחות או בקבוצות, וגם בזוגות אוהבים ורומנטיים – כי זה המקום!

לשתיית הקפה עם הקינוחים, עברנו להתרווח על הבר הנעים עם הברמן המבין.

הזמנו אספרסו קצר וארוך- חם וחזק וליד הדברים הטובים ומה היה לנו??

עוגיות מאקרון עם סורבה תות על מצע סלט פירות עונתי- שהפעם לשמחתי כלל תותי שדה טריים. הקינוח צבעוני, טעים ויפה.

ושימו לב לגולת הכותרת- אם כל הקינוחים והחצי הטוב שלי "קצת מבין" בקינוחים מתוקף היותו קונדיטור לשעבר.

קרם גבינה, פרג ודובדבני אמרנה עם פירורי ברטון מוגש לצד פנקוטה רובוש.

עוגת הפרג התגלתה כדבר מדהים, רך ונימוח בפה כל התוספות שליד. פרוסת עוגת הפרג להפתענו הרבה לא הייתה כמצופה עוגה כהה של פרג, אלא עוגת וניל/טורט רכה מנוקדת בגרגירי פרג- קינוח מדהים לכל הדעות.

קרם הגבינה הוגש בצנצנת קטנה .איזה קינוח אגדי!!

הברמן החביב הציע לנו לסיום על הבר- צ'ייסר מכל סוג שהוא והיקר שלצידי הפתיע בבקשתו- פורט, הפורט אכן הוגש וכפי שכבר צפינו מראש – היה זה פורט איכותי וטוב.

לסיכום, אני ממליצה לכם לנצל את הימים האחרונים של החופשה ולגשת לסעוד את ליבכם כטוב היין ובכלל בננה ביסטרו בר, מקום נפלא של אוכל וחיוך.

מקום שימלא אתכם בטעמים וחוויות וגם זכרונות טובים על הדרך.

עוד בונוס- את המקום מקשטים פריטי רטרו מכל העולם ואת המסעדה מקשטים קירות לבנים שהינם זכר לספרייה נהדרת שפעלה במקום בעבר.

 

 

הפורל הטעים של ננה

 

 

פאייה ורדה

 

 

 

 

קינוח הפרג המשגע

 

 

 

המקארונים עם סורבה התות על מצע סלט פירות עונתי

 

 

ולסיום קפה על הבר 

 

 

 

האתר של ננה ביסטרו בר:

http://www.nanabar.co.il/

 


 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה