ארוחת ערב של כל המשפחה – על טהרת החלב

ששי שמח לכולן וכולם.

 


אנו במשפחה מקפידים על ארוחת ששי מוקפדת וטובה של כולנו ביחד כל שבוע וחוץ מערב שבת, עוד פעמיים לפחות סועדים ביחד ליד שולחן פינת האוכל ובאהבה.

לאחרונה מדברים רבות בשבחיה של ארוחת ערב משפחתית משותפת, עד כמה זה חשוב, תורם, מכנס את המשפחה ביחד, הזדמנות פז לשיחה והחלפת חוויות מהיום שחלף ובאמת ארוחת ערב זה דבר נהדר ואם אפשר להשקיע בארוחה עם מרכיבים בריאים ,עם מנות אסתטיות ויפות אז מה טוב.

השבוע החלטתי להתמקד במאכלים המשלבים חלב באמתחתם ואכן הייתה בידי חוברת של "מנות שילדים אוהבים"- מוצר חלב; נבחרת של רכיבים תזונתיים.

בחרתי לפנק את ילדיי וגם אותנו הגדולים 🙂

בשייק פירות על בסיס חלב ואני הוספתי גם תות שדה לשייק משום שבתי מטורפת ממש על טעמו של תות השדה.


אז ככה- 

3 בננות בשלות

3 כוסות חלב 3%

3 כפות דבש – אפשר גם פחות

8 תותים אדומים

תמצית וניל

וקינמון לכל המעוניין.

ואיך מכינים אתן שואלות: פשוט מאוד מכניסים את הכל לכוס גדולה של הכנת שייקים ועם מוט היד טוחנים הכל. 

לקרר לחצי שעה בערך במקרר ,למזוג לכוסות גבוהים ולשתות עם קש. למי שקשה להתאפק אפשר לשתות את השייק גם מבלי לקרר. 🙂

 

וקצת אינפורמציה חשובה:

*בכוס חלב אחת יש את אותה כמות סידן שנספג מ- 3 כוסות ברוקולי או כרוב שידועים כמקורות סידן     מעולים.

*מוצרי החלב תורמים לצפיפות העצם ומפחיתים את הסיכון לשברים- ואדרבה,כדאי כבר להתחיל מגיל צעיר לדאוג לאספקת הסידן לגוף ולתרומה נכבדת לצפיפות העצם.

*כוס חלב מכילה כל כך הרבה דברים נהדרים כמו; חלבונים,שומנים,פחמימות, ויטמינים ומינרליים שכל כך חיוניים עבורנו בתזונה היומיומית לבריאות הגוף ומוצרי חלב מכילים יותר מעשרה רכיבים תזונתיים שמספקים מגנזיום, אבץ, B 12, וויטמין A שכל כך נחוצים לנו להתפתחות הגוף ושמירה על הבריאות הנכספת.

 

 

שייק זה משקה ומה עם אוכל שטרם אכלנו.

אז החלטתי ללכת על עוד מתכון נהדר מהחוברת משובבת הנפש הזו.

 

פשטידת ברוקולי אטריות וגבינה.

וקדימה להכנה.

(אני קצת שיניתי מהמתכון המקורי והלכתי על פסטה צבעונית מקמח מלא במקום אטריות/פנה שמופיעות במרכיבים.

 

חומרים:

חבילת פסטה מקמח מלא (או אטריות פנה)

פרחי ברוקולי- 800 גרם

5 ביצים

100 גרם גבינה צהובה מגורדת.

100 גרם גבינה מלוחה בולגרית או פטה מגורדת (אני השתמשתי ב 5%)

1 מיכל קוטג

1 גביע שמנת חמוצה ואני שמתי שמנת 9% במקום 15%

מלח ופלפל לפי הטעם, שמן לשימון התבנית

 

שימו לב שתמיד אפשר להחליף ול"שחק" עם המרכיבים. במקום קוטג- גבינה לבנה, אפשר פחות ביצים ויותר גבינה, אפשר גם להשתמש בירק אחר, כמו כרובית או קישואים, אבל בינינו ברוקולי הכי הכי טעים וגם בריא מאוד.

וזהו, אז איך מכינים: 

מרתיחים מים עם מלח כמו שמכינים את הפסטה תמיד, אבל הפעם מכניסים גם את פרחי הברוקולי וביחד הם מתבשלים ,לא יותר מדי!

לסנן במסננת.

בינתיים לחמם התנור ל- 200 מעלות.

לשמן התבנית, לפזר בשכבה יפה פסטה טופרחי ברוקולי חתוכים, לערבב את כל יתר החומרים ולפזר על הפסטה/אטריות והברוקולי.

להכניס לתנור עד שמזהיב ומומלץ לנעוץ סכין אם יואצת יבשה הפשטידה מוכנה.

הפשטידה מרהיבה בצבעיה, טעימה ומזינה מאוד.

כל בני הבית אהבו. מה אגיד ומה אומר, הייתה ארוחה לתפארת.

ערב למחרת רפי ויעלי הכינו פיצה ביתית נהדרת וקלה להכנה- וכך הכינוה.

לבצק- 450 גרם קמח ,אפשר לבן חצי מלא והם השתמשו בחצי קמח רגיל ובחצי קמח שיפון.

להכנת הבצק:

15 גרם שמרים לחים או 8 גרם שמרים יבשים, כחצי כפית מלח, 3 כפות שמן זית, 120 מ"ל מים פושרים, 2-3 מצקות רוטב עגבניות, גבינה צהובה מגורדת 2-3 חופנים, אפשר להוסיף תוספות בכיף, כמו תירס, זיתים, אפונה,פלפל קלוי, אפונה, פטריות ועוד.

 

רוטב העגבניות: 2 כפות שמן זית, 1 בצל מגורד, 3 גזרים מרוסקים, כפית שום גבישי או שן שום מרוסקת, 4 עגבניות, 1 כף פפריקה מתוקה, מלח, פלפל לפי הטעם, 2 כפות רסק עגבניות ובזילקום ו/או אורגנו. (אנחנו הוספנו על הפיצה לפני הזלילה הגדולה עלי בזיליקום טרי מהגינה הקטנה שלנו וזה מוסיף המון טעם משובח.

 

ראשית, מחממים תנור לחום גבוה בין 200-220 מעלות.

מכינים את הבצק ומשאירים לתפיחה, בזמן הזה מכינים את רוטב העגבניות..

במיקסר או ביד למי שרוצה לחוש את הבצק מערבלים את הקמח עם המלח, השמרים ושמן הזית במהירות נמוכה ומוסיפים תוך כדאי את המים, עד שמתקבל בצק. מביאים לידי התפחה כשעה קלה במקום חמצים עד שהבצק מכפיל את גודלו. מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חצי בנפרד לבצק דק לפי גודל התבנית שיש בידיכם. משמנים ומניחים את הבצק. מכניסים לתנור לחצי אפייה שהבצק מתקשה אבל לא אפוי לגמרי. מוצאים -מורחים את רוטב העגבניות מעל. מפזרים את הגבינה ואת התוספות שנבחרו. אפשר ליד להכין סלט חסה חתוכה גס עם חצי אבוקדו מתובל בשמן זית ולימון ומעט מלח לפי הטעם, או כל סלט רענן ובריא אחר.

בתיאבון. 

 


 

עוד מתכונים מן החוברת:

פנקייק גבינה לבנה ופירות שנראה מעולה

ברוסקטות עם פסטו ומוצרלה

עוגת שוקולד צ'יפס עם גבינה לבנה

ועוד ועוד ממיטב המוצרים.

בהמשך אנסה עוד מן המתכונים ואביא לפניכן/ם בשמחה.

 

שבת שלום וסופשבוע נעים שיהיה לכולנו מלא בחוויות משפחתיות מענגות ואוכל טוב.

תגובות (0)
הוסף תגובה