מה מה מזולה- מרגרינה מזולה לאפייה

שלום לכולן, וכולם כאן באתר ומחוצה לו.

 

 

 

 

 

 

הוזמנתי לסדנת אפייה עם פסקל פרץ רובין והכל סביב מרגרינה של מזולה לאפייה.

אני חייבת להגיד כאן ולפתוח את לבי. חששתי ממרגרינה, שמעתי הרבה לא טוב על המוצר הזה שנקרא מרגרינה.

אך לא עוד, זה שייך לעבר.

חברת יונילוור – לה שייכת מזולה למעשה פצחה בתוכנית הקיימות שזה אומר; תזונה נכונה ו- well being. בדגש על מוצרים בריאים יותר, ללא שומן טרנס,פחות נתרן שבשבילי אלו אבני נגף בבחירת המוצרים שבהם אני והחצי הטוב שלי עושים לביתנו ובהם משתמשים לאפייה ובישול לבני הבית.

אני בדעה כי לא צריך להגזים במאום וחדשות לבקרים יוצאת איזושהי בשורה חדשה ברחבי הרשת והמדיה, אסור לאכול בשר, לא טוב לשתות חלב, הירקות כדאי לצרוך רק אורגני או שלא??

אז מה שאני עושה ומציעה גם לכם לקחת וליישם, פשוט לחיות באיזון, קצת מזה , וקצת מזה ותמיד לשלב יחד עם התזונה הטובה והמאוזנת, פעילות גופנית זה אחלה.

ולעניינו לשמו התכנסנו כאן , הידעתם שב- 100 גרם שמן- יש 900 קלוריות

ב- 100 גרם מרגרינה מזולה לאפייה- יש 720 קלוריות.

במרגרינה מזולה יש אומגה 3 ואומגה 6 שאלו חומצות שחיוניות לגופנו.

ואילו במזולה למריחה יש רק 41 קלוריות לחצי כפית שמספיקה למריחה על פרוסת לחם.

כשמכינים בצק למאפים שונים ומשתמשים במרגרינה מזולה המרקם הוא פריך ולא גושי. וטיפ לכולנו- שימו לב שאפשר להוריד תמיד בכמויות שכתובות לנו במתכון, קצת מהסוכר, קצת מהמרגרינה ובכלל. זה מותר! לא חוק בל יעבור.

עוד טיפ ככה בכיף, בבקבוק של תרסיס שמן לשימוש ביתי אנו לא יודעים איזה שמן ומה הכניסו לתוכו, לכן כדאי לקנות בקבוק רב פעמי עם שפריצר ולמזוג את שמן הזית שאנו מכירים ,אוהבים ומתשתמשים. כי לכו תדעו על מי לסמוך.

אפשר וניתן גם לטגן עם מרגרינה מזולה במקום שמן.

אצרף כאן מתכונים מבית היוצר של פסקל פרץ רובין להנתאתכן/ם. ותמונות מהסדנה הטעימה.הסדנה הייתה כיפית, למדתי עוד דברים חדשים, יצאתי קצת מחוץ לקופסה וזה נעים. החברה היתה נעימה ובראש כולן- ניצחה על הכל פסקל פרץ-רובין המוכשרת והנעימה.

היה נהדר. תודה!!

 

 

 

תודה על ההאזנה 🙂

 

 המתכון של רפי שלי והפעם בגירסת המזולה לאפייה

 

ריבועי קונפיטורת תות שדה

 

חומרים:

לבצק: 200 גרם מזולה  רכה

100 גרם סוכר

300 גרם קמח

5 גרם אבקת אפייה

5 טיפות תמצית וניל

1 חלבון ביצה (לא חובה)

 

לפירורים: 200 גרם חמאה רכה

5 טיפות וניל

150 גרם סוכר

350 גרם קמח

1 חלבון ביצה (לא חובה)

 

למילוי: 70 גרם אגוזי מלך או שקדים טחונים

500-600 גרם קונפיטורת תות שדה איכותית

 

אופן ההכנה:

1         . מערבבים היטב את כל החומרים למעט הקמח ואבקת האפייה , עד לקבלת מרקם קרמי ללא גושי חמאה.

2. להוסיף את אבקת האפייה והקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד

3. להשטיח מעט את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכ- 1/2 שעה.

 

הכנת הפירורים:

1.       לערבב את כל החומרים ביחד, בכל זמן הערבוב לפורר את התערובת כך שלא ייווצרו גושים. להפסיק כשכל החומרים מעורבבים היטב.

2.       להכניס למקרר בקופסה, להיזהר שלא למעוך את הפירורים.


 

 

 

הכנת העוגה:

1.      לפתוח בעזרת מערוך את הבצק, מומלץ לפזר הרבה קמח על המשטח (שיש או שולחן) ועל הבצק עצמו.

2.      לרדד לעובי של כחצי סנטימטר מכסימום..

3.      לגלגל ולהעביר לתבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה (30 על 30 ס"מ)

4.      להכניס למקרר לכ ? 10 דקות

5.      לאפות במשך כ-10 עד 15 דקות. להוציא כשמתקבל צבע בהיר של אפייה.

6.      לאחר שהעוגה מתקררת לפזר את הריבה מעל התבנית, למרוח את הריבה באופן אחיד, מומלץ לא לעבור את השוליים.

7.      לפזר מעל הריבה את הפירורים באופן שווה על כל המגש.

8.      לאפות בתנור (200 מעלות) כ- 15 דקות, עד לקבלת גוון אפייה בהיר.

9.      לאחר שהעוגה מתקררת לחתוך לריבועים כ- 8 ריבועים באורך ו-8 ברוחב.

 

 

 

בתיאבון

 

מתכונים של פסקל פרץ-רובין www.pascalpr.co.il 

לסדנת בלוגרים "מזולה" לשבועות

 

נשנושים שהיו על השולחן בנוסף לירקות חתוכים 

פאי בצל

הבצק לפאי הוא מלוח ,הכמות היא גדולה ולכן מומלץ להכין מהבצק שנותר חטיפים מלוחים או פשוט להקפיאו עד לשימוש הבא. לממהרים ולחוסכי קלוריות ניתן לוותר על הבצק, ולצקת את מלית הפשטידה ישירות לתבנית אפייה משומנת היטב.

החומרים לתבנית מלבנית בגודל 30+27 ס"מ

לבצק:

100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

200 גרם מזולה לאפיה בטעם חמאה

קורט מלח

1/2 3 כוסות קמח, מנופה

למלית:

2 כפות מרגרינה מזולה לבישול

4 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית שום כתוש

 

לבצק-  שמים בקערה רחבה את כל חומרי הבצק, ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק.

מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק , מרפדים בבצק את התחתית והדפנות של התבנית.

את הבצק שנותר עוטפים בניילון ניצמד ומאחסנים במקפיא. אפשר להכין מימנו מיד מקלות מלוחים או חטפוני גבינה.

למלית- מחממים במחבת רחבה את המרגרינה מזולה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מעבירים לקערה, ומוסיפים את כל חומרי המלית. מערבבים היטבת לתערובת אחידה.

לאפייה- יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית, ומשטחים. אופים כ40 -45 דקות עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת היטב.

החומרים לתבנית  בגודל 27X 30 ס"מ  מרופדת בנייר אפייה או משומנת ומקומחת

 

קאפקייס בטעם לימון 

 

החומרים ל-  15 יחי'

100 גרם מזולה בטעם חמאה או רגיל

קליפה מגוררת משני לימונים אפשר לשלב עם תפוזים

1 כוס סוכר דמררה

2 ביצים

3 כפות מיץ לימון

1/3 כוס חלב

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס צימוקים בהירים או חמוציות או 4 תמרים קצוצים

לעיטור

אבקת סוכר או ציפוי סוכר, זילוף דבש

 

במערבל חשמלי מקציפים את המזולה וקליפת הלימון,  בהדרגה ולסרוגין מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף תוך הוספת הביצים בזו אחר זו, מוסיפים את  מיץ הלימון, והחלב . מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה ומוסיפים אותם בערבול איטי כף אחר כף אל התערובת. מערבלים למרקם אחיד וחלק.

מוסיפים את הצימוקים או החמוציות ומבלעים בעיסת הבצק. משמנים תבנית שקעים וממלאים כל שקע עד ל 3/4 הגובה . מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני מנמיכים ל-160 מעלות צ' ואופים כ40 -45 דקות . מוציאים ומצננים בוזקים אבקת סוכר או מצפים בזיגוג סוכר .

 

 

 

 

להדגמה בסדנה ?

 

לחמניות אישיות עם חציל וגבינה

החומרים ל- 15-18  לחמניות

לבצק:

200 גרם מזולה בטעם חמאה

1/2 כוס חלב

3.5 כוסות קמח מנופה

3 כפות סוכר

50 גר' שמרים טריים

1/4 כוס מים פושרים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

למלית:

2 חצילים חתוכים לפרוסות עגולות או אלכסוניות  – מטוגנים בשמן

גבינה צהובה מכל סוג

1 צנצנת ממרח גזר פיקנטי או פסטו

 

להברשה :

1 חלמון

1 כף מים

 

ממיסים  המזולה בטעם חמאה וחלב  במספר פולסים במיקרוגל ומצננים קלות.

מניחים  בקערת מערבל  ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וביצה ומערבבים.

מוסיפים לקמח את  החמאה המומסת עם החלב, מערבבים במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שמגיע לטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50.

קורצים עיגולים קטנים.  מורחים  בממרח הגזר  את עיגולי הבצק ומעצבים לפרח תוך שילוב הגבינה והחצילים המטוגנים מניחים בתבניות מאפיניס אישיות.  או מסדרים בתבנית תנור.

טורפים חלמון ומים ומברישים את לחמניות השושנים מכסים במגבת ושהים במקום חמים להתפחה כשעתיים. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

 

פאי פחזניות גבינה וירקות

החומרים ל-2 תבניות בקוטר 28-26 ס"מ

200 גרם מזולה בטעם חמאה

2 כוסות  מים

1 כף סוכר

1/2 כפית  מלח

2 כוסות  קמח מנופה

8 ביצים M

150 גרם גבינת עמק מגוררת

מלית ירקות ? כל ירק אחר אפשר כמו רצועות גזר, בצלים, גמבות נבטים וכו'

2 נספק עגבניות שרי חצי שלמים וחצי חצויות

1 סלסלת פטריות  חתוכות לפרוסות

שמן זית לטיגון

1 צנצנת -רוטב פסטו , או ממרח זיתים, או ממרח עגבניות

 

מניחים בקלחת את המזולה, המים, הסוכר ומעט מלח ומביאים לרתיחה.  כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח. מכבים את האש ובוחשים היטב עד שהבצק ניתק מהדפנות ונוצר כדור בצק.

מעבירים את הבצק לקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות נמוכה 2-3 דקות עד שרוב האדים נפלטים מהבצק ומצננים אותו מעט.

מערבלים את הבצק ומוסיפים תוך ערבול את הביצים בזו אחר זו. חשוב להקפיד ולהוסיף  ביצה אחרי שקודמתה נבלעת היטב בבצק ומצננים מעט.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת  צנתר משונן או חלק. (אפשר להשתמש  בשתי כפות.  נוטלים בכף מהבצק ובעזרת הכף השנייה מורידים את הבצק אל התבנית )

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים תלוליות בצק או מניחים בכפות את הפחזניות אחת ליד השנייה צמודות בצורה עגולה או מלבנית..  אופים בחום של 180 מעלות צ'  כ-25 -30 דקות עד שמתקבל צבע חום-זהוב.

מכינים את הירקות להגשה- חוצים את העגבניות ואת הפטריות חותכים לפרוסות . מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים קלות את העגבניות והפטריות מוסיפים  רוטב פסטו או טפנד זיתים מערבבים ומניחים על הפחזניות ומגישים חם.

 

עוגת גבינה ופרורים בניחוח תפוז

החומרים: תבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת (אפשר לרפד בנייר אפייה)

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח תופח, מנופה

150 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, חתוכה

4 גביע שמנת חמוצה (גביע של 150 גרם )

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 כף קליפת תפוז, מגוררת

למלית:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה ( 250 מ"ל)

1/2 1 כוסות סוכר

200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, רכה

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה או 2 כפות אבקת אינסטנט פודיג וניל

1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

1 גביעי גבינה לבנה  5% שומן (250 גרם)

4 גביעי שמנת חמוצה

לעיטור:

1/4 כוס קליפות תפוז מסוכרות

אופן ההכנה:

להכנת הבצק – שמים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לבצק אחיד. משטחים כ- 3/4-1/2 מן הבצק בתבנית ומשטחים, כך שיכסה  את התחתית ומעט מן הדפנות, מחוררים קלות במזלג.

אופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות עד להזהבה של הבצק, ומצננים היטב.

את הבצק שנותר משטחים  על נייר אפייה ומניחים בתבנית נוספת. אופים בחום בינוני כ-30 דקות או עד להזהבה, מצננים, ומפוררים את הבצק האפוי לפרורים.

להכנת המלית – מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה תוך הוספת חצי מכמות הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לקערה.

שמים בקערת המערבל את החמאה, מערבלים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, תמצית הווניל, הביצה וקליפת התפוז. מערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.

מוסיפים אל קערת המערבל בהדרגה את הגבינה והשמנות החמוצות ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מקפלים את קצפת השמנת המתוקה אל תערובת הגבינה ומבליעים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבצק הקר ומאחסנים במקרר כ-4-3 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מפזרים  עליה את פירורי הבצק. מעטרים בקליפות תפוז.

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה