מבחר המוצרים שעמד לרשותי יכל לשמש למגוון אינסופי של מתכונים. את הבישקוטים לקחו צעירי הבית וערמו עליהם כדורי גלידה בטעמים, הוסיפו מעט סירופ מייפל ואגוזים והתיישבו מול המרקע מאושרים.
באותה העת התמקמתי במטבח והכנתי את עוגת הגבינה שתהיה ראויה לאכילה רק לאחר לילה ממושך במקרר.
עוגת גבינה קרה לכל עונות השנה
½1 כוסות פירורי ביסקוויטים שופרסל
100 גר' חמאה, מומסת
500 גר' גבינה לבנה 5% שומן
3/4 כוס סוכר
1 שקית (14 גר') ג'לטין
1/4 כוס מים קרים
1/4 כוס מים חמים
2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות סוכר
½1 קופסאות ג'לי בזק בטעם פטל
3 כפות מרקחת פטל (או אוכמניות)
ההכנה
מערבבים היטב פירורי ביסקוויטים וחמאה. מהדקים את התערובת בתחתית של תבנית אפייה משומנת.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה ו- 3/4 כוס סוכר עד להמסה חלקה של הסוכר .
בסיר קטן ממיסים את הג'לטין במים קרים. מוסיפים מים חמים ומבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה. מצננים מעט ובוחשים לתוך הגבינה.
במערבל חשמלי מקציפים את השמנת והסוכר ומקפלים אל תערובת הגבינה. יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומקררים 4 שעות.
מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. בעודו נוזלי מוסיפים את המרקחת ובוחשים היטב. יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים. מצננים כשעתיים לפני ההגשה.
החומרים לתבנית קפיצית 24 ס"מ.
קרדיט מתכון: השף פסקל פרץ-רובין
את יתרת הביסקוויטים הפכתי לעיסת בסיס לכדורי שוקולד. לרוטב בשלתי קקאו, סוכר, מעט מים הסרתי מהאש והוספתי 70 גרם חמאה. יצקתי, ערבבתי, ציננתי שעה ויצרתי כדורי שוקולד נפלאים שנכנסו למקפיא.
אני נוהגת לפורר לתוך העיסה גם שאריות עוגה שאין להן דורש.
תודה לשופרסל. תודה לדפני שופרסטאר
תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו .
בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי – בפייסבוק.
בסדרת עשרה מפגשים מפגש עשירי במתנה – 0506489787