מסעדת סיציליאנו בחדרה

שבת שלום.

 

 

מסתבר שלרשת הטובה הזו יש 13 סניפים בארץ (חולון,קרית אונו,תל אביב,רעננה, רמת השרון,מודיעין, באר שבע,ירושלים, חיפה, יבנה ובנהריה)

מיד כשנכנסתי הרגשתי אווירה טובה משהו שהזכיר לי טריטוריה באיטליה, הריהוט שעשוי בעץ, החפצים הממוחזרים, תריס עץ ירקרק תלוי על הקיר במרכז ונראה כמו חלון בנאפולי משם נולדו הפיצות, מנורות יפות, כיסאות נוחים עם מראה איטלקי משהו.

ואתן יודעות מה, אפילו השף אור קרבלניק- עם הכובע על הראש והסינר – בעל מראה איטלקי מושלם, הכל מתנהל באווירה חמה ונעימה, אור מכין את הבצק לפיצה וגם מעיף אותו באוויר לפי כל הכללים 🙂 מראה שובה נפש ומלבב, עם כל קופסאות רסק העגבניות שעומדות כמו חיילים המוכנים לצאת לקרב על לכבוש את הקיבה של הסועדים כטוב ליבם.

התפריט בסיציליאנו חדרה עדיין בהרצה ולאחר תקופה זו יעברו שם לתפריט הרווח ביתר הסניפים- שזה אומר פיצות והרבה, וקינוחים – ולמען האמת הצצתי בתפריטים של הסניפים האחרים והקינוחים נראים אגדיים ,כולם על בצק של פיצה קריספי כיאה למסורת של סיציליאנו שמנות רבות שלו מככב בהן בצק הפיצה, כך שיש למה לצפות גם פה בחדרה.

בחדרה , כמו ביתר הסניפים יש משלוחים, אז למי שאין זמן או חשק לצאת מן הבית (ואני ממליצה כן לצאת ולהגיע למקום) יש תמיד את האופציה להזמין וזה פרקטי ונהדר.

ההרגשה במקום היא כמו של קפה או מסעדה שכונתית, המקום המה במשפחות וזוגות ואף ראש העיר חדרה- מר צביקה גנדלמן הגיע עם פמלייתו והתלווה אליו חבר מועצת העיר- שי ברכה ופקדו את סיציליאנו.

פגשנו אף את היועץ האסטרטגי של הרשת מר גבעון שאף שימש בעברו כסמנכ"ל בחברה ענקית פה בארץ ויש לו ניסיון רב עם הרבה שנים של עשייה.

הרשת על כל סניפיה היא כשרה ולפי מפת הפרישה של הסניפים סיציליאנו נוכחת מצפון ועד דרום.

נטלי ואבי נחמני הם הזכיינים של סניף סיציליאנו חדרה.

אבי דניאל הוא הבעלים של הרשת ואילו חיים חלפון הוא המנכ"ל. סיימנו עם הנתונים והאינפורמציה וכעת לעבודה.

ומה בתפריט- ארוחות בוקר 4 במספר, האחת היא בוקר סיציליאנו- 2 ביצים לבחירה, ריקוטה האהובה עליי, בולגרית, לאבנה דרוזית , חצילים ופלפלים קלויים מונחים על בצק איטלקי בתנור אבן, סלט ירקות ושתיה חמה או קרה.

מס' 2 בתפריט- בוקר עצבני- אורבייטה, שהיא למעשה שקשוקה (על מחבת) בליווי גבינה בלקנית, זיתי קלמטה, בתוך בצק פיצה מוגש עם סלט ירקות ושתיה חמה או קרה.

השלישית היא פיצה breakfast – ביצי עין, עגבניות שרי, זיתי קלמה, צפתית קשה וקוביות בולגרית מעודנת מוגש על בצק פיצה כמובן ! ואחרונה חביבה- בוקר בקטנה שהיא: קלצונה, סלט קטן ושתייה חמה לבחירה

כל ארוחות הבוקר עשויות עם בצק משגע, גבינות טריות ובשפע, ביצי עין שאני מטורפת עליהן והזיתים קלמטה משגעים. אין מילים.

 

הסלטים שישה הם במספר:

*סלט קיסר שבתפריט מודגש שהוא מומלץ ואכן ,גם אני ממליצה עליו, אהבתי את הקריספיות של לבבות החסה את   טעם הרוטב ובמידה ורוצים תוספת של אנשובי- מוסיפים 5 ש"ח.

*סלט קפרזה המורכב מלבבות חסה, עגבניות ,בצל סגול קלוי, עלי בזיליקום, בצל ירוק, כדורי מוצרלה ,רוטב בלסמי  ושמן זית (אני אישית מאוד אהבתי את הסלט הזה). זכרו את שמו- קפרזה.

*סלט איכרים פנצנלה שגם מומלץ בתפריט שעשוי מתערבות פלפלים צבעונית, עגבניות, מלפפונים, זיתים שחורים    בצל סגול, בצל ירוק, צלפים, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, קרוטוני הבית (שמרגישים שהם עשויים במקום וטריים),    גבינה בולגרית מלוחה, צנונית ורוטב פנצנלה שגיליתי שהוא עשוי משמן זית, בלסמי, שיני שום כתושות ומלח ופלפל,  כמה פשטות, כמה טעם טוב וטרי.

 כל הירקות טריים ומוגשים בשפע- כמוהם גם הגבינות.

*סלט "דה לה מרה" – טונה שמרכיביו הם: חסה, עגבניות, מלפפונים, חציל קלוי, צנונית, גבינה בולגרית מלוחה,    שמן זית ולימון.

*סלט ירקות קלויים בשילוב פסטה וגבינה בולגרית- תערובת ירקות קלויים, מלפפונים, בצל ירוק, תירס, פסטה, גבינה בולגרית ורוטב שמן זית בלסמי

 

כל הסלטים מוגשים עם בן לוויה- לחם הסיציליאנו הטעים.

 

ובאיטליה כמו באיטליה יש גם קפה איטלקי. קפה הפוך טעים טעים ולמי שחם מדי, יש לימונדה צוננת.

 

המנות רובן ככולן ערבו לחיכי, היה נעים, רק ממליצה להגביר את קור המזגן.

השירותים במקום לאחר בדיקה שלי 🙂 נקיים ואסתטיים.

 

המנות החלו לזרום לשולחן, הכל צבעוני, טרי, חם וקריספי – הרגשה ממש איטלקי וכך היה:

 

תגובות (0)
הוסף תגובה