ירידה וקוץ בה..

כולנורוצים להיות רזים ומחוטבים. אנחנו אוכלים בריא,סופרים קלוריות,מחשבים אחוזים, מתייסרים


במצפונינו, נשבעים למכוני הכושר דם יזע ודמעות, ו…


יורדים ועולים במשקל, עולים ויורדים,לא עולים ויורדים, עולים ולא יורדים. מה לא בסדר? למה אנחנו אף פעם לא מתייצבים?


כשאנו פוצחים בדיאטה ההנחה הרווחת היא שהתזונה שלנו צריכה להכיל מוצרי חלב דיאטטים, כמויות גדולות של ירקות, כמויות גדולות של מים ומשקאות דיאטטים, בשרים רזים ,לחמים קלים וכו' .


הירידה במשקל מבטיחה, אך אנו מרגישים רעבים, בא לנו מתוק, חסרי אנרגיה ועייפים כל הזמן.


הגוף מאותת שהוא בחוסר. התאווה למתוק והעלייה המתמדת בכמויות האוכל והנשנושים, יביאו איתם בחזרה, את אותם ק"ג שהשילנו, ואיתם עוד מגוון רחב של  סימפטומים נלווים שלא הכרנו:


עייפות וכבדות לאורך היום ובעיקר לאחר האוכל, יציאות רכות, עצירויות, בעיות במתן שתן, נטייה לבחילות ורצון להקיא, צרבות, תיאבון ירוד, שיעול ליחתי, אסטמה, צילוליטיס, ירידה בזכרון, קשיים בריכוז, נטייה למצבי רוח ירודים, דאגות והרהורים, תחושת נימול בגפיים, כאבי גב וברכיים, בעיות מחזור, נטייה להפרשות וגינליות וקנדידה, חשק מיני ירוד, אימפוטנציה, שטפי דם ודימומים למינהם, צניחות איברים, נשירת שיער, ציפורניים שבירות ועוד..


ירידה וקוץ בה..


 


מערכת העיכול תופסת מקום חשוב ומרכזי מאוד ברפואה הסינית.היא אחראית על ייצור ושינוע האנרגייה (צ'י) הפוסט נטאלית (האנרגייה שבאמצעותה מתרחשים החיים לאחר לידתנו).את האנרגיה הזו מפיקה ביו היתר,מערכת העיכול, באמצעות האיברים הטחול והקיבה, מהמזון שאנו צורכים.הקיבה קולטת את המזון ומפרקת אותו.הטחול מקבל מהקיבה את התמציות המופקות מתהליך העיכול, ומפיקה ממנו דם ואנרגיה.הדם והאנרגיה משונעים ע"י הטחול, לשאר איברי וחלקי הגוף כדי לאפשר את תפקודם התקין של הגוף והנפש.מערכת העיכול תפעל במיטבה כאשר תקלוט מזון המותאם לה מבחינה אנרגטית.כלומר, המערכת שעסוקה בפירוק והפיכת המזון לאנרגיה (צי') ודם ושינועם בגוף (טרנספורמציה וטרנספורטציה) תהליך המקביל למעשה לתהליך המטבוליזם, חייבת מזון בעל אופי אנרגטי חם.


חום ברפואה הסינית שווה, להנעה, אנרגיה.


לולא אותו החום בגוף, תהליכים רבים לא היו מתרחשים.לאדם ישנה היכולת לשמר את גופו, ולהבטיח את קיום אותם התהליכים, בין השאר באמצעות תזונה נכונה ומאוזנת אנרגטית.


המטבוליזם ע"פ הרפואה הסינית, מתחיל הרבה לפני שאנו צורכים את מזונינו.הוא מתחיל בתהליך בחירת המזון, תיבולו, אופי הכנתו וצריכתו.ניתן לומר שמזון טומו בחובו אנרגיה ? מטבוליזם.


מזון שלא מתאים לנו אנרגטית, או בעל אנרגטיקה קרה ( סלטים,מוצרי חלב, משקאות  מקוררים , ועוד) יקשה על מערכת העיכול את עבודתה, יחליש את תפקודיה של המערכת, וכתוצאה מכך, זרימת הצ'י בגוף עלולה להפגע, ואנו עלולים להיתקל בכל אותם הסימפטומים שהזכרנו לפני כן. תולדה של זרימת צ'י לקויה עקב מערכת עיכול חלשה, היא הלחות. דביקה, כבדה, עכורה ועקשנית, הלחות עלולה להופיע ולהפריע בכל מערכות הגוף, לרבות במערכות העיכול והנשימה.


את הלחות על כל פניה וביטוייה ניתן בין השאר, להשוות לשומן או לעודף משקל.


 


בכל הנוגע למזון חם, הכוונה היא בין השאר לכל אותם מזונות שנצרכים בצורתם החיה.ירקות, למשל,עדיף לצרוך לאחר שבושלו, הוקפצו או אודו.כך אנו גם צורכים ירקות ואת ערכם התוזנתי הגבוה, וגם מרוויחים אנרגיה מטבולית חמה, שהתקבלה תוך כדי הכנת הירקות. תהליך הכנת הירקות, הכניס חום, משמע אנרגיה, שיקל וישרת את מערכת העיכול בפירוק המזון ,הפקת אנרגיה ושינועה.


מים ו/או משקאות קרים ( המקוררים במקרר או בקרח), עדיף להחליף באלה שבטמפ' החדר או אפילו חמימים.


 


 


ישנם שיגידו שמזון משרת אותם כדי לשרוד, וישנם שיגידו שמזון הוא כל אהבתם.


לא משנה מאיזה צד אתם, למזון שאנו צורכים ישנו השפעה עצומה בעיצוב איכות חיינו ואף יותר מזה,  המזון יכול לשמש ככלי משלים אדיר לטיפול בחוסר איזון או בחולי .


למזון שאנו צורכים ישנה אנרגטיקה משל עצמה והיא חלק אינטגרלי מאותה האנרגיה הפנימית המניעה את הגוף והנפש.


כל אחד ואחד מאיתנו הוא אושיה אינדבידואלית על כל מאפיינינו ותכונתינו, כך גם מזוננו צריך להיות.


 


 


                               

תגובות (0)
הוסף תגובה