מחקר: שוקולד עשוי למנוע מחלות לב בקרב נשים

הקץ לייסורי המצפון: מעכשיו אפשר להנות משוקולד מבלי להתייסר על החסרונות הבריאותיים שלו. מחקר שנערך באוניברסיטת מערב אוסטרליה מצא כי אכילת שוקולד לפחות פעם בשבוע, עשויה להפחית את הסיכויים של נשים לחלות במחלות לב ובבעיות הקשורות ללב בשלב מאוחר יותר בחיים.

 

מחלות לב הן הרוצח מס' 1 של נשים, וגורם המוות מס' 2 בקרב האוכלוסייה בעולם המערבי. בכל יום מתים אלפי אנשים בעקבות התקף לב או סיבוכים של מחלות לב אחרות.

 

המחקר בדק 1216 נשים, במטרה לאבחן קשר בין אכילת שוקולד באופן קבוע לבין מחלות לב וטרשת עורקים, אשר עם השנים עלולה לגרום להתקף לב, שבץ מוחי וחסימות עורקים. החוקרים חילקו את הנשים לשלוש קבוצות:

 

  • נשים הצורכות שוקולד פחות מפעם בשבוע.
  • נשים הצורכות שוקולד 1-6 פעמיים בשבוע.
  • נשים הצורכות שוקולד מעל 7 פעמיים בשבוע.

 

לאחר מכן, עקבו ובדקו החוקרים, בעזרת בדיקות אולטרא סאונד לעורקים, את רמת התפתחות הפלאק (תופעה נפוצה בחולי טרשת עורקים) והשינויים החיוביים או השליליים בכלי הדם.

 

החוקרים מצאו כי 158 (27.3%) נשים מהקבוצה הראשונה, 90 (20.7%) נשים מהקבוצה השנייה ו-42  (20.8%) נשים מהקבוצה השלישית, אושפזו בבית חולים או מתו ממחלות לב פחות מאשר נשים שלא אכלו שוקולד באופן קבוע.

 

מסקנות המחקר היו חד משמעיות וקבעו כי נשים שצרכו שוקולד בתדירות גבוהה היו בסיכון נמוך משמעותית לפתח טרשת עורקים, מחלות לב, אשפוזים ומוות כתוצאה מאי ספיקת לב ו\או התקף לב.

היתרונות הבריאותיים של השוקולד

במחקרים שנעשו בעבר נמצא כי לשוקולד כהה יש יתרונות בריאותיים, היכולים לסייע במניעת מחלות לב ומחלות רבות אחרות, כגון: ויסות לחץ הדם, הפחתת רמות לחץ בחיים, הפיכת כלי הדם לגמישים יותר, הפחתה ברמות כולסטרול גבוהות בדם, חיזוק המערכת החיסונית ועוזר לשפר את מצב הרוח. השוקולד הכהה מכיל נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים), אשר להם תפקיד חשוב, מרכזי ורב עוצמתי במאבק נגד מחלות בכלל ומחלות לב בפרט.

 

ולמרות היתרונות החשובים, עדיין לא ברור באופן מלא כיצד עובדים פולי הקקאו. ממחקרים שנעשו בתחום נמצא כי חומצות השומן בפולי הקקאו מסייעות בהפחתת רמות כולסטרול ונוגדי החמצון, ומסייעות אף בהגנה, שמירה וסילוק חומרים מזיקים מכלי הדם.

שאלה של מינון

ד"ר אייל ליבוביץ, מומחה לרפואה פנימית מבית החולים וולפסון, טוען כי "שוקולד הוכח כמונע גורמי סיכון להתפתחות מחלות כגון: יתר לחץ דם ומחלות לב אחרות. אך חשוב לציין כי לא כל שוקולד עוזר במניעת התפתחות מחלות אלו, אלא רק שוקולד כהה המכיל לפחות 70% פולי קקאו".

 

לדבריו, פולי הקקאו הם בעלי אפקט חיובי ומסייעים למניעת מחלות לב, יתר לחץ דם, עמידות לאינסולין (בחולי סוכרת), מונעים ומפחיתים קרישות יתר של טסיות הדם ומשפרים תפקוד האנדותל הנמצא בכלי הדם.

 

הבעיה היא, לדברי ד"ר ליבוביץ שעדיין לא ידוע מהו המינון המומלץ כדי למנוע את מחלות הלב. ממצאי מחקרים שונים ממליצים על כמויות שונות: נכון להיום מרבית החוקרים ממליצים לצרוך 30-50 גרם שוקולד ליום, כיוון שנמצא בעבר כי אכילת שוקולד פעם בשבוע לפחות היא יעילה מאוד, אך לעומת זאת קיימת בעיה באכילת שוקולד כל יום.

 

בנוסף, טוען ד"ר ליבוביץ, שבמחקר בפורסם החודש, לא נבדקו נשים חולות בסוכרת, משום שצריכה של שוקולד על ידי חולי סוכרת בכמויות כל כך גדולות, היא מסוכנת. למרות היתרונות המרובים של שוקולד, יש לו גם לא מעט חסרונות, והגדול מכולם הוא ששוקולד עשיר בסוכרים ובשומנים.

תגובות (0)
הוסף תגובה