מלגו ומלבר- בר מסעדה בלב ת"א

בוקר שקט לכולנו,

 

 

מלגו ומלבר יפה וטעים – גם מבפנים וגם מבחוץ ושמו בתרגום מארמית אכן מתאים.

מלגו זה בפנים ואכן צמד השותפים למנות הטעימות אור מיכאלי השף והיועץ הקולינרי מוטי טיטימן משכילים להשתמש בחומרים מקומיים, וכשאני אומרת חומרים מקומיים, הכוונה היא בעיקר לדגים שמגיעים היישר מנמל יפו וחופי תל-אביב השכם בבוקר לאחר ליל דייג ומלבר- תואם את המטבח שמגיע אליהם מכמה מחוזות; אם זה צרפת, או בכלל מטבח ים תיכוני.

השף אור מיכאלי הגיע פה לרמה של מנות מעודנות, צילחות מדהים, צבעוני ויחד עם זה עדין והטעמים, שילוב וקומבינציה מדהימה של כל המרכיבים במנות, הכל הרגיש לי מאוורר, אלגנטי, קציפתי וכל כך טעים לחיך, המנות לא עמוסות ויש הנאה צרופה בכל ביס וביס. הרגשתי פה יציאה מן הקופסה ממש, אם זה בצ'יפס המיוחד שנעשה שם, דקיק ופריך והוא מופיע במנת הסשימי כתומים שמורכב מדג מוסר נהדר, קרם גזרים נהדר.

איכשהו בתוך כל הבלגן שקורה לנו במדינה ,כן כן גם בתל-אביב, הצלחתי להתענג, לשבת במרפסת של מלגו ומלבר הממוקמת במיקום כזה אסטרטגי ונהדר, על שדרות רוטשילד היפיפיות מול תיאטרון הבימה הלאומי, בריזה משגעת, נר על השולחן, הרבה תייירים גדשו את המסעדה וגם ישראלים כמוני, מי סמוך לבר ומי בשולחנות הפזורים בפנים וגם בחוץ, היה ערב מושלם וכשאני יושבת במסעדה כזו כשהשפים מעזים ופורצים עם מנות כאלה מיוחדות אני מרגישה גאווה ישראלית מכל הלב וגם מהבטן.

פתחנו במנה שאני מטורפת עליה סביצ'ה שהוגש בצורה קצת אחרת ממה שהורגלנו, לא בכוס, אלא בצלחת שטוחה .הסביצ'ה מורכב מדג מוסר שאהוב כאן על השף  עם קוביות קטנות של ירקות והדג עצמו. הכל טרי וחתוך קטן.

לשולחן הגיעה גם יופי של פוקצ'ה – פוקצ'ה אורטיז, שמתלווים אליה על הבצק הנהדר שלה- אנשובי כבוש ומלוח משהו – כמו שאנשובי יודע להיות, עם בצלים מקורמלים, עגבניות, צנוניות, הרבה עלים ירוקים וגאודה אלוהית מגורדת מעל. 

ומנה שמיימית אחרת עם כל הקציפות הנלוות אליה, דג נא שיושב מעל פריקה עם קציפת סלק, וקציפת לבנה, הכל כאילו ריחף לי בחלל הפה.

למי שאוהב פירות ים זו חגיגת טעמים מפתיעים לאכול במלגו ומלבר – משרימפס ועד קלמארי מסוגים שונים. הכל טרי וניכר שמושקעת מחשבה רבה אך לענג את האורחים הסועדים והם עושים זאת ובגדול.

לעיקרית קיבלנו פילה פרידה בוקצ'וי שמוגש עם כרוב אסייתי ברוטב עגבניות צהבהבות עם אספרסגוס, במיה – מנה יפה ומשובחת .

לאחר מכן הוגשה לנו מנת קלמארי משגעת על הפלנצ'ה על מצע של שעועית אם שחורה, או לבנה, וגם שעועית עצומה וכזו טעימה ונימוחה,(רוטב ראגו במילים אחרות) עם קרמל סויה ופטריות שיטאקי. ניכר שהושקעה במנה זו המון אהבה ונתינה. איך שאני נהניתי ואני בטוחה שגם אתם.

מי שפחות אוהב דגים ופירות ים גם בו מתחשבים, ויש פסטה טובה וסטיק סינטה ועוד. 

אז לא מקפחים כמעט אף אחד.

 

תפריט האלכוהול גם הוא לא נופל ממנות האוכל הוא מגוון ובמלגו ומלבר אפשר להנות מכוס יין ,בירה וקוקטיילים נהדרים.

אני שתיתי קוקטייל אחד וכן גם חברתי, Ginger Gin – שזהו קוקטייל המורכב מג'ין, לימונדה, ג'ינג'ר ותלתלי מלון מעל שנראו כמו גלילים ירקרקים ועדינים. גם יפה וגם טעים ומעודן. אהבתי מאוד.

  ולקינוח קיבלנו באהבה קראבמל תפוחים פריך ולידו גלידת וניל איטלקית שמכינים במקום! עם פדג' שוקולד בטוויל שקדים. טעים שאין דברים כאלה. 

 

 

אין ספק כשאוכלים אוכל כזה טעים ומנחם מרגישים בגג העולם ושוכחים לרגע או שניים מכל הבעיות.

 

 

מצ"ב קישור לדף הפייסבוק של מלגו ומלבר

https://www.facebook.com/MilgoMilbar?fref=photo

 

 

דף הבית בו אתן יכולות/ים למצוא את התפריט עם המחירים

http://www.2eat.co.il/milgoandmilbar/

תגובות (0)
הוסף תגובה