mae – קפה טוב באמצע השוק

חמשוש טוב עלינו שיהיה!

 

 


mae

 

 

 

לא כל יום אני מזדמנת לממלכה של קפה משובח ובמקום שלכאורה נראה הכי פחות מתאים למקם בו חנות של קפה, אביזרים נלווים כמקינטות , french press, קפה מסוגים שונים והכל מקוסטה ריקה משם מגיעים פולי הקפה המשובחים מזן ערביקה ויונתן הוא הבעלים, ההוגה והקולה.

אבל מסורת זו מסורת ומאיפה שמגיעים הפולים – קוסטה ריקה, שם המשפחה שמגדלת את השיחים שפירותיהם מדודים כזהב עובדת עם שווקים קטנים ומכאן למעשה מגיע הרעיון הכביר לפתוח את בית הקלייה דווקא בפאתי שוק הכרמל, לעניות דעתי ואיני מומחית או יועצת שיווק אירגונית- זהו מקום מושלם לפתוח בו מקום של קליית ומכירת קפה, החנות וגם בית הקלייה למעשה נמצאים שם בשוק הכרמל רח' שפ"ר פינת הכרמל.

המשפחה שמגדלת את שיחי הערביקה של הקפה בקוסטה ריקה עושה זאת כבר משנת 1941.

יש במקום 10 מטחנות של קפה ואופציות שונות של סוגי קפה; הפוך, אמריקנו, אספרסו ,חלש או חזק וזה אספרסו בר לכל דבר.

ובכל מטחנה נטחנים פולי קפה מאיזור אחר מקוסטה ריקה, כך שכן הבנתם טוב, יש קפה מ-10 חוות גידול בקוסטה ריקה. כל השיחים הם שיחי מזן ערביקה שצומחים באיזורים טרופיים עם הרבה משקעים ולא בתנאים פשוטים.

איזורי הגידול משתרעים על פני מספר קילומטרים כגודל ישראל ויש מספר חוות שמגדלות באזורים שונים והטעמים של הקפה גם הם שונים.

נניח שיש קפה שמגיע מאיזור poas, הוא נקטף, התייבש ובוררים אותו. והתוצאה היא מינימום פגמים משום שמקפידים על סינון ,סינון ועוד סינון. 

התוצאה הסופית היא spaicliy coffee – גורמה לשמו.

למכונת הקלייה הגדולה יש מקום לקלייה של 15 ק"ג קפה.

מאוד חשוב לשתות קפה טרי ולפולים יש חיים של 3 שבועות, ועדיף לא לשמור קפה בקירור אלא בקופסה מיוחדת המיועדת לאחסון הקפה עם מכסה ואקום וכו'.

רק לסבר את אוזניכן/ם שיחים מזן הרובוסטה מצמיחים פי 2 פירות  ועל כן הפולים שלהם הרבה יותר זולים. ולמעשה זהו לא קפה אמיתי ומשובח כלל- או כפי שיונתן כינה את הקפה מסוג זה- זבל מהונדס.

וב -mae כמו ב- mae שהולכים על המצויין ומשמשים כבוטיק של קפה, ממש כך! מייבאים את הקפה, קולים אותו ומוכרים קפה טרי ברמה גבוהה מאוד ואפשר להגיד שהם הם שהביאו עלינו את בשורת הקפה המשובח שבתחומים אחרים בסצנת הקולינריה בארץ כבר יש רמה גבוהה ובתחום הריחני של קפה טרם! אז יש ממי ללמוד ותשאלו למה הקפה של mae מחירו לא בשמיים?? ובכן, הם היבואנים ביבוא אישי, הם הקולים והם המוכרים, כך שזה חוסך להם עלויות וכשאני קונה קפה טרי שנטחן במקום, קפה שחור שמחירו 24 ש"ח ל- 200 גר' שזה זול יותר מסתם קפה במרכולים, לא יאומן כי יסופר ויסופר בדפי ההיסטוריה על המקום המקסים והריחני הזה שהרים את הרמה של הקפה בארץ, פשוט תענוג.

אמנם לפני כ- 20 שנה הייתה קפיצה של הקפה בארץ, בבתי הקפה או בכלל בקלייה, אך שם זה נתקע, גם באיכות וגם בחומר הגלם.

 

(יש גם סניף נוסף ברח' אבן גבירול) 

תגובות (0)
הוסף תגובה