מסעדה טובה מאוד נמדדת בפרטים הקטנים. נכון – על אוכל טוב וחומרי גלם משובחים אין עוררין. אבל המחוות הקטנות הן אלה שגורמות לנו לחזור למסעדה שוב ושוב; בפתיחה של הדלת לכבודך ובצאתך, בטיב סלסלת הלחמים, בצורת ההגשה, במפית הבד וביחס – מסעדה שבה כל אחד הוא VIP – זו אכן מסעדה טובה מאוד…
יש מסעדה אחת בתל אביב שנותנת את כל זה (כן, יחד עם חומרי הגלם המאוד איכותים) במחירים סבירים. עוד כשמדובר ב 17-28 לאוגוסט עם פסטיבל 'שף תאכל' בארוחה מלאה של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב 79 ש"ח בלבד – אני חושבת שמן הראוי שכל אחד מכם יעשה צ'ק אין ב'שיין אנד שארפ', ויחווה חוויה של אוכל פשוט אך מעולה, עם אלגנטיות שלא רואים בכל מסעדה.
ב'שף תאכל' השנה 'שיין אנד שארפ' מציעים מנות ראשונות של סלט קייל, כנפיים, קרפצ'יו סינטה איכותי ועוד. 'שיין אנד שארפ' הינה מסעדת בשרים מהטובות בארץ, עליה ממונה מאסטר הבשרים יענקל'ה שיין – האחראי על כך שכל פיסת בשר המוגשת ב'שיין אנד שארפ' תהייה משובחת ביותר. (הוא גם אחראי על מנת השניצל המיתולוגית של 'קפה נואר' ועוד מנות בשר מיתולוגיות בקולינרייה הישראלית).
במסגרת פסטיבל 'שף תאכל' ה-18, התארחתי עם דנה ב'שיין אנד שארפ'. כבר בכניסה הורעף עלינו השירות המקסים. לא, אינני לקוחת VIP, פה לכולם פותחים את הדלת ונותנים לכל לקוח את ההרגשה שהוא בא להתארח במלוא מובן המילה.
התחלנו את הערב בסלט קייל עם טחינה שומרונית עם קרוטונים ודמדמניות. הסלט תובל בלימוניות עסיסית והיה רענן מאוד. כיף לפגוש קייל רענן בסוף של יום. גם קרפצ'יו הבית של פילה בקר עם חומץ בלסמי מיושן היה נהדר. הכי כיף היה לקבל את סלסלת הלחמים של 'שיין אנד שארפ' אותה מקבל כל לקוח שמגיע, עם 3 סוגי לחמים, וסלסלת עגבניות עם פרוסות פלפל חריף ושמן זית איכותי. כבר אמרתי לכם שהאיכות טמונה בפרטים הקטנים?
בעיקריות ניתן הינות ממנת כבדים בקראסט תבילינים, השניצל של יענקל'ה, ומנות המבורגרים. יש גם אופציות למנות צמחוניות. אנחנו בחרנו בשניצל האגדי (של המאסטר) וקיבלנו מנת שניצל ענקית עסיסית ונהדרת. דנה קבלה מנת המבורגר שווה, עם בשר עסיסי ומתובל כהלכה. גם הצ'יפס הנלווה היה משובח. אומנם אלו היו 'רק' המבורגר וצ'יפס אבל האיכות… זה רמה אחת מעל כולם.
קינחנו עם בננות מטוגנות עם טרויזל על מצע קצפת עסיסית עם ריבת חלב. קינוח שמנמן ועסיסי, כמעט כמונו. הקצפת האיכותית הרעיפה עלינו אהבה ואנחנו אהבנו אותה בחזרה.
'שיין אנד שארפ'
יגאל אלון 65, תל אביב טל. 03-5364755
שף תאכל 17-28 אוגוסט
http://chef-tochal.walla.co.il/