סלט לבבות דקל כבוש

 

 

 

כבר בדרך הביתה ועימי המוצרים שקבלתי בזכות היותי חברה בקהילת השופרסטארים אלתרתי במחשבתי את השימוש שאני עומדת לעשות בחומרי הגלם כבר הבקר ולקראת סוף השבוע.

 

 

אחת האהבות שלי היא לבבות דקל. ירק דל קלוריות, בריא ומשדרג כל מנת סלט לטעם חדש. את הסלט הכבוש שאני משתפת אתכם אלתרתי תוך כדי ההכנה וכשיצאתי לדרך לא ידעתי מה יהיה בסופו.

האמת היא שלפי תגובות בני הבית יצא טעים טעים.

 

 

המרכיבים:

פרוסות מגמבה אחת אדומה

שן שום

מעט מלח

רבע כוס חומץ

שמן זית

רבע כוס מים קרים

1 קופסא לבבות דקל פרוסים

10 עלי כרוב טרי

שמיר – לגיוון. 

 

שלב א'

פרסתי את הגמבה לרצועות. העברתי לסיר קטן עם המלח, המים והחומץ. הוספתי את טבעות משן השום הבאתי לרתיחה של דקה. כיביתי וכיסיתי לצינון. העברתי לקערה נפרדת.

קצצתי את עלי הכרוב בסלייסר.

פתחתי את קופסת השימורים של לבבות הדקל וחילקתי כל פרוסה לרבעים.

 

על הכיריים

 

צינון

 

קיצוץ הכרוב

 

חיתוך הפרוסות – לרבעים

 

 

 

 

שלב ב'

ערכתי את הסלט בקערת פיירקס גדולה

שכבה ראשונה הכרוב הקצוץ

מעליו מחצית מרצועות הגמבה

בשכבה מעל הוספתי את פרוסות לבבות הדקל שחתכתי לרבעים

בשכבה אכרונה הוספתי את יתרת רצועות הגמבה שפכתי מעל את כל הרוב והוספתי מעט שמן זית.

כיסיתי בנילון נצמד והותרתי שיעבור תהליך כבישה של מספר שעות הכנסתי למקרר.

 

תחתונה- שכבת הכרוב

 

שכבת-רצועות גמבה כבושה

 

שכבה שלישית לב הסלט-לבבות הדקל 

 

יוצקת לבסוף את יתרת רצועות הגמבה וכל הרוטב הכובש את הסלט

 

להוסיף מעט שמן זית ולכסות בנילון נצמד – הסלט יעבור תהליך כבישה.

יש לנער מידי פעם כדי שהרוטב יגיע לכל חלקי הסלט.

 

כמובן שניתן להוסיף עשבי תיבול כגון שמיר. לוותר על השמן במידה ואינכם אוהבים ולהוסף ירקות טריים נוספים. אני ממליצה להוסיף קוביות גזר גמדי אבל רק לפני ההגשה. הצבע יעשיר את מראה הסלט ולא פחות את טעמו.

תודה לדפני שלנו ושופרסל. אני מזמינה אתכם גם למתכון מרק החומוס שיעלה בקרוב בכאן

 

 

 

 

ריקי ברוך

  בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי 

 0506489787 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה