הדקה ה-90 לבילויים

בגילוי לב, היציאה עם הילדודס' כשהיו דרדקים הייתה סיוטית משהו. אחד היה הצרחן התורן, השני היה עסוק בניסויי ד"ר מולקולה של בדיקת עמידות המלחייה- עד כמה פעמים ניתן ל'דפוק' את זכוכית המלחייה על השולחן עד שתישבר והשלישי היה עדיין עסוק בענייני פליטות וגרעפקסים.
גם אנחנו מצאנו עצמנו בחלוקה מוטורית די מסורבלת.
יד אחת מאכילה את אחד הקטנטנים, יד אחרת מופנית לצלחת שלנו בניסיונות לנגוס במנה בה חשקנו  שהפכה כבר לקרירה ופחות קורצת ויד שלישית הייתה חסרה. כשהם גדלו מעט, חשנו מוזר לחזור לפעילות הרגילה בה שתי הידיים שוב 'חופשיות', ממוקדות ומרוכזות בצלחת אחת ויחידה- הצלחת שלנו. אבל היום, באחריות!!! יציאה עמם לארוחה ולבילויים הופכת לדליקטס אמיתי.

 

לקרבות הפיראטים
ולפני הכל, ואחרי שחופשת קיץ 2014 תיזכר יותר 'מעצר בית' עבור הילדים, כדאי לנצל את  השבוע האחרון של החופשה למפגש עם הפיראטים שמגיעים למתחם G  סינמה סיטי ראשל"צ.
ללא ספק, הפעילויות הללו יעזרו לשחרור האנרגיות שהצטברו במהלך החופשה ויסייעו להחליף מעט את שגרת הקאסמים והיירוטים בפיראטים.
גם אצלנו השהייה הממושכת בדלת אמותינו גרמה לצאצאים לטפס על הקירות, כך שפעילות הפיראטים בהחלט היותה נקודת סיום מחויכת ומשחררת לחופשת הקיץ.
הפעילות החלה בהיכרות קצרצרה עם הפיראטים, ואז התחיל האקשן בתחנות הפעילות השונות, כשבכל תחנה מוזמנים הילדים התנסות בפעילות חווייתית אחרת, החל מהליכה על קורה, דרך קליעת טבעות קש ועד באולינג כדור תותח.
אחרי הוצאת המרץ והאדרנלין, מותר גם לערוך אתנחתא קצרה בה הילדים פותרים כתב חידה פיראטי, נשבעים את שבועת הפיראט וגם מתוודעים לעשרת הדברות של 'חוקי הים'.
ולפינאלה, 'צחצוח חרבות', החברלעך מוזמנים לצפות בקרב חרבות פיראטים. ובמציאות כמו שלנו, כשהתותחים רועמים, הרגשנו עד כמה קרבות הפיראטים הם בעצם 'משחק ילדים'.
מומלץ בהחלט לסכם את סיום החופש בפרויקט הפיראטים -:)
הפעילות תתקיים בין התאריכים: 25-28.8 כל שעה עגולה בין השעות: 10:00-20:00
 

מחיר 25 ?.

 

פעילות פיראטים במתחם G סינמה סיטי ראשון לציון – צילום יחצ

 

ספינת הפיראטים- צילום יחצ

 

הפיראטים בפעולה – צילום יחצ

 

ילדים מבשלים
ולכל ההורים שבטוחים שהצאצא שלהם הולך להיות הכוכב הבא ב 'מאסטר שף ילדים',  יכולים  להתחיל  את ההשקעה בלימוד של הכנת מנת המבורגר טעימה.
בסדנת הבישול החווייתית KID CHEF BBB  של מסעדות ההמבורגרים BBB  החברעלך הופכים לשפים צעירים לכמה שעות, הם מקבלים כובע שף, חולצת שף, תג שם ויאללה לעבודה- התנסות בהכנת מנת המבורגר ובקינוח עוגת שוקולד.
בסיום עמלם, הם גם מקבלים דיפלומה 'תעודת שף' -:) עם חוברת צביעה וגם ארוחת צהריים מפנקת- פרי יצירתם. בקיצור, טרחת? בישלת? אכלת!!!. ואגב, הנחתום בפרט כאן מעיד על המבורגרו. בקיצור, אין ילד שלא אוכל ומתענג ממה שהכין. ולכם/ן, מובטח שקט לשעתיים, בזמן התעסוקה. סדנת הבישול מתקיימת מידי יום א ? ה, בסניף אחר של הרשת, בין השעות: 17.00 ועד השעה 19.30,מחיר:49 שקלים.
https://www.facebook.com/BurgusBurgerBar?fref=ts

 

צילום – עדי שגיא

 

צילום – עדי שגיא

 

איטליה לילדים
מי?
מסעדת מנואלה בזכרון יעקב
סגנון: מסעדה איטלקית משפחתית.
המקום:
מנואלה שוכנת באחת הסמטאות הציוריות במדרחוב של זיכרון ואפשר לשבת בחלל הפנימי של המסעדה או בחצר הפנימית המקסימה.
המלצה אישית, התמקמו בחצר המזמינה המתאימה במיוחד למשפחות עם ילדים ומאפשרת גם מרחב השתוללות. ובכלל יש משהו בעיצוב הרחבה הזו, בבריזה ובאווירה הזכרון-יעקובית הגורם מרגוע לנפש ואפילו להתנתקות קצרה מיונית לוי ומרוני דניאל ומשאר רוחות מלחמה.

 

 

במרפסת של מנואלה- צילום בועז לביא

 

תפריט בקטנה: כיאה למטבח איטלקי, המטבח של מנואלה זוכה מייד לנקודות זכות אצל הילדים, בשל שילוש הקמחים הקדוש- פסטות, פוקצ'ות ופיצות. למנת הפסטות, הילדים מוזמנים לבחור את צורת הפסטה האהובה עליהם: פנה, פפרדלה,פטוצ'יני, פוסילי ובתוך כך להרחיב את אופקיהם בענייני פסטות ולהבין כי פסטה זה הרבה יותר מספגטי וקטשופ.
פסטת הילדים שנבחרה הייתה: פפרדלה רוזה. זוהי מנה חביבה במיוחד לחיך של הילדים, ולמרות גודלה המרשים, היא חוסלה מבלי להותיר פירור פפרדלה. מנת הפיצה מרגריטה, שהיא מנה קלאסית נוספת לילדים הייתה פשוט טעימה. בהתחשב במימדי הפיצה הלארג'ית הזו, אפשר בהחלט להסתפק בפיצה אחת ל-2 ילדים.

מרגריטה במנואלה צילום – בועז לביא

 

פפרדלה רוזה במנואלה

 

תפריט בוגרים:  ואם כבר בצקים, במנות הראשונות תמצאו את פוקצ'ת הבית אפויה בתנור עם שמן זית, רוזמרין ומלח גס. זוהי מנת פתיחה שבתוספת חמאה, אתה רק נוגס ונוגס ללא שליטה עד שאתה מגיע ביגון קודר לפרוסה האחרונה. הפתיח השני המצוין שטעמנו – סלט פנצנלה  עם עגבניות שרי, פלפלים, בצל סגול, צלפים, קרוטונים, צנוניות, פטרוזיליה, בזיליקום, שמן זית וחומץ יין אדום. מנה קיצית מרעננת המתאימה במיוחד לעונה זו כשמזג האוויר חם ויבש. מנה זו גם הצליחה להתחמק באלגנטיות ממלכודת 'החומץ' הדומיננטי והתוצאה: מנה הרמונית ומעודנת.
לעיקרית, הזמנו פסטה קרצ'ופי עם ארטישוק, עגבניות שרי, גבינת עיזים, אורגנו ושמן זית. גם מנה זו הייתה נהדרת; הארטישוק הצטיין במרקמו ולא היה קשה או רך מידי. איך אכתוב את זה ?! הכי הכי מידה (אם רק היו  מגלים לי במסעדה כיצד מגיעים לדרגת בישול כה מדויקת של ארטישוק, הייתי מייד מיישמת -:) ללא ספק, מנה זו שכוללת מרכיבים מוכרים כמו עגבניות שרי וגבינת עיזים, מסבירה בעצם מהי טיבה של מומחיות בישול, וכיצד אפשר להפוך מרכיבים פשוטים ומוכרים, למעדן.  
לקינוח: קחו את הטירמיסו. עדין, מאוזן וטעים. מובטח חיסול מוחלט עד שתגיעו לגירוד תחתית הכוס.
ואם אתם כבר בסביבה: אם אתם מזדמנים למנואלה, טיול במדרחוב הוא חובה גם עם הילדים ואפשר בהחלט לטייל במדרחוב גם עם עגלות. אבל עכשיו כשהם גדלו מעט, אנחנו מבינים עוד יותר עד כמה הליכה משותפת במדרחוב הציורי הזה היא אחלה 'גיבושון משפחתי'.  
צבע אדום: במהלך 'צוק איתן' היו אזעקות בודדות באזור זיכרון יעקב. הסטטיסטיקה לטובתנו.

איפה? מנואלה, רח' המייסדים 49, זיכרון יעקב, טל' 04-873576104-8735761 

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=11380

 

 

לפתיח פוקצ'ת הבית וסלט פנצנלה

 

פסטה קרצ'ופי

 

לקינוח קחו טרמיסו

 

ריאה ירוקה וטעימה
מי? קפה סנטרל – פארק רעננה.
סגנון: מסעדה חלבית ובית קפה
המקום: המסעדה ממוקמת בפארק רעננה, כאשר מלוא יופיו של האגם והמרחבים הירוקים- ניבטים מחלון המסעדה. בתפריט: ארוחות בוקר, מנות חלביות, דגים ואיטלקי.
האווירה הפסטורלית במקום, מספקת לנו – לגדולים ולקטנים כאחד- את האסקפיזם הנחוץ במציאות הטרופה של קיץ 2014. ההמלצה שלנו ל'מבוגרים שבחבורה' לשבת אל פני האגם כאשר הילדודס' יושבים מולם. (כמובן תלוי בגיל הילדים ובמידת ההסכמה שלהם -:)
ואגב, השירות מהיר, יעיל וחייכני.

 

פארק רעננה צילום – אפיק גבאי

 

תפריט בקטנה: גם במסעדה חלבית זו, הטעם השמרני של  הקטן שבחבורה שאינו מוכן להיחשף לטעמים חדשים, הוביל אותו לבחירה בפיצת זיתים קריספית.
מנת הפיצה כאן נדיבה ומשביעה וקחו בחשבון, שאפשר להזמין מנה זו גם לשני צאצאים. לזכותה של הפיצה יאמר, כי הבצק היה מעט עבה- בדיוק כמו שהצאצא אוהב.
המנה השנייה שהוזמנה פסטת פטוצ'יני פומודורו ברוטב עגבניות, שמנת, שום, בזיליקום ופרמז'ן. מנה חביבה שמתאימה לילדים בוגרים יותר, כשאז הטעם מתחיל להיות מתוחכם יותר  סוף סוף והחיך מתחיל להכיר מיני תוספות מענגות כמו: בזיליקום.

 

פיצת זיתים מנה נדיבה ומשביעה

 

תפריט בוגרים: למרות שמנת ניוקי ערמונים נקשרת עם רוחות קרות, אין סיבה לחכות לחורף הקרוב כדי ליהנות ממנת ניוקי ערמונים- ניוקי תפוחי אדמה עם ערמונים בשמנת, שמן כמהין ופרמז'ן. מנה זו הייתה בעלת מרקם וטעם עשירים, גם בזכות הערמונים הבשרניים והאיכותיים וגם בזכות התמהיל הנכון של רוטב השמנת. וכמו שאתם יודעים, קל מאוד לחטוא ביציקת רוטב שמנת, ורוטב עמוס מידי גורם לתחושת מלאות ללא יכולת להכניס כפית נוספת לפה.
המנה השנייה שטעמנו פילה דניס- צלוי על הפלנצ'ה ברוטב שמן זית, שום, עגבניות, לימון ועשבי תיבול. הנתחים כאן היו עסיסיים וריחניים. זו הייתה מנה מדויקת מאוד בצלייה שהשתלבה עם ניחוח העגבניות ועשבי התיבול. הפירה עצמו נזקק לתוספת מלח.

לקינוח: כי אין כמו וופל אמריקאי בתוספת של שלושה כדורי שוקולד ווניל, קצפת ותוספת רוטב שוקולד מעל עבור הילדודס'.
ואם אתם כבר בסביבה:
פארק רעננה הוא מקום בילוי אולטימטיבי למשפחות ומובטחת  תעסוקה לזאטוטים לכמה שעות לפחות. אפשר להסתפק במתקני שעשועים של נדנדות, קרוסלות, להגיע עם כדור למגרשי הספורט הפתוחים, או לבחור בשיט באגם, או סתם לטייל במתחמי הגנים שבפארק. רק קחו בחשבון, שבאוגוסט הלוהט, בילוי  כזה רצוי לערוך רק אחר הצהריים. ללא ספק, פארק רעננה היא הריאה הירוקה הכי משובחת של איזור השרון.  
צבע אדום: גם כאן מתחילת 'צוק איתן' היו אזעקות בודדות ובמסעדה עצמה, יש גם מרחב מוגן.

איפה? קפה סנטרל, רח' דרך הפארק 10, רעננה טל'09-7722778 

http://www.2eat.co.il/central/

 

 

מנת ניוקי ערמונים

 

פילה דניס- צלוי על הפלנצ'ה

 

לקינוח -וופל אמריקאי בתוספת שלושה כדורי גלידה

 

מבוך לכל ילד
מי?
קפה פולה במרכז בן -גוריון בראשל"צ.
סגנון: מטבח פיוז'ן- תמהיל של מגוון סגנונות בישול: מנות בשריות, חלביות,סלטים, קישים, ברוסקטות ועד סנדוויצ'ים. בקיצור, 'הכול מכל' רק תבחרו.
המקום: מסעדת פולה הותיקה, נחרטה בזיכרוני מאותן פעמים בהן ביקרתי בה לאורך השנים כמסעדה עם אווירה רומנטית המיועדת לזוגות אוהבים, מקום בו תאורת שנדלירים עמומה ונרות דולקים מאפשרים אפילו להחזיק ידיים זה לזה, ולהתענג על הרגעים הקסומים המעטים המכונים: 'זוגיות'. אז פולה לא ויתרה עדיין על הרומנטיקה, ומאמינה שאכן 'טובים  השניים מן האחד' אבל בו זמנית החליטו לדאוג גם ל 'תוספות' השוות באמת – הצאצאים. בתוך כך, אגף אחד של המסעדה התאים עצמו למשפחות המבקשות להגיע על טפם וליהנות מארוחות באווירת בליינות משפחתית.

 

קפה פולה גם למשפחות

 

תפריט בקטנה: בפולה יודעים כי דקות ההמתנה למנות הן זמן קריטי והן יכולות במקרה הטוב להתחיל בקריאות של 'אמא, מתי יגיע האוכל?' ובמקרה הפחות טוב להסתיים בפגיעת ראש באחד הילדים, בזמן שאחיו ביקש לבדוק את עמידות המלחייה.
לכן, עוד לפני הגשת המנות, הכינו לחברלעך חוברת ילדים לעילא ולעילא, עם מבוך, תפזורת מילים, חיבור רצף מספרים. בקיצור, מובטח  כאן  ש-ק-ט לא רק בזמן המתנה למנות הראשונות, אלא גם לאחר הקינוח. בתפריט הילדים: שניצל עם צ'יפס וירקות חתוכים, ספגטי עם רוטב שמנת, עגבניות או בולונז, או ברוסקטה מוצרלה.
גם במסעדה זו אנחנו לא אנשי בשורות, כי שוב הילדודס' נעדרי יצירתיות קולינארית שכמותם בחרו במוכר – מנת ספגטי ברוטב שמנת. מנה פשוטה אך טעימה.

 

חוברת פעילויות לתעסוקת הצאצאים

 

בחירת הצאצא ספגטי ברוטב שמנת

 

תפריט בוגרים: לא אחת אנחנו נוהגים לוותר על מנות פתיח, כי צריך להשאיר מקום למנה העיקרית, אבל בהמלצת המקום בחרנו לפתיח חציל בלאדי על מצע של טחינה.
זו הייתה מנה מעולה וגם אני שאלתי את עצמי עם קבלת ההמלצה מה כבר ניתן לחדש במנה כ"כ מוכרת ושחוקה. כנראה שהשילוב הנוכחי כאן של טחינה ביתית טרייה, של מידת הצלייה של החציל, הופכת מנה פשוטה זו ליצירה מושלמת.
למנה עיקרית בחרנו בפולו ריפינו – חזה עוף ממולא בפטריות פורטובלו, כרישה וכבדי עוף , שהוגשה עם תוספת פירה. גם מנה זו שהוגשה בצורה אסתטית במיוחד, הצטיינה לא רק בשילוב של סוגי הבשרים עם כרישה ופטריות פורטובלו, אלא בעיקר בתיבול הנכון והמדויק.

 

 

חציל בלאדי על מצע של טחינה

 

חזה עוף ממולא בפטריות פורטובלו, כרישה וכבדי עוף

 

לקינוח: ויטרינת המתוקים לא עושה חיים קלים לאף אחד, בעצם היא די התגרתה בנו וביקשה להוכיח  עד כמה אנחנו חלשי אופי. החטאים המתוקים שלנו הסתכמו הפעם בעוגת גבינת פירורים נהדרת ובכדור גלידה חלבה, וניל פצפוצים ושוקולד. עוגת גבינת הפירורים היא 'אחרית דבר' ואל תחכו עד חג שבועות הבא כדי להתענג על עוגה טובה.
ואם אתם כבר בסביבה: אז תקפצו ל'חי כיף' בראשון לציון, במרחק של 5 דקות נסיעה מהמסעדה ותגידו שלום לטמיר, סייח הזברה שנולד עם תחילת 'צוק איתן' ונקרא על שמו של הטיל המיירט של כיפת ברזל ולשאר חבריו.
צבע אדום: העיר ראשל"צ ספגה לא מעט רקטות מאז תחילת 'צוק איתן', אבל המסעדה עצמה מצויה בקניון, שם יש מרחב מוגן.  

איפה? קפה פולה, בן גוריון 4, ראשל"צ טל' 053-9441377

http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=4987

 

המתוקים של פולה

 

עולם ירושלמי
מי?
מסעדת דוניא בירושלים
סגנון: מסעדה חלבית באווירת בית קפה בבוקרו של יום, בערב דוניא משנה פניה לבר צעיר הפתוח עד השעות הקטנות של הלילה לבליינים.
המקום המסעדה ממוקמת במתחם שלומציון המלכה, אחד המקומות השוקקים והמיוחדים בירושלים. בכל דקה נתונה, אתה שומע בליל של שפות זרות, מן תחושה של קפיצה קטנה לחו"ל.. אם אתם ממש רוצים לספוג את האוויר הצלול וכמובן את האווירה, בחרו לשבת בחוץ, רק כדי לגלות כמה נחמד לעיתים רק לשבת ולצפות בעוברים ושבים.

 

 

מסעדת דוניא, בית קפה בבוקר, בר בערב

 

דוניא

 

תפריט בקטנה: כאן התפריט לילדים מציע פיצה מרגריטה, פסטה וטוסט. בחרנו הפעם לא רק ללכת על בטוח. (עבורנו פסטת ילדים היא מילה נרדפת ל'בטוח') והחלטנו לבחור ב'שקשוקה משגעת'- שם המנה. מדובר כמובן במנת שקשוקה של 2 ביצים ברוטב עגבניות ופלפלים קלויים, אליה מצטרף סלט קטן, זיתים ותוספות מטבלים.  מנה חמימה זו התחבבה על האמיגוס, בעיקר בזכות היותה פיקנטית ולא חריפה מידי לחיך שלהם.

 

שקשוקה משגעת

 

תפריט בוגרים: לעיקרית בחרנו במנת הדגל של דוניא- ניוקי ערמונים בשמנת בתוספת עירית, שקדים קלויים ופרמז'ן. וכנראה שרק בבריזה הירושלמית,  ניתן לאכול בחודש אוגוסט הלוהט ניוקי ערמונים מבלי להרגיש שמדובר בסוג של סוריאליזם. זוהי מנה נפלאה, עשירה בטעמים ותוספת השקדים הקלויים מקפיצה אותה.
ואם אתם כבר בסביבה: הקסם של מתחם שלומציון המלכה, המדרחוב ההומה אנשים הרכבת הקלה העוברת שם, והאוויר הנהדר ונטול הלחות, הם סיבה מספיק טובה לטייל עם הילדים ברגל וגם עם עגלות.
צבע אדום: גם כאן הסטטיסטיקה לטובתכם, ובמהלך 'צוק איתן' נשמעו אזעקות בודדות באזור ירושלים.

איפה? דוניא, שלומציון המלכה 1, ירושלים טל' 02-628255802-6282558  

http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=15651

 

ניוקי ערמונים בשמנת בתוספת עירית, שקדים קלויים ופרמז'ן.

 

בלי הק?ש?ה

ולכל אלו שמעדיפים בערבים להיות צמודים למרחבים המוגנים, אפשר גם להזמין הביתה את הפיצה המשפחתית החדשה של דומינוס 'פיצה בלי הקשה'. מדובר בבצק דק וקריספי עם רוטב וגבינת מוצרלה שמגיע עד הקצה של הפיצה ותוספת אחת לבחירה.
בקיצור, במקום להיתקל לקראת הנגיסות האחרונות בשוליים הקשות של הפיצה, תמצאו עד קצה הפיצה גבינת מוצרלה ותוספת של רוטב עגבניות. מחיר היכרות כולל תוספת אחת: 50 שקלים. בעוד שהטרום טינג'ריים שלי לא סותמים את הפה ואוכלים 'עם הקשה ו'בלי הקשה', בן הזקונים שלנו, הנוהג מימים ימימה להשאיר מ?ע?ש?ר מכל פיצה בדמות השוליים הקשים
התגלה כלקוח האולטימטיבי לפיצה הטעימה 'ללא הקשה' שחוסלה עד הביס האחרון.
ללא ספק, לכל פיצה יש גם מכסה !
ולא פחות חשוב, העלימו מארוחת הערב המשפחתית עם טרום טינג'יירים את המכה התרבותית הזו שנקראת: סמראטפונים.

 

פיצה דומינוס ללא הקשה צילום – דן לב

 

 

You'll need Skype CreditFree via Skype
תגובות (0)
הוסף תגובה