למצוא את המחבת המושלמת

את אתר lakonim.co.il המשווק מבחר של כלי ועזרי מטבח לבישול ואפייה הקימה מיכל ענבר אחרי שנים של עבודה במטבחים, במסעדות, מלצור "וכמעט בכל תפקיד בתחום מגיל 17", היא מספרת. לאורך הטיפוס בתחום המסעדנות הקפידה ענבר, 43, תושבת מזכרת בתיה, להתעניין בבישול עצמו, באספקטים הקולינריים וגם הטכניים.
 
 
"בשלב מאוחר יותר בחיי למדתי אדריכלות פנים אבל במהלך הלימודים עזבתי לטובת עבודה כמנהלת ואחת מהבעלים של גן אירועים, גם שם הייתי אחראית כמובן על תחום המזון, כך שכשהחלטתי לפתוח עסק קטן משלי היה לי ברור שהוא יהיה קשור לאוכל".
 
מיכל ענבר מול האתר, במשרד הביתי שלה. צילום: אמיר ענבר
 
לאחר שהתחתנה וילדה, החליטה ענבר להשאר עם ילדיה הקטנים והשהייה מהבית הפכה לחלק חשוב מסדר היום עבורה. "חיפשתי משהו שיאפשר לי לעסוק בעקיפין באוכל ובישול, בהם עסקתי כל החיים והגעתי לרעיון הזה של לנהל עסק עצמאי שהוא בעצם אתר אינטרנט, שמכסה את כל מה שקשור למוצרי מטבח וכלים לבישול טוב, ממש כמו במסעדה".
 
מחבתות או לא להיות
 
באתר שהקימה ענבר אפשר למצוא מבחר כלים איכותיים ומקצועיים לאפיה ולבישול שנבחרו בקפידה, כאשר הקו המנחה הוא מוצרים מתוצרת אירופה, המותאמים לבשלנים מתחילים ומקצוענים, עם הקפדה יתרה על מוצרים עמידים ונטולי חומרים רעילים. המקצוענות והניסיון של ענבר מאפשרים לה לבחור עבורנו את המחבת המושלמת:
 
"המחבת הוא הכלי הכי שימושי בכל בית כנראה ואחד הפופולריים באתר", אומרת ענבר, "מהכנת חביתה עד לבישולים מורכבים כמו קציצות ברוטב, מפרום ושאר מיני מתכוני בשר ודגים. יש כמובן מספר גדלים למחבתות וכל בשלן מתאים אישית את המחבת לצרכיו, אבל רבים מתלבטים בבחירת מחבת בין הסוגים השונים והרבים: מחבתות טפלון, קרמיות ומחבתות אלומיניום באיכויות שונות. אז הנה כמה טיפים:
 
1. יש מחבתות לצרכים שונים: צלייה, בישול, אידוי והקפצה. מחבת פסים, למשל, מושלמת לבשר כי בזכות הצורה שלה הוא ניצלה עם פיזור חום אחיד, אינו מתבשל במיציו, אינו נדבק ושומר על מרקם עסיסי וטעים. לשימושים שוטפים והכנה של דברים 'מהירים' כמו חביתות או שקשוקה, כדאי לחפש מחבת שתהיה קלה ונוחה לשימוש, עדיף כזו שלא נצטרך להשתמש איתה בכמויות גדולות של שמן ושתהייה עם תכונות בריאותיות. לא פחות חשוב כמובן – שתהיה קלה לניקוי. לא משנה במה בחרנו, חשוב לוודא שהמחבת עבר בדיקת תקן ישראלי, אמריקאי או אירופאי, המאשר שהמחבת בריאה לשימוש ובעלת איכויות טובות.
 
הכלי הכי שימושי בכל מטבח, כנראה. צילום: Shutterstock
 
2. כשאנו בוחרים במחבתות אלומיניום זולות, אנחנו בדרך כלל לא מופתעים לגלות שאורך חייהן די קצר. למי שמעוניין במחבתות איכותיות שיספקו את אותן תוצאות מעולות לאורך שנים אני ממליצה בחום רב להשתמש במחבת שעשויה מיציקת אלומיניום, כזו המיוצרת בלחץ גבוה. שיטת הייצור הזו יוצרת אחידות בבישול ועמידה לאורך שנים היות והציפוי שלה אינו מכיל חומרים כימיקלים כמו קדמיום וכמו עופרת PFOA (חומר שמסייע להדבקת הציפוי במחבתות טפלון – רעיל מאוד!) אלא ציפויים בריאים כמו MATRIX, THERMOLON ועוד, שהינם מסוג שאינו נדבק ואינו מתקלף.
 
3. אם יש לכם כיריים קרמיות, או שאתם חושבים לקנות כאלו, טיפ מיוחד: נכון להיום להרבה מטבחים חדשים מכניסים כיריים קרמיות, כי זה עובד על חשמל, מלכלך פחות, ונכנס מאוד חזק לענף. לכן חשוב לדעת שיש מחבתות קרמיות שנועדו אך ורק לכיריים קרמיות, היות ומוצרים רגילים שנועדו לכיריים מבוססות גז לא יעמדו בטמפרטורות וטכנולוגיית החימום הקרמיות. הרעיון הוא מחבתות ביציקה בלחץ שמחזיקות לזמן ארוך במיוחד, לא דקות ולא עבות מדי אבל בדיוק בעובי שמאפשר שמירה על חום אחיד. התוצאות אגב בבישול שונות לגמרי ממחבתות רגילות.
 
4. בחרתם בשעה טובה מחבת משובחת? כדי לשמור עליה לאורך זמן צריך 'לדאוג' לה, לא נשתמש בכלים חדים ומתכתיים בזמן הבישול או בזמן הניקוי. ככלל תמיד עדיף להשתמש בכלים מסיליקון, פלסטיק או עץ. בחירה במחבת בעלת ציפוי איכותי פירושה מעט שמן, וגם הניקוי יכול להיות קל ממש גם אם לא נכניס את המחבת למדיח, רק צריך לנקות מעט אחרי השימוש, הרי שום דבר לא נדבק".
 
בחרתם מחבת? שמרו עליה עם כלים מתאימים בעת השימוש. צילום: Shutterstock
 
מנהלת את הבית תוך כדי ניהול העסק 
 
"אתר הקניות קיים שנה וחצי, ולאט לאט אני מכניסה יותר פריטים והכוונה היא להוסיף גאדג'טים וכלים חדשניים שיצטרפו בעתיד הקרוב, לצד מתכונים שמתאימים בין היתר לציוד החדשני באתר", מספרת ענבר, " לבעלי יש חברה לשירות ותמיכה במחשבים אז הוא מסייע לי בצד הטכני. גם נסיונות אוכל שאני עושה בין היתר בכלים חדשים שאני מוכרת באתר אני עושה עליו".
 
ענבר מנהלת את העסק מביתה – הטלפונים, ביצוע המשלוחי בפועל, הבאת המוצרי מהיבואן, טיפול בהזמנות – הכל קורה מהחמ"ל העסקי בבית. לשמחתה, ניהול העסק מאפשר לה לג'נגל בין ניהול העסק לבין צרכי המשפחה.
 
 "תוך כדי עבודה אני יכולה גם לנהל את החיים בבית. יש לי שלושה ילדים, הגדול מהם בן 9 והקטנה ביותר בת 3, ותוך כדי דאגה לאוכל, שיעורי בית, פעילויות, מקלחות, שינה, בין לבין, אני מתקשרת עם לקוחות, מזמינה אותם לאסוף מוצרים בכל שעה כמעט כשהם מתקשרים לתאם, מהבוקר ועד הערב. העבודה מהבית הופכת אותי מצד אחד לזמינה יותר ללקוחות ולעבודה ומצד שני, זמינה לעבודת הבית ולילדים. שילוב מנצח".
 
גם לך יש עסק קטן שהתחיל מחלום גדול? היכנסי לעסקים משתפים ושתפי את הסיפור שלך.
תגובות (0)
הוסף תגובה