מתקפת הניתוחים הפלסטיים: הגרסה המצולמת

לאורך שתי הדקות (ויותר) של סרטון האנימציה "סופר-ונוס", עדים הצופים לסקירה מטלטלת של האבולוציה שעבר המושג "יופי נשי", ונחשפים להשלכות הגופניות של נשים ברדיפה האובססיבית אחר הרזון, הפרופורציות המדאיגות והמוגזמות ונעורי הנצח. 

 

עוד באון לייף:

 

"סופר-ונוס" נוצר על ידי הקולנוען, האנימטור והמעצב הגרפי הצרפתי פרדריק דואזן (Frederic Doazan), ואף על פי שכבר יצא ב-2013, הוא החל לתפוס תאוצה ברשתות החברתיות רק השבוע, לאחר שהוצג ברשת הטלוויזיה הצרפתית ארטה. נכון לעכשיו הוא מתקרב ל-250,000 שיתופים והיד עוד נטויה. 

 

 

הסרטון נפתח בידיים של מנתח אשר פותחות ספר אנטומיה, שבו אנחנו מגלים גוף של אישה מהתקופה הקלאסית. האישה עצמה רגילה למדי – מבנה גוף ממוצע ואפילו צר, החזה עומד אבל לא גדול והאגן ממוצע לגמרי. אבל המנתח לא מרוצה: ידיו מתחילות לפעול בקדחתנות, וללא נקיפות מצפון הוא משנה את דמותה ללא הכר, בהתאם למגמות העדכניות בעולם הניתוחים הפלסטיים: באזמלים ובמזרקים הוא ממלא את השפתיים, מאריך את הצוואר ואת הרגליים, מגדיל את החזה, מעצב את עצמות הלחיים, מחליף את צבע העיניים ומצר את המותניים.

 

אבל המתקפה הכירורגית הזאת לא מספיקה לו, והחלק השני של הסרטון מטריד הרבה יותר: הידיים של המנתח הופכות לאחוזות טירוף במטרה לברוא את האישה המושלמת, ויוצרות שדיים ענקיים, ידיים דקות להחריד וראשה של האישה נפתח ולמוחה מוזרק נוזל שצובע אותו בוורוד. אלה רק חלק מהאקטים האלימים שמתוארים בחלק הזה של הסרטון, והם הולכים ומסלימים עד הסוף הדרמטי.

 

בסגנון מינימליסטי אבל בטכניקה מדויקת המשלבת ידיים אמיתיות (של המנתח) עם אנימציה מסורתית, "סופר-ונוס" מעלה ביקורת נוקבת על אידיאל היופי הנשי המערבי. פריים אחר פריים הוא משקף את האלימות וההתעללות שמופעלות תדיר על הגוף הנשי, והוא משמש תמרור אזהרה עבור כולנו. כי גם אם רובנו לא עוברות את הפרוצדורות האגרסיביות האלה, סטנדרט היופי הבלתי אפשרי הזה מרחף מעל כולנו. הרי זה לא משנה בכלל באיזה גוף מהמם התברכנו, זה אף פעם לא באמת מספיק.

תגובות (0)
הוסף תגובה