סלט סלק מרענן של איתן רביב
המצרכים הדרושים ל-4 מנות:
7 סלקים בינוניים
צרור כוסברה קצוץ
2 בצלים קטנים קצוצים
200 גרם אגוזי מלך
¼ כוס סילאן
¼ כוס חומץ בלסמי
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מנקים את הסלק ועוטפים בנייר כסף. מניחים בתבנית אפייה מלאהעד החצי במים ואופים בתנור חם כשעה וחצי
2. מצננים את הסלק האפוי וחותכים לקוביות קטנות
3. מטגנים את הבצלים עד להשחמתם
4. מכינים רוטב ממיץ הלימון, הסילאן, החומץ, ויוצקים על הסלק. מוסיפים את הכוסברה והבצל. מניחים לסלט לעמוד כחצי שעה, עד שהסלק סופג את הטעמים
5. מפזרים את האגוזים ומגישים.
צילום: shutterstock
ארטישוק ממולא בשר של לאה גריידי
המצרכים הדרושים ל-4 מנות:
8 תחתיות ארטישוק (אפשר קפואות)
400 גר' בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
8-4 שיני שום
כורכום
פלפל שחור
בהרט
פפריקה אדומה
מלח
פטרוזיליה קצוצה
מיץ מ-4 לימונים
3-4 ביצים טרופות
4-5 כפות קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. משרים את תחתיות הארטישוק במחצית מכמות מיץ הלימון כ-10 דקות
2. יוצרים 8 קציצות מהבשר, הפטרוזיליה, מחצית מכמות השום והבצל הקצוץ. מתבלים בבהרט, כורכום ופלפל שחור
3. מתבלים את הביצים הטרופות בפפריקה, מלח וכורכום
4. מניחים קציצה בתחתית ארטישוק. טובלים את הקציצה במעט קמח ואז בביצה הטרופה המתובלת
5. מטגנים את הקציצות, כשתחתיות הארטישוק פונות כלפי מעלה
6. מוציאים את הקציצות ממחבת הטיגון ומניחים בסיר שטוח ורחב, הפעם כשתחתיות הארטישוק כלפי מטה
7. מכינים רוטב משארית מיץ הלימון ומתבלים בכורכום ופלפל שחור. יוצקים מסביב לתחתיות הארטישוק ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
צילום: פארלי
שוק טלה אפויה של אורנה בראשי
המצרכים הדרושים:
שוק טלה במשקל של כ-2-1.5 ק"ג (מספיק ל-6-4 סועדים)
4-3 שיני שום
פלפל שחור גרוס
מלח גרוס
¼ כוס שמן זית
4-3 גזרים
4-3 שורש פטרוזיליה
4 בצלים (אדומים ולבנים)
4-3 בטטות בינוניות בקליפתן
¼ כוס יין אדום יבש
אופן ההכנה
1. חורצים חריצים בגב שוק הטלה ומכניסים לתוכם שיני שום שלמות או חצויות
2. מושחים את השוק בשמן ומפזרים מלח ופלפל. מעסים מעט את הבשר
3. מכניסים את השוק לתנור ואופים כחצי שעה בחום גבוה, עד שמשחימה מעט
4. מפזרים את הירקות מסביב לשוק, שלמים או חצויים
5. יוצקים מהיין על השוק, עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף ואופים בחום של 250 מעלות כשעתיים, עד שהבשר רך ונמס
צילום: shutterstock
***אם לא בא לכם לבשל, תוכלו להזמין מהבשלנים באתר מנות בודדות להשלמת האירוח או ארוחות מלאות