שבת שולם עלינו.
לאחרונה יש המון נהירה לטבעונות, לצמחונות, או למשהו חלקי. סוג של פשרה. גם בעקבות טל גלבוע וגם לפני שהמציאו אותה ,אז יש לנו את שני ללא בשר ועוד.
ואני שאוהבת מאוד סלטים מעניינים, קטניות ושאר אגוזין לפעמים גם מאמצת את התפריט הטבעוני לחיקי.
והלכתי להשקה של טבעוני בגרג. היה טעים ואתן לא תאמינו יש מבחר עצום של מנות, עשרות כאלה ואני חושבת ככה ביני לבין עצמי, כמה שילובים, כמה גיוון יכול להיות וזה מפתיע כל פעם מחדש.
ארוחות הבוקר לגמרי מדהימות והמחירים מצויינים.
אז יש ליחיד ויש זוגי, ויש מוזלי אסאי מטריף, ויש גם מלווח אבל עם טוויסט של שמנת פלפלים וגוואקמולי ואריסה. מלווח גורמה- מה יש לומר.
וכל מיני פריטטות ובורקסים ושקשוקות שונות.
והסלטים ,מה היה לנו איתם; סלט פאטוש משגע שמורכב מחסה, מלפפון, פלחי עגבנייה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל, לחם קלוי וקוביות טופו זעתר, מתובל בשמן זית, פסטו ולימון עם תערובת גרעינים קלויים וסלט קטניות, שמאוד אהבתי עם בורגול ועדשים שחורות.
וסלט הטוסט שהוא ללא ספק המועדף שלי; קוביות טוסט עם גבינה צהובה מוקפצים בשום ופטרוזיליה על מצע חסות, כרוב, עגבניות שרי, מלפפון וגזר מתובל בוויניגרט תפוזים, שומשום ופטה שקדים. רוצו לטעום!
ועוד אחד שאימצתי לי- סלט נבטוטים גם למי שלא צמחוני וכדאי כדאי- נבטוטים, בורגול גס, פטרזוליה, חסה, חמוציות, עגבניות שרי ובצל, מתובלים בשמן זית, לימון וסומק- סלט משגע, צבעוני טעים ומזין.
ומהסלטים יש עוד הרבה, סלט סביח, וישראלי, והום פרייז עם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות כמובן ובצילי מתוק, תערובת נשנושים, והכל מוגש על מצע חסות ,כרוב, שרי גזר ומלפפון והפעם הוויניגרט של תפוחים, סלט אגסים בטמפורה, וסלט אצות וואקמדה מעניין עם נענע ובוטנים ורוטב סויה יפני, ואיך אפשר בלי סלט כפרי, וסלט טופו ופטריות מעניין עם קוביות טופו, אגוזי מלך ופטריות מוקפצות בשום, על מצע כל הירקות הטובים שהוזכרו. סלט מזין, משביע וממש אחלה- אהבתי. סלט הטופו מחירו קצת יותר יקר מכולם – 63 ש"ח והכל מוגש עם לחם הבית כמובן שהוא לחם מצוין.
הסלטים האחרים – מחיריהם נעים בין 44- 59 ש"ח.
כריכים- תשעה במניין, סביח, ומן הים- שהאצות עושות אותו כזה, וקלויים מעניין למדי, ועיג'ה שזה כמו הקציצת ירק של העירקים- מזכיר את הבית ובטטה חלבה מעניין, ואמרקיאי של ביגיל, ונפוליטני וטבעוני של גרג שכמה שהוא פשוט כך טעים.
ואילו הכריכים מוגשים עם סלט אישי מה שבא לכם, רגיל, ירוק.
המחירים של הכריכים בין 43 ש"ח ל 47 הכי יקר- זה כריך הקלויים המעניין.
ספגטי- יש צ'ילי ופנה פיצה וספגטי ים תיכוני ופנה פרימוורה, ופיצה טבעונית שווה עם מגוון של תוספות ובולונז שההוא למעשה פסטה בבישול ארוך עם ירקות שורש וסייטן ברוטב עגבניות, מממ. טעים.
אני אכלתי את הפיצה שהייתה מעולה ואת הספגטי צ'ילי, מעודן עם חלב הקוקוס וקוביות בטטה וצ'ילי פיקנטי עם עיטור של בצל ירוק, שילוב צבעים משגע, מעודן והמנה טובה טובה.
הייתה גם שווארמה גלילית נראה כמו ,אבל לא! היא עשוייה מסייטן שהוא דמוי בשר לגמרי, אבל זה רק נראה, הסייטן הוא חלבון הגלוטן הנמצא בחיטה. וזה טעים אש. מנה פיקנטית חריפה וטעימה, מוגשת בלאפה דקה דקה. נראית טוב וכך גם טעמיה.
ויש קציצות ביתיות, והמבורגר ירקות חביב ביותר לאוהבי הז'אנר ושניצל מחציל, וקטניות ירקות ,פאד תאי טעים, ומרק מינסטרונה לכל מי שרוצה להתחמם קמעה עם המנה, היה מעולה ופשטידות מתחלפות. הייתה של ירקות. קוביות קטנות של עושר ואושר.
המחירים נעים בין 39 ש"ח בנמוך עד 49 (להמבורגר).
לקינוח סיימנו עם קפה מנחם, סלט פירות מעולה, שטרודל בננה מעלף עם כדור גלידת וניל, מוס חלבה טוב טוב. המחירים ממש לא בשמיים , שימו לב; בין 8 ש"ח לאצבעות הקראנץ' הטבעוניות לד 34 ש"ח לשטרודל – מנה המספיקה לשלוש חברות 🙂 או אמא ובת!
נהניתי, שמענו את האחראית של תחום הקיימות ואיכות הסביבה של דיזנגוף סנטר, ואת הבעלים השותפים של גרג.
אהבתי שיש גיוון, מבחר, רמה טובה של מנות אין ספק שזה המקום לטבעונים.
אני רק מניחה לכן את זה פה 🙂
זוהי הזדמנות לאחל שנה טובה, של טוב לב ונתינה, ויתור ופשרה, אוכל טוב ובילוי מוצלח, נחת מהסביבה ומהמשפחה ובריאות איתנה.