מתכון לפסטה ברוטב קישואים, אפונה ופטריות

אז מה צריכים? (למנה משביעה אחת)

 

•           2 גזרים (אם אתם ממש רוצים להשקיע ברושם, קחו גזר אחד צהוב ואחד כתום). את הגזרים יש לפרוס לפרסות דקות וכל פרוסה לחתוך לרצועות.

•           3 בייבי קישואים קטנים ומוצקים – לחתוך לרבעים.

•           בצל בינוני – חתוך לפרוסות דקות

•           שן שום פרוסה דק

•           2-3 פטריות פרוסות

•           חופן של אפונה טריה (או אפונה קפואה עדינה)

•           חופן ברוקולי חלוט מספר דקות במים רותחים ומפורק לפרחים בגודל ביס

•           עלעלים מגבעול אחד של תימין

•           מעט צ'ילי חריף טרי או יבש לפי הטעם

•           כמה עלי בזיליקום

•           לימון גדול

 

בסיר שטוח ורחב נחמם מעט שמן זית יחד עם הבזיליקום. כאשר השמן חם, נוציא את עלי הבזיליקום ונכניס את כל הירקות. נערבב את הירקות עד שיתרככו ויקבלו מעט צריבות יפות. כאשר הירקות מוכנים נסחט מיץ מלימון אחד ונערבב היטב.

בינתיים נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן וכאשר הפסטה מוכנה, נסננה היטב מנוזלי הבישול.

כאשר הירקות רכים, נתבל בפלפל שחור ומלח, נוסיף את הפסטה ונערבב היטב.

 

 

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק

תגובות (0)
הוסף תגובה