יש בי מודעות גבוהה לכל סוג מזון שאני מבשלת למשפחה ויותר מזה לתפריט האישי שלי בכל ימות השנה. השמירה על אורח חיים בריא המשלב ספורט ותזונה נכונה, הוא הפתח לשבעות רצון מעצמנו גם כאשר זה נוגע לאכילה נטולת נקיפות מצפון או תחושות קושי והכבדה לאורך שעות ארוכות מסיום הארוחה.
את תבשילי הקדירה החמים שלי אני נוהגת להשלים בתוספת פחמימה בכמות מדודה ולכן הם מוגשים בנפרד כשהחשיבה שמאחרי ההתנהלות נובעת מהעדיפות לצריכת חלבונים בכמות גדולה ביחס לפחמימות.
אץ תבשיל הקישואים שהכנתי ממש היום אלתרתי מתוך הרצון לגוון ולהגיש מנה משביעה ולא מכבידה
המרכיבים:
קילו קישואים נקיים ומגוררים במגרדת עבה
בצל גדול קצוץ
ראש כרובית מאודה ונקי
שליש כוס עדשים אדומות.
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
2 שיני שום קצוץ
הכנסתי לסיר רחב:
שמן זית, קישואים ובצל קצוצים. הבאתי להרתחה והנמכתי להבה לבישול של לפחות 30 דקות.
הקישואים הגירו נוזלים.
הוספתי מלח ופלפל שחור 2 שיני שום קצוץ.
לאחר 20 דקות לפחות כאשר הקישואים שינו את צבעם והתרככו הוספתי את העדשים האדומות והמשכתי לבשל. העדשים ספחו את כל כמות הנוזלים שבסיר והתבשיל הפך רך ואחיד.
5 דקות לפני שכיביתי את הלהבה הוספתי את ראש הכרובית החלוטה מעל.
כיבית והותרתי שימשיך להתבשל בחום.
המנה מוכנה בתוספת אורז לבן היא עבורי מעדן בריאות משביע.