המקום- מסעדת ריבר בקרן רחוב בן גוריון בואכה רמת גן.
הכוכבים שפים מעולים שהיו אמונים על המנות הנפלאות שיצאו אלינו לשולחן העיתונאים והבלוגרים ולא להאמין הכל כשר כיאה לפסטיבל שף תאכל – כשר!
מנה ראשונה שהוגשה – חציל בלהבות- שזה קרפצ'ו חציל בטחינה עם שערות חלבה. קצת שונה מהקרפצ'ו שרווח במחוזותינו לאחרונה (נתחי בשר וכו') מקורי , אם כי ציפיתי למנה לוהטת מבחינת החריפות ולמעשה הייתה מתקתקה קמעה בזכות שערות החלבה. שילוב מעניין, מנה יפה ואסתטית.
על החתום- השף אסף לישקובסקי, מסעדת הקומה ה 11 , מלון קראון פלאזה, עזריאלי- ת"א.
אחריה עלתה ובאה מנת סביצ'ה מדג פלמידה – ים תיכונית ורעננה חביבה ביותר – אהבתיה מבית היוצר של השף מיכאל בר- שף מסעדת אלדין בשדרה הישר מאשדוד שלאחרונה פורצת עם מסעדות ושפים מעולים.
שלישית הובאה שווארמה דג שיש לציין אותה כאן לשבח. מנה טעימה משגעת ומעודנת עם תבלין של שווארמה ובסגנון כזה. מדהים. אהבתי את השילוב של הטעמים. שווארמת הדג הוגשה על פוקצ'ה אפוייה בגריל ולמעשה היא מורכבת מסלט פיקנטי ומעליו רצועות הדג בזילוף טחינה .מנה זו היא גם מבית היוצר של השף המוכשר מיכאל בר.
רביעית יפה ומשובחה עלתה על שולחננו; מנה מדהימה שהרבה זמן לא אכלתי כמותה.טלה וירקות שורש, לפני שהגיעה המנה ציפיתי למשהו כבד וחורפי, אבל המנה שהוגשה הייתה מושלמת, שימו לב!
גם הסועדים עמי בשולחן שהם "קצת" מביני עניין התענגו על המנה הנהדרת .
נתח הטלה בושל בבישול ארוך של כ- 3 שעות לאחר שטוגן והשילוב הארומטי של ירקות השורש שנמנו עליהם; ברוקולי, גזר קישוא עם המיצים וטעמו המיוחד של הטלה פשוט היו מושלם וארומטי.
את הפירוט קיבלנו מפי השף בכבודו ובעצמו, השף סהר רפאל, שף מוכשר לכל הדעות – שף מסעדת כדיתא , מושב תימורים.
ממליצה לכם .עדין טעים, נימוח ,מנה מושלמת ויפה.
55555 – מנה מוכרת לכולנו ממסעדת ריבר שאירחה אותנו של השף הצעיר ירין טויטו ומהי המנה?
אש ולהבה. (הלהבות מככבות הערב בחיי).
אטריות מוקפצות עם בקר צלוי, נתחי עוף, כרוב, גזר ובצל סגול.
מנה מנחמת ובמילה אחת טובה. גם כוכבית על יופי תקבל אש ולהבה.
לקינוח שוב פינק אותנו שף אסף לישקובסקי בפאי לימון .המנה מכילה סברה של שוקולד, בצק פריך ומעליו מרנג ולימון ולצידה הוגש צ'ייסר מלון שאני מעדיפה אותו קפוא. אבל אני בכל זאת נותנת למנה ציון 10 וגם יותר. כי המנה יפיפייה , טעימה בטירוף, חושנית ובדיוק במינון הנכון.
הסומליה המקסים והמקצועי יוסי בן אודיס ליווה אותנו עם היינות של יקב הבוטיק "שאטו דה גליליי" על מנהלת השיווק שלו; כריסטינה אברמוב עם מרלו וקברנה סוביניון שנמזגו לאורך כל הארוחה. אני אישית העדפתי את יין הקברנה סוביניון שהתאים לי ובמיוחד עם מנת הטלה הבשרית, היין היה פתוח עם עפיצות פירותית. ישנם אחרים שהעדיפו את המרלו.
בכל מקרה זו גאווה שיש יין בוטיק כחול לבן והשוק פשוט משתדרג עם היינות המעולים וכל המרבה הרי זה משובח.
יקב "שאטו דה גליליי" הינו יקב גלילי כמובן המייצר 25,000 בקבוקים בשנה ואני מאחלת לו מכל הלב- בהצלחה.
ואין לי צל של ספק שהוא עלה על הדרך הנכונה.
אז לחיים, תהנו מהחיים. תאכלו טוב, נצלו כל רגע לטובה ורוצו לפסטיבל אוכל נהדר וכשר שיתקיים בתאריכים 2-14 בנובמבר במבחר מסעדות.
התפריט יתומחר ב- 89 ש"ח לאדם שזה מחיר שווה לכל כיס.
שימו לב ועקבו אחר הפרסומים.
אין לי ספק שעם ערב מקדים כזה עם מנות מצויינות ואף יפות הפסטיבל ינחל המון הצלחה. בתמונות שצירפתי תוכלו לראות את המנות ולהכיר את מירי- מנהלת הפרוייקטים של "שף תאכל כשר".
בתיאבון לכולנו.