שבוע מעולה,
תמיד זה כיף שהבית מתמלא בריח אפיה משכר וכשהעוגה הביתית יוצאת מן התנור זה בכלל רגע מכונן!
אז עוגה של כיף ושל צ'יק צ'ק. באמת רק לשים את כל החומרים לפי השלבים שאמנה כאן וזהו בוחשים ואחרי 40 דקות יש עוגה חמה וטעימה.
החומרים ל- 2 תבניות אינגליש קייק:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר חום
250 מ"ל יוגורט
2 כוסות קמח (ניתן לערבב כוס אחת של קמח מלא)
20 גר' אבקת אפיה
כוס פקאנים שבורים
1 ו- 1/2 כפות שמן
20 גר' סוכר וניל
חופן קוקוס
ומייפל לציפוי.
לחמם תנור ל- 170-180 מעלות.
בקערה לטרוף את הביצים, סוכר וסוכר וניל. אני בחשתי ידנית ללא הפעלת מיקסר.
להוסיף את המלח, שמן ויוגורט עד לקבלת עיסה חלקה.
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה.
להוסיף את הפקאנים הקצוצים ואת הקוקוס.
להעביר את הבלילה לשתי התבניות שרצוי שתהיינה משומנות.
לאפות בערך 40 דקות ולבדוק לאחר 35 דקות בערך. לבדוק עם קיסם.
כשהוצאתי את העוגה מן התנור, הברשתי עם מברשת סיליקון את המייפל שנספג לתוך העוגות.
בתיאבון ושבוע מעולה ובריא שיהיה לכולנו.