מתנות לצוות העובדים נלקחות במקרים רבים כעניין של מה בכך. היכולת להעניק לעבוד שעה של התלהבות והתפעלות עשויה להיות שווה למעסיק במקרים רבים לעובדים נאמנים ויציבים יותר. על אף שניתן ונהוג לחשוב שאין כאן שום סיבה להענקת ערך מוסף מעבר למשכורת ויחסי הגומלין ההדדיים שבין העובד למעביד, חשוב מאוד לזכור כי עובדים יציבים ותחלופה נמוכה עד כמה שניתן אינם מובנים מאיליו.
עצם הענקת המתנה והחשיבה על הרלוונטיות שלה תעניק ערך מוסף גם לעובד בהקשר למקום העובדה. שהרי עובד שרואה ונוכח לדעת כי הוא חשוב למערכת וכי המערכת משקיעה בו באופן יזום, יחשוב פעמיים שלום אם לקום וללכת.
האם קיימות מתנות מקוריות כמוהן טרם נתקלנו בהם או שדווקא המתנות הבנאליות לכאורה עדיין עושות את העבודה נאמנה…?
מתנות לבחירה ? סל מתנות בתקציב אחיד
האפשרות להקל על המעביד בבחירת המתנה משרתת את אחד הצרכים היותר חשובים בעסק. שהרי דווקא בתקופות החגים, אם אנחנו מדברים על מתנות לצוות המשרד בזמן החגים, הן התקופות העמוסות ביותר בעסק. לכן, רצוי להתרשם מחברות אשר מעניקות אפשרות לרשימת מתנות על פי סל התקציב ובכך
טיפ: למרות שכולנו בדרך כלל מעניקים מתנות כדי לצאת מידי חובה, לא רק בתחום העסקי, חשוב מאוד לא לתת את התחושה, לא לחמות וגם לא לעובד…
מתנות לעיצוב הבית ? מדוע עדיף להימנע מהן
פשוט מאוד. מה שעשוי להראות לכם כמתנה נהדרת שתעטר כל בית באופו מושלם יכול להראות כחסר טעם או פשוט לא מתאים לאחר. כאשר בוחרים להעניק מתנה לצוות העובדים במשרד שמיועדת לשימוש ביתי, יש להקפיד ולבחור בעיצוב קלאסי שישתלב היטב בכל פינה וגם יהיה שימוש במטבח או בחלל אליו הוא מיועד.
לדוגמא: תמונות, שעונים ואגרטלים הן מתנות שעדיף להימנע מהן, לעומת זאת, מתנות כמו: מסגרות לתמונות, מסגרות לתצלומים וקנקנים מעוצבים לסינון מים יתאימו יותר ויהיו ניטראליים ולכן שמישים יותר.
תלושים ושוברים ? האם זה עדיין עובד ומדוע?
עובד ועובד לחלוטין. אין משהו שאדם רוצה יותר מאשר לבחור לעצמו את המתנה בעיקר במקום העבודה. תלושים הם בין המתנות האהובות ביותר על עובדים בעיקר מאחר שיש באפשרותם לנצל אותם בכל מקום בו ירצו. מעסיקים רבים , מכוונה טובה בלבד, מעוניינים להעניק מתנה של ממש ולא עוד אפשרות לקניה בסופר. אולם, דווקא אותה הקלה של שובר לארוחת בוקר ותלוש לרכישות ברשתות השונות, עשויה להיות המתנה הטובה ביותר כתוצאה מכך שהיא שקולה לכסף מזומן של ממש ומי מאתנו לא אוהב לקבל כסף מזומן כמתנה?