משחקי הרעב

יום ראשון דיכאון
בעוונותיי הרבים זה קרה פעם אחת. שלחתי באלגנטיות את הקטנצ'יק לגן בתוספת חום ובתוספת אקמולי. לא הייתה לי ברירה באותו יום וגלגל הצלה משפחתי לא היה בנמצא.
ככל שנקפו השעות, גיליתי שמצפוני מקבל מימדים של בלון הליום ענק.
חיכיתי כבר שמספר הטלפון של הגן יופיע על הנייד, או לכל הפחות מספר חסום מנציגי המועצה לשלום הילד. כל זה לא קרה… הגעתי לגן מוקדם יותר כדי לאסוף את הזאטוט, רק כדי לגלות ילד רגוע ועסוק במשחק וכמו שנאמר: "מנפלאות האקמולי" -:) עד שפגה ההשפעה – כמובן. בבית, כרעתי ברך וביקשתי סליחה מה-1.20 מטר שלי.
מאז כל צינון ועיטוש הוא סיבה מספיק טובה להשאיר אותו בבית -:) הצינון שהחל במוצא"ש זלג ליום ראשון וזו הייתה הזדמנות מצוננת להתנסות בסדרת התה החדשה של  ויסוצקי- "ויסוצקידס" – חליטות צמחים ופירות ללא קפאין. מדובר בסדרה חדשה וייעודית לילדים בשלושה טעמים- ענבים, נענע ופטל. (16 ? לאריזה) למרות שמדובר בחליטות תה עם מתיקות מעודנת, הוד מעלתו ביקש תוספת של כפית סוכר לחליטת 'ענבים שובבים' ואחרי לגימות קטנטנות וחשדניות קמעה, נרשם חיבור מוצלח בין השניים. "אמא, אם אשתה עוד כמה 'ענבים שובבים' ועדיין יהיה לי אפצ'י, אוכל להישאר בבית ולא ללכת לבי"ס?".  לזה קוראים "סחיטה רכה בצינונים".

 

בחרנו בענבים שובבים. צילום טופ טאצ

 

יום שני עצבני
ביום שני התעוררנו לבוקר עצבני במיוחד אחרי שהטינג'ייר  חטף נזלת והיה עסוק בגיבוש כתב אישום כנגד אחיו הקטן על עבירת: הדבקה במרמה במחלת הנזלת.
טינג'ייר מצונן  משול למוטיב 'המת החי'. הוא מהלך עם שקית ניילון עמוסה בטישויים בכל חללי הבית, מתעקש להשתמש רק בגלילי נייר טואלט ולהאשים את כולם במר צינונו. רצוי להלך על ביצים בתקופה זו, לא לדרוש לשלומו ולחכות עד יעבור אפצ'י. לבית הספר ציידנו אותו  באריזות כיס קטנות של kleenex שנראות כמו ארנק כיס ונכנסות לכיס האחורי והצדדי של המכנסיים, כי גם לנו צריך להישאר גליל אחד כדי להתנגב…-:) 

 

כשהטינג'ייר מצונן

 

יום שלישי לא נגמר
אני בעד מרצים שאינם מאפשרים לאכול בזמן השיעור. אחרת, הפה מוצא עצמו עסוק בנשנושים והקילוגרמים הולכים ונערמים. הבעיה המרכזית בנשנושים שזוהי אכילה מדבקת, אחרי שהשקית המרשרשת נפתחת אי אפשר להסתפק רק בנשנוש אחד.
את חגיגת ה"נשנש" של יום שלישי פתחנו בטעימת הנשנושים המלוחים של 'סלים דליס'- חטיף על בסיס דגנים המוצע  ב-4 טעמים: גבינה, שמן זית, ים תיכוני וברביקיו. הנוכחים בשיעור המהווים מדגם לא מייצג -:) קבעו כי שמן זית הוא הטעם הפייבוריטי שעזר לשרוד שיעור מפהק במיוחד. על המארז מצוין סך הקלוריות של כל יחידה – 6 קלוריות, אבל קחו בחשבון שנשנוש אחד מזמן נשנוש נוסף ואם לא תתחילו לספור, מהר מאוד תגיעו לחלי ממן -:)

 

סלים דליס מלוח צילום – אפרת אשל

 

אפרופו נשנושים, מי אמר שענבים מנשנשים רק בקיץ?! אחרי שגילו לנו מי זו 'סקרלוטה' מבית 'ענבי טלי'- הבנו שענבים יכולים להיות פרי לוהט גם בחורף. סקרלוטה הוא זן ענבים המבשיל בצורה טבעית בחורף, כך שגם בעונה הקרירה אנחנו יכולים ליהנות מנשנוש ענבים. הסקרלוטה- הוא ענב אדום כהה, גדול, ללא חרצנים וטעים ברמות על. אחרי שטעמנו עינב עסיסי אחד, מתקתק וחמוץ במידתיות הסתערנו על השאר. הטעם העשיר גרם לי לפנטז על סלט פירות חורפי ועשיר אליו נאספו כל הפירות הכי עסיסיים בתוספת סקרלוטה. מי שחלם לו ונשאר לו החלום -:)  גם כאן לא נתחמק מעניין הקלוריות המסתכם ב-60 קלוריות ל-100 גרם. ובכל זאת, אלו 60 הקלוריות הכי מוצלחות שנשנשנו לאחרונה.

 

נשנוש בריא חוץ מהקפה -)

 

סקרלוטה 2- צילום יחסי ציבור

 

רביעי מיותר
רביעי בערב המקרר כמעט ריק, סופשבוע מתקרב, אפילו חביתה נראית לי משימה מורכבת.
המחשבות כבר הפליגו לעבר הררי הכביסה הממתינים ועד כמה שהם דוממים ואינם פוצים פה, הם מצליחים להוציא אותי משלוותי. הסנדביץ' הזכיר לנו שבמקפיא מחכים משולשי פיצה  עם 100% גבינה אמיתית של מעדנות שרק צריך לחמם – פעולה קלה יותר מהכנת חביתה.
בענייני פיצות, מודה שיחסי האימון עם הפיצות הקפואות התקדמו 'עקב בצד אגודל'. אחרי שהכרנו את הבצק המשודרג והטעים של פיצה מעדנות (הבסיס הדק והבסיס העבה) נוצרה הבנה בסיסית שגם פיצות קפואות יכולות להיות טעימות. מעדנות ממשיכה לחזק את יחסי האמון עם המשפוח'ה, הפיצה החדשה עם 100% גבינה אמיתית, היא עוד צעד נכון ומתבקש המשרת את הצרכים התזונתיים שלנו.
ובכלל, לפני שמכניסים מהר את המוצרים לעגלת הסופר וממהרים לקופה, כדאי לקרוא את רשימת המרכיבים ולהשאיר מחוץ לגופינו פיצות עם תוספות וחומרים לא מיטיבים.

 

מאה אחוז גבינה אמיתית

 

צילום – ברוך נאה

 

וביום חמישי מצב רוח חופשי
יום חמישי בצהריים, דקה לפני עריכת הקניות השבועיות, מאמצינו מתרכזים בחיפוש אחר ארוחה קלה, מהירה ומשביעה שתגיח  מתוך המקפיא. מתוך הקפואים בחרה חבורת הכדורגל על שלל גילאיה במאכל הלאומי שלנו- שניצל.
הפעם טעמנו את השניצל החדש –  'שניצל להכנה ביתית לפני טיגון" של עוף טוב.
מדובר בשניצל מחזה עוף בציפוי עם פרורי לחם וכל מה שנדרש מאיתנו הוא: לטגן או לאפות. המוצר הזה מבקש להחליף את שלב ההכנה בבית של הכנת שניצלים מראש ובכמויות, הכנסתם למקפיא והפשרת מספר חתיכות בכל פעם בעת הצורך.
את השניצלים אפינו בתנור עם מעט שמן זית ותוספת תיבול של בהרת מעל הציפוי כי הילדודס'  מכורים לתבלין הזה והם מוסיפים אותו לכל נתח בשר. הופתענו לטובה מטעמם של השניצלים האלו בהשוואה לכל קבוצת השניצלים התעשייתיים שפחות ערבים לבלוטות הטעם והריח של הילדים. התוספת החמה הנהדרת שהשלימה את הארוחה המהירה היא המג'דרה הקפואה של סנפרוסט.
המוצר הזה "תופס" לא רק בגלל הטעם, אלא בעיקר בשל השליטה בתיבול. אנחנו כאן שולטים על כמות המלח והתבלינים ומוסיפים אותם בהתאם לצרכינו ולהעדפותינו. צעד נבון ומתבקש לצרכן העכשווי. אז הוספנו מעט מלח וכמון וישבנו לארוחת צהריים טעימה, חמה ומהירה, האופיינית לימי חמישי הלחוצים.

 

שניצל להכנה ביתית של עוף טוב צילום-מורג ביטן

 

התבלון באחריותנו!

 

אורז מהיר הכנה סנפרוסט. צילום- רונן מנגן

 

 

ומחר יום שישי
חייבת, חייבת לשווק לכם את המיזם הנהדר הזה כדי שתדעו שגם מי שלא טורח בערב שבת יכול לאכול בסופשבוע מנות בריאות, טעימות ופשוט מ-ע-ו-ל-ו-ת.
הילה וידבסקי, נטורופתית ותזונאית במקצועה, הקימה את המותג 'לבריאות'  (והיא גם השפית של המותג) המציע אוכל בריא, תוך הקפדה על שמירת ערכי התזונה הטבעיים של הרכיבים.
במאכלים של וידבסקי תמצאו דגנים מלאים, קטניות מונבטות, ירקות טריים, תבלינים ושמנים בריאים מכבישה קרה. ההקפדה הע?רה על נוכחות מרכיבים בריאים, ההכנה הטריה, הרישום המדויק של מרכיבי המנה כולל תאריך ייצור ותאריך אחרון בהקפאה, הופכים את המנות האלו לאיכותיות במיוחד. ועוד נקודה חשובה: ידוע לכל שאנו מתחילים לאכול דרך חוש הראייה. כל המנות כאן מוגשות באסתטיות גבוהה, ויזואליות קולינארית מרשימה מאין כמותה.
בין המנות הפייבורטיות שלי:מנת בריאות לצהריים, עם קינואה לבנה ואדומה, גריסי פנינה, עדשים שחורות, עדשים במנגולד, גזר ופילה סלמון. (45 ש"ח) מנת בריאות נוספת שהתחבבה עלי שילבה  קינואה לבנה, אורז אדום, בורגול, חומוס, ברוקולי, שעועית ירוקה וטופו (42 ש"ח)
אבל עוד יותר נעים לגלות טינג'ריים שהתענגו על פשטידת בורגול ודלעת ועל פשטידת קינואה וכרובית (30 ש"ח) והשאירו צלחת מיותמת תוך דקות ספורות.
המנות האלו הן  רווח כפול לכל אמא שמנסה בדחילו ורחימו להמשיך ולהנחיל לילדיה ולטינג'רייה עד כמה חשוב לאכול אוכל בריא.
אם אוכל הוא -קודם כל- טעים, אפשר אפילו לצמצם את מספר הנאומים חוצבי הקטניות בדבר חשיבות האוכל הבריא. הילדים עורכים כאן 'דרך הפה' ובאופן מיידי את ההקשר בין בריא וטעים.  ולקינוח, עוגיות טחינה פריכות, רצוי ללא תוספת ספל קפה.  בקיצור, עפתי על כל המנות. ככה בדיוק פותחים סופשבוע!!!
הזמנות בטל' libriut.co.il 052-6164466052-6164466 
אז עד מוצא"ש הבא, ולפני עוד שבוע שגרתי עמוס, מזכירה לכן שלכל שבוע, יש סופשבוע -:)

 

 

מנת צהרים של קטניות מונבטות וסלמון צילום- דפנה גזית

 

מנת בריאות לצהריים עם טופו

 

כמה בריא כמה טעים

 

הטינגריים עפו על פשטידות הבריאות

 

ולקינוח עוגיות טחינה מעולות

 

 

You'll need Skype CreditFree via Skype
תגובות (0)
הוסף תגובה