הגרסה הטבעונית: מתכון למרק חרירה מרוקאי

אם תרצו לשמור על האפקט הבשרי, הקפיצו 300 גר' סייטן חתוך לקוביות והוסיפו למרק בתום הבישול. מומלץ גם להוסיף גם אטריות דקות כמו במקור

 

מה צריך (לכ-5 ליטר מרק, 4-5 מנות):

2 בצלים גדולים קצוצים

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

1 ראש סלרי

1 כוס עדשים חומות קטנות מושרות ללילה

1כוס חומוס מושרה ללילה

5 עגבניות מרוסקות במעבד מזון

כף חוואיג' למרק

מלח ים

2 עלי דפנה

3 כפות שמן קנולה לאידוי

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור כוסברה קצוצה (או 2 פטרוזיליה אם לא אוהבים)

4 שיני שום פרוסות

2 כפות סילאן

חופן אטריות צרות (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

מתחילים באידוי הבצלים בשמן קנולה בסיר כבד,

מאדים עד שהופכים שקופים, במכסה סגור.

את גרגירי החומוס מבשלים בנפרד עד שמתרככים.

מוסיפים לסיר את שיני השום,

שורש סלרי, גזר, עדשים, חומוס,

ואת העגבניות הקצוצות,

מתבלים בחוואיג', מלח, סילאן ועלי דפנה,

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות עד שעה.

אם מוסיפים אטריות עושים זאת ב-10 הדקות האחרונות לבישול.

בתום הבישול מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.

אוכלים!

 

מרק חרירה מרוקאי. צילום: shutterstock

 

             לאתר הבית של המטבח של מאשה

             לדף הפייסבוק של המטבח של מאשה

תגובות (0)
הוסף תגובה