צהריים טובים.
גודי באג, פרוייקט של חבילות חודשיות וטעימות. יש דף פייסבוק. זה התחיל זה נהדר.
זה רעיון כביר וכיף לשלוח כמתנה או סתם לעצמנו לפינוק, הרי ממילא אנו צריכות/ם את חומרי הגלם הללו במטבח.
הפעם הגיעו –
חלבה בקטנה של בארכה שתמיד כיף להכניס בתיק כנשנוש בין הארוחות או כארוחה קטנה ומתוקה.
בתי אוהבת שאני מוסיפה לה את החלבה לשייק הפירות וזה טעים משהו. מאגדת אחת בטעם וניל קלאסי וטעים ואילו השנייה בטעם האהוב עלינו בבית, פיסטוק משגע.
יין אדום יבש והפעם של יקב צ'ילאג, solo, יין המופק מ- 90% ענבי סירה ו- 10% קברנה סוביניון.
יין אלגנטי שמתלווה נהדר לבשרים בארוחת ערב שבת טובה ומנחמת.
ולאוהבי הרטבים החריפים מצאנו בגודי באג- חלפניו אדום כבוש- פלפל חלפניו בשל אדום חריף-מתוק, שמוסיף עקצוציות לכל תבשיל ומנה. אני הצמדתי לכל צלחת של תבשיל בימים האחרונים כתוספת פיקנטית ואדמדמה.
והסלסה הנהדרת שעשוייה מפלפל אדום וצ'יפוטלה, היא מתוקה ויחד עם זאת גם פיקנטית, מתאימה להקפצה בווק עם שאר ירקות, כחלק ממשרה לחזה עוף מה שאני עשיתי ואני גם מרחתי אותה על לחם שהפך לטוסט עם גבינה צהובה פיקנטי וטעים.
הגענו עכשיו לקפה ואצלי בבית ממילא קפה לנדוור מככב ובגדול.
שותים אותו כטורקי על הפינג'ן, לבחוש טוב טוב ולמזוג לספלונים קטנטנים. חשוב שיהיה רותח ומהביל.
או בוקר בספל ועליו חלב. כמו שנאמר: קפה שחור עם חלב.
יש גם בטעם אספרסו ובקלי קלות בלי להפעיל לטרוח ולפתוח מכונת קפה. הטעם הוא משובח, הארומה גם היא . הקלייה היא כהה והטעם אותנטי לתפארה.
השחור נקרא – "טחון טרי לבוקר" וכשמו כן הוא, מרגיש קפה של בוקר ,מעורר והתעורבת עצמה עשירה בפולי ערביקה איכותיים.
הגודי האחרון לקופסת ינואר הוא שמן זית ראשון המסיק של "מסיק מגל" מזן פיקואל שאני מכירה אותו כי חודש לפני הייתי בפעילות בלוגרים וקיבלתי פח קטן ממנו והוא אכן מצויין. אבל את הבקבוק הזה הספציפי אני שומרת למשהו חשוב ביותר אם כי סודי.
שמן הזית של מגל אם לא שמעתן/ם עד כה- זכה במקום הראשון בתחרות שמני הזית "ראשון המסיק" שנערכה בחודש ינואר.
שמן הזית הלזה הוא מכתית מעולה ומכבישה קרה כמובן.
אז תודה על הפינוקים והרעיונות. ובתקוה להמשך שיתוף פעולה טעים ופורה.
אני מפיצה את הבשורה המשובחת וממליצה לכן לכו על זה.
הנה קישור לעמוד הפייסבוק של goodie bag החבילה הטעימה:
https://www.facebook.com/goodiebag.il
ואיך אומרים- דברים טובים באים בזוגות, כאן באו בחמישיות.
תודה רבה ובתיאבון.