אינסטלטור במודיעין והדור החדש של הצנרת !
העיר מודיעין היא עיר צעירה יחסית ליתר הערים בארץ. כשנבנתה אי שם בשנות התשעים, כבר היו על המדף אצל כל ספקי ציוד האינסטלציה פתרונות חדישים ומתוחכמים לבעיות אינסטלציה שכיחות כמו סתימות, נזילות ופיצוצי צנרת.
צינורות פלסטיק חכמים החליפו את צנרת המים שהייתה נהוגה עד אז והייתה עשוייה ממתכת מגולוונת. גם מחברי המתכת הוחלפו במחברי נחושת חדישים. הבעיות העיקריות בצנרת מתכת הן הצטברות חלודה בתוך הצינור שיוצרת סתימות, וקורוזיה שמאכלת את הברזל עד למצב של יצירת סדק שהולך ומתרחב עם הזמן.צינורות הפלסטיק ומחברי הנחושת שלהם לא סובלים מתופעות כאלה.
גם אביזרי הביוב השתכללו ואת מקום בריכות הביוב הישנות מבטון החליפו בריכות פלסטיק וגם בתחום צינורות הביוב צצו חידושים רבים.
בנוסף לכך, גם התשתית העירונית למים וביוב נבנתה תוך למידה של לקחי העבר ושימוש במערכות מתוחכמות ואמינות יותר.
מי צריך אינסטלטור במודיעין ?
לא מעט פעמים רואה מי שנוסע בכביש מכוניות חדישות ומלאות בכל האבזור הכי מתוחכם תקועות בצד הדרך. כמו במכוניות כך גם באינסטלציה, תקלות תמיד יהיו. לפעמים מדובר בפגם ביצור, לפעמים בהתקנה לא מקצועית, ובוודאי שגם בבית חדש נכנסים לביוב במטבח ובאמבטיה חומרים ופריטים שגורמים לסתימות.
אינסטלטור במודיעין יכול לספר על מקרה מוזר שקרה לו. הוא הוזמן לפתוח סתימת ביוב בבניין משותף בעיר מודיעין. כשהגיע לשם גילה שהדירות בקומת הקרקע מוצפות במי ביוב ובכל פעם שבאחת הדירות בקומות העליונות נפתח ברז המים בדירות הקרקע גובהים.
המסקנה הייתה ברורה. יש סתימה בצינור הראשי של הבניין בקטע הנמוך ביותר שלו שנמצא עוד מתחת לגובה הדירות הנמוכות.
דרך בריכת ביוב חיצונית חדר אינסטלטור במודיעין לתוך הצינור העבריין. כיוון שהיה מדובר בקטע לא ארוך של צינור, חשב שפתיחת הסתימה תהייה קלה, אבל עם כל המכשור המתוחכם שהיה ברשותו לא הצליח לפתוח את הסתימה.
כיוון שכמו בכל בניין מודרני הצנרת מוצנעת בתוך הקירות, היה צורך לנסר קטע של עמוד בטון כדי להגיע לאזור הסתימה. למרות זאת, גם כשהיה ממש מול הצינור והצליח להחדיר את מכשיריו לתוכו, לא הצליח אינסטלטור במודיעין לפתוח את הסתימה ונאלץ לנסר את כל קטע הצינור הבעייתי. לתדהמתו גילה בתוך הצינור מקל עץ של מטאטא שעם הזמן והרטיבות נרקב חלקית וסתם זווית בצינור כשפדים ומטליות לחות משומשות רק הוסיפו מלח על המדורה.
עכשיו שאל את עצמו אינסטלטור במודיעין, איך לעזאזל מצליח מישהו להכניס מקל מטאטא שלם לתוך אסלה או פתח ניקוז של כיור.
מים וכוח הכובד- הפיזיקה של הזרימה…
מי שמבין שיודע איך פועלת צנרת ביוב, כמו כל אינסטלטור במודיעין, ימצא מהר את התשובה. בניגוד לצנרת המים הנקיים, אשר מוזרמים לתוך הדירות בלחץ משאבות אדיר, מי הביוב זורמים בגלל כוח הכובד בלבד וכוח הכובד מזרים אותם לנקודה הנמוכה ביותר. לכן חשובים שני דברים. האחד, יש משמעות עליונה לתכנון קווי הביוב ולקבוע שיפועים מתאימים כדי לאפשר זרימה תקינה. השני, ולא פחות חשוב, יש צורך בפתח עליון בקצה הצינור שאוסף את ביובי הדירות, מה שמאפשר היווצרות של לחץ בן אטמוספירה אחת בצינור, מה שמקל על הזרימה. כמובן בשבקצה הפתוח של הצינור, שממוקם באופן טבעי בגגכ הבניין, חייבת להיות רשת שתאפשר כניסת אוויר אבל תמנע חדירה של אלמנטים אחרים.
אחרי שעלה לגג גילה אינסטלטור במודיעין את מה שחשב שיגלה. אי שם בעבר, הוסר מכסה הרשת מפתח הצינור שעל הגג, ורק הציפורים יוכלו לגלות לנו מי ובעיקר מדוע השחיל מקל מטאטא לתוך צינור ביוב תמים שלא עשה רע לאיש…