ניוקי ערמונים עם פטריות ושמפניה

המרוץ הזה שרק אנחנו אחראים עליו, מתדלקים אותו, מטפחים אותו ומשלים את עצמנו שאין ברירה אחרת, לפעמים מצליח לאותת לי דקה לפני שהסוללה נגמרת. איך די מהר שכחנו שכל הדבר הגדול הזה שבנינו – משפחה, התחיל משנינו באוניברסיטה, מגששים, מחפשים, מתלהבים, מבולבלים, ומשקיעים את כל הזמן והאנרגיות שלנו במציאה אחד של השני ובבניית הזוגיות הזו.

 

ואנחנו כל כך מכווני יעדים: בקריירה, עם הילדים, עם החברים והעולמות האישיים שזה פשוט יכול לברוח לנו, הזמן שלנו יחד, בקשב מלא, בשקט, בלי אקסל משימות וטו-דו ליסט

 

וככה באמצע השבוע ודי בספונטניות, סגרנו יומנים ולא האמנו כשמצאנו את עצמנו באמצע כל הבלאגן פשוט עפים למושב חד נס שליד הכינרת, כשבאוטו עוד רודפים אחרינו שיחות טלפון מהבית של 'מה השארתם לצהריים', אס אם אסים מלקוחות ומיילים אחרונים, שהרי בכל רגע נתון אפשר פשוט להתחבר מהנייד.

 

ורק בערב במסעדה של וילה וי, מול הנוף המדהים של הכינרת עם יין מעולה והארוחה הכי טעימה שאכלנו מזה חודשים, הצלחנו.

 

 

כמנה ראשונה אכלנו טרין חצילים על האש עם עגבניות קונפי בטחינה גולמית וסילאן ומנה של ניוקי ערמונים, שזו המנה הראשונה הכי טעימה שאכלתי אי פעם, (עיקריות הזמנו פילה לברק עם עגבניות, זיתי קלאמטה וזעתר וקדרת טלה עם שמן זית ורוזמרין כך שבקושי הצלחנו להגיע לקינוחים).

 

הסבר קצר: במקום בו התאכסנו, וילה וי, שוכנת גם המסעדה של המקום. גיא בן שמחון, הוא השף והבעלים של המתחם – הכולל שני צימרים ואת המסעדה. לפני 4 שנים, ארזו את חפציהם, הוא, ורד אשתו ושני ילדיהם, עזבו קריירה מצליחה כשותפים במסעדת לה גוטה בירושלים, כדי לעבור לשקט של הצפון. "השארתי ערמות של בגדים, מותגים, וסמלי סטטוס מאחורי והלכתי אחרי הלב שלי אל המקום הנקי והאמיתי, גם כשהוא היה כרוך בלהתחיל מהתחלה במקום שאף אחד לא מכיר אותי". הוא סיפר לנו כשדרשנו לשמוע את כל הסיפור במלואו. "זה היה קשה, אבל היה בזה המון כוח להרגיש שאתה בונה את עצמך לבד, בלי קשרים, בלי הכרויות רק אתה, הכישרון, הניסיון והעבודה שלך".

 

לא יודעת איך להסביר את זה, אבל היה לי ברור שאני לא עוזבת את המקום בלי להוציא מגיא את המתכון לניוקי ערמונים המהולל. אני מצרפת אותו כאן:

 

ניוקי מושחם עם ערמונים, פטריות, ריחן ושמפניה

מצרכים:

ניוקי

שמפניה – (יין מבעבע)

חלב קוקוס

פטריות פורטבלו

בזיליקום טרי

עשבי תיבול – לפי טעם

שמן זית

מלח

פלפל

יין לבן חצי יבש

ערמונים בואקום

בלסמי מצומצם

סילאן

 

אופן ההכנה

מטגנים את הניוקי (כ- 20 יחידות) במחבת עם שתי כפות שמן זית עד לקבלת השחמה ופריכות – כ- 4 דקות.

מוסיפים את הפטריות . מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית

מכניסים עשבי תיבול קצוצים – רוזמרין, זעתר, טימין, אורגנו – לפי טעם אישי

מוסיפים כרבע פחית חלב קוקוס, להוסיף ערמונים (5 ערמונים למנה) להוסיף 1/2 כוס שמפניה (יין מבעבע) , מלח פלפל לפי הטעם.

ממשיכים להקפיץ את הניוקי ותערובת הפטריות – כ- 2 -3 דקות עד לאיחוד טעמים.

להוסיף כף בלסמי מצומצם וחצי כף סילאן.

לקראת סיום מכניסים מעט בזיליקום טרי קצוץ.

הגשה עדיפה בקערה עמוקה. רצוי להגיש ללא הנוזלים (אם נשארו כאלה)

 

 

סוף הסיפור והתובנות:

אחרי שסיימנו להתענג על הארוחה, ירדנו קומה, מסוחררים מהיין היישר לצימר, לג'קוזי ולכיסאות הנוח בחצר הפרטית שלנו ליד הבריכה, נושמים את החופש הקטן הזה שפינינו לנו, עד טיפת האדים האחרונה, ומבטיחים שלא תעבור עוד חצי שנה (או שנה) עד שנפרגן לעצמנו שוב בריחה קטנה מהמסלול. פתאום בשקט של רמת הגולן, זה נראה לנו אפשרי זמנים קצרים כאלה שלא מצריכים תכנון, סוללת בייביסיטרים, הערכות של חודשים ותוכניות מגרה של מה אם ואיך. מבחינתי זה היה גילוי מרענן. ממליצה גם לכם בחום.

 

 

לעמוד של וילה וי

תגובות (0)
הוסף תגובה