פשטידת חצילים וגבינות דיאטתית

אם יש דבר שקשה לי לעמוד בפניו זה הגוש השומני והנוזלי שנוצר לאחר חימום של גבינה צהובה. תנו לי בכל שעות היום (או הלילה) פיצה חמה ונוטפת, טוסט חם ועסיסי או סתם פיתה עם גבינה צהובה שחוממה במיקרו ועשיתם אותי שמחה ומאושרת.

 

כמובן כשאחרי שהחם החם הזה נטרף מגיע התור של ייסורי המצפון שחוגגים אצלי בבטן יחד עם ה28% שומן המחממים והמנחמים. ועכשיו, כשחג השבועות תם לו, והשאיר אחריו שפע של גבינות בעלות אחוזי השומן שעליהן אני יכולה רק לחלום, החלטתי להכניס את עצמי למצב של " 10% זה הגבול" וככה אני משתדלת להתמודד עם השלכות החג.

 

משלוח שהגיע לביתי גרם לי אושר אין סופי, מדובר בסדרת גבינות עמק לייט של תנובה בעלות 5%-15% אחוזי שומן בלבד. ובינהם מצאתי את האהובה הוותיקה שלי גבינת עמק לייט שהתהדרה לה בשמלה קלילה של 5% שומן בלבד.

 

 

אז לכבוד המארז המפנק פינקתי את עצמי בפשטידת חצילים וגבינות נטולת גלוטן, דיאטטית וטעימה במיוחד.

 

פשטידת חצילים וגבינות.

המצרכים:

1 חציל קלוי, קלוף וחתוך לקוביות

3 ביצים

2 כוסות קמח ללא גלוטן

1 שקית אבקת אפיה

2\1 כוס שמן

1 כוס חלב 1% שומן

250 גרם גבינה לבנה

100 גרם גבינת עמק לייט 5%

מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את השמן, הביצים, הגבינה הלבנה והחלב עד לקבלת מרקם נוזלי אחיד.

מוסיפים את האבקת אפיה והקמח ומערבבים טוב טוב עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.

לתערובת מוסיפים חתיכות גסות של גבינה צהובה (כל פרוסה לחתוך ל8 בערך), את החציל ואת התבלינים.

 

שופכים את התערובת לתבנית אפיה משומנת  ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות… בתאבון

 

 

– פרסומי –

תגובות (0)
הוסף תגובה