להיות אמיץ, זה לא רק בשדה הקרב!
שרתתי בגולני, הייתי קצין ועשיתי מילואים במשך 30 שנה.
ראיתי מפקדים טיפשים וראיתי טובים .
ואני מודיע ממרומי 53 שנותי , שמחט הצנחנים הוא גם חכם וגם אמיץ.
חכםכי דבריו הם אמת וצריכים היו להיות ברורים לכל מי שעיניו בראשו.
אמיץ, כי מה שהוא אמר הוא לא פוליטיקלי קורקט ולא הייתה לו בעייה להגיד את זה בפנים .
אני מתכוון כמובן לדבריו על בני ישיבות ההסדר.
הציונות הדתית מתפארת בצדק בכך, שבניה משרתים בכמויות גדולות ביחידות הקרביות, וממשיכים לקצונה. אבל זה רק חצי אמת.
הצד השני הוא שרות של שנה ו 4 חודשים, עד לאחרונה עם אותם חברים שלמדו איתם יחד, במסלול שמתחשב מאוד בלימודים שלהם בישיבה.
מסלול ההסדר בו נדחה גיוסם של בני ישיבות בשנה , הם מגויסים ל שנה ו 4 חודשים ועושים מילואים בחופשים הוא לוקסוס שאחרים לא זוכים לו.
את שנת הדח"ש מנצלת הציונות הדתית לשם "חיזוק" (מונח שמדבר על קשר עם הדת) שנת לימוד בישיבה גבוהה שהיא ה"בית הרוחני" של התלמיד.
כשהבן שלי רוצה ללמוד לימודים גבוהים הצבא דורש שיחתום קבע וישרת 3 שנים סדיר ו3 קבע.
לא כן הוא תלמיד ישיבת ההסדר.
ידע ונסיון הם הנכס העיקרי של כל עסק או יחידה צבאית, ואין לו מחיר! צודק לכן מחט הצנחנים שאומר, אני מעדיף חיילים מנוסים על חיילים עם מוטיבציה. ומסביר מדוע אינו רוצה בני ישיבות הסדר.
איתי בצבא שרתו חיילים דתיים "כיפות סרוגות" חברה מצויינים שעשו 3 ו4 שנים, בלי שום הקלות וטובות. יש מלא כאלה ולא עליהם אני מדבר כי אלה עושים את חובתם. אני מדבר על אלה במסלול לוקסוס. שלפני שרכשו נסיון , ואיך שגמרו הכשרה ?ממשיכים הלאה. המראה ששם המח"ט האמיץ מול פני ההנהגה לא קלה לה לצפיה. וכיוון שכך נוח להם לתקוף אותו אישית, במקום להגיד את האמת- שהוא צודק.
במאמר שכותרתו "עשרות בני ישיבות ביטלו את התנדבותם לצנחנים http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/188/287.html?hp=1&loc=3&tmp=9778
מתוארים דבריו של הקצין והתוצאה שכמעט כל התלמידים ביטלו את התנדבותם.
אין דבר שיכול היה להצדיק יותר את דיברי המח"ט מהידיעה הזו.
3 אלה שלא ביטלו הם אלה שאותם צריכים הצנחנים. והאחרים?
שישרתו במקומות אחרים שם לניסיון יש חשיבות פחותה. (לא אמרתי שקם, אבל אפשר בכל מקום גם נהגי משאיות וגם ש"גימלים וגם סוהרים וגם מ"צ ועוד ועוד).
מח"ט הצנחנים איש חכם: הוא הוריד 2 ציפורים באבן אחת. גם הקטין את כמות האנשים שאינו רוצה שיהיו אצלו בחטיבה, וגם הבהיר למי שכן, שאצלו אין הנחות.
מח"ט הצנחנים איש אמיץ. הוא שבר את קשר הצביעות של הציונות הדתית. מי שרוצה ? שישרת כמו כולם! ושהפוליטיקאים יצעקו! הם תוקפים אותו אישית, כי עם העובדות הם לא יכולים להתוכח!
מצדיע לך מח"ט הצנחנים.
כל הכבוד!
מקווה שהחיילים שלך יודעים להעריך איזה מפקד יש להם
אה, ועוד משהו: אל תמכרו לי לוקשים על ערכים ושאר ירקות. בני מסס לא למד בישיבת הסדר.