אג מאפינס משגעים ללא גלוטן

המתכון הבא הוא קליל, טעים, מכיל המון גבינות וירקות ואינו מכיל אפילו טיפטיפה של גלוטן, כך שהוא יתאים לכל הרגישים שאין להם מה לאכול בין כל הפיצות והפוקאצ'ות שאני רואה אצלי לאחרונה בפיד (אצל כולם זה ככה או שרק אצלי?).

 

בתאכלס מדובר במתכון מעולה לארוחת ערב מהירה כשנמאס מחביתה לצד ירקות חתוכים וגבינה – פשוט שלבו את כולם יחדיו בתבנית של מאפינס, דיחפו לתנור – ותראו איך יוצא קסם.

 

 

מה צריך?

 

גבינה צהובה – אני השתמשתי בעמק לייט – אני אוהבת במיוחד את עמק לייט 9%, וגם ה- 5% לא רע במאפים. עמק 9% עם זיתים הוא בכלל מוצלח, ובכל מקרה יש מבחר של 5 גבינות  מופחתות שומן לבחירתך

 

 

 

גבינות מלוחות חצי קשות- כגון בולגרית, פטה, צפתית. השתמשתי בגבינות הטעימות מסדרת המעדנייה של פיראוס – סדרה חדשה שכוללת גבינה בולגרית קלאסית 24% שומן, גבינה בולגרית מעודנת 5% שומן וגבינה צפתית מסורתית 5% שומן, הנה הן בעמוד טוטם של גבינות:

 

 

הן יהיו מעולות גם במתכונים אחרים כגון הבואיקוס הטעימות האלה.

מה עוד צריך?

 

ביצים – לתבנית של 12 אג-מאפינס תצטרכו 6-7 ביצים.

 

ירקות – למשל ברוקולי, כרובית, גזר, בטטה – קצוצים מרוככים ומבושלים מראש בחצי בישול. אפשרויות אחרות – תירס, קישוא מגורר, גזר מגורר, זיתים, וכל מה שמתחשק לכם ויכול להתאים לדעתכם.

 

תבלינים – רבע כפית מלח – כי יש כבר גבינות מלוחות במאפה אז חשוב לא להפריז עם המלח. אופציונאלי – פלפל, אבקת שום, טימין, צ'ילי.

 

 

 

 

הכנה:

חותכים כל פרוסת גבינ"צ ל-4 רצועות, ומסדרים את הרצועות כתחתית לאג מאפין בתבנית האפיה. שימו לב – לא משתמשים כאן בעטרות נייר. בכל שקע בו הכנתם בסיס גבינ"צ מוסיפים גבינות מלוחות מפוררות, ירקות קצוצים, ובלילת ביצה מתובלת בתבלינים שבחרתם.

 

 

את התבנית מכניסים לתנור שחיממתם מראש ל- 180 מעלות. האג-מאפינס צריכים להיאפות כרבע שעה, עד שהם מזהיבים.

 

 

 

 

בתיאבון!

תגובות (0)
הוסף תגובה