שבת טובה,
הגענו קבוצה מצומצמת של בלוגרים לחגיגה של אוכל דרום אמריקאי במושב גאולים אצל השף מריאנו שינקמן.
השף שינקמן עובד עם נתחי הבשר לפי האסכולה של ברזיל וגם ארגנטינה. הוא עצמו ממוצא ארגנטינאי ואילו אשתו ממוצא ברזילאי.
צליית הבשר אצל הדרום אמריקאים שונה לגמרי ממה שאנו הישראלים מכירים מ"העל האש" שלנו עם הנפנופים בפארקים על הנקניקיות, קבבים וכיוצא בזה.
אצלם, האנשים השמחים האלה הלב רחב, הצחוק מתגלגל ונתח הבשר שלעיתים שוקל עשרות ק"ג עד 150 ק"ג (כשיש אירוע גדול ל- 300 איש) + 50 ק"ג פחם והגריל המסיבי יצוק הבטון ששוקל לא פחות מ- 100 ק"ג, כל המסה העצומה הזו זה בלתי נתפס ממש
אז השף מריאנו שינקמן מחבר כאן בין מסורת ארגנטינאית שגורסת כי מה שטוב לבשר הוא – בישול איטי של נתחים שלמים בלי לחתוך כלל כשהתוצאה היא היפרדות העצם מן הבשר בקלות ואילו השיטה של ברזיל היא הרבה מאוד שעות כשבשר מסתובב.
אצל השף מריאנו רואים שיש אהבה ותשוקה לבישול ואיך הוא אומר- גם הגורמה והטעמים של צרפת משולבים אצלו באוכל הטוב שהוא מכין. טעמים נהדרים יחד עם העוצמה והתשוקה הדרום האמריקאית.
תוך כדי צליית בשר, לגימה מן היינות הטובים שהגיעו אלינו מדרום אמריקה, ברגע מנגנים ושרים ומנעימים את הזמן במוסיקה נהדרת לריקודים ולאוכל, גם ישראלית, גם סמבה, קולה של הזמרת סילביה קוגל נהדר והגיטריסט ממש ארטיסט, יופי של חוויה קולית ואין ספק שזה נהדר לצד האוכל, אפשר גם לקום לרקוד ולפזז, המלצרים הם אטרקציה בפני עצמה. המון שמח, מעברים יפים בין הסועדים ,חלוקה של צפצפות וכולנו נכנסנו לאווירה השמחה שכה אופניינית לעם הזה.
השף שינקמן עושה טוב ומקדים בסיפורים מתובלים ומעניינים הקשורים לאוכל, הסברים מרתקים על שיטות צליית הבשר (הצלבה, בישול איטי ועוד), הוא גם מקיים סדנאות שמקדימות את האוכל ומסביר היטב את המסורת והטקס הזה של האסאדו הדרום האמריקאי, זה לא עניין של מה בכך. זוהי מסורת של שנים רבות ואני כבר רואה בעיני רוחי את המשפחות בדרום אמריקה מבלות את ימי ראשון בצליית בשר לאורך כל היום, יין, בירות ושמחה וריקודים וזה נראה נהדר- חייבת לציין!
אז רואים שהשף עשה עבודה מקדימה, הוא מוציא הרבה כסף בניסיונות ותהייה בכדי להגיע לאן שהגיע היום.
מנת החזה עוף טוויסטר – חזה עוף שמקופלות בו- עגבניות מיובשות, שום קונפי וטימין ומגולגל בצורת מערבולת, כך שהאש מתרכזת בפנים ומתפזרת לצדדים- התוצאה היא חזה עוף ממולא עסיסי, פיקנטי ומעניין.
הסלט הגדול שהתלווה לבשר והוגש כיד המלך היה פשוט נהדר, אהבתי מאוד את השילוב של חסה ירוקה עם המון צנוניות ורדרדות ובצל סגלגל. היה טוב מאוד.
שיפודי הבשר בשילוב אננס ועגבניות שרי היה עילאי וגם שיפודי הנקניקיות
(אני לא אכלתי מהם כי איני נמנית על חובבי הנקניקיות ,אך לדברי חברי לשולחן היו מעולות גם הן).
האנטריקוט ברוטב יין ובצלצלי שאלוט היה נהדר ונתח הטלה הרך לקח אותי ממש למחוזות רחוקים, הרוך, שלמות הטעמים שנעמו לחיכי.
האמפנדס מילויים נעם לי, אך משהו בבצק הפריע לי, לא יודעת איפה לשים את האצבע בדיוק, אז כדאי לשפר.
לגבי הקינוחים זה ממש טעון שיפור, הייתי מצפה למאפים חמימים ולא קרים, מוס השוקולד היה טוב.
ובעניין התוספות חוץ מהאורז והשעועית השחורה שהיו נהדרים, משהו כמו תפוחי אדמה מעניינים שכל כך מתאימים למנות בשר. סומכת על השף שישתדרג עם הזמן והניסיון שיצבור באירועים מסוג זה ויש הרבה על הפרק בחודשים, ספטמבר, בסילבסטר ועוד.
לשף מריאנו שינקמן גם חוש הומור ושמחת חיים לא חסרים ולטלה שאכלנו נעים היה להכיר – קראו אהרון. כל הבשרים כשרים!!
השף מריאנו שינקמן חבר בארגון נהדר – biz makes biz – עסקים עושים/תומכים בעסקים וזהו סמל של אנשי מקצוע נהדרים העוזרים אחד לשני וגם באירגון אירוע זה לקחו חלק גדול.
חברו להם צלם אנשים, מוסקת שמן זית, איש של עצים ננסיים עם מסרים שהם מתנות נהדרות לכל מיני מטרות וצלם הוידאו רז דגן שחנך את השף מריאנו מתחילת דרכו ומלמד אותו איך להצליח.
יופי של רעיון פורה ומיוחד כל הארגון הזה.
מושגים שלא הכרתי קודם לכן:
גאריה – גריל גדול
אספרנסה- גריל קטן.
אין בי שום צל של ספק שהשף יצליח בקונספט הזה של האירועים. תשוקה יש בו לא מעט ,הרבה אהבה לבשר וידע של עשיית בשר טוב.