את השהות המשותפת עם הילדים במהלך החופשה ביקשתי לנצל גם כדי להטמיע הרגלי אכילה נכונים ובריאים, רק שתוך כדי תנועה גיליתי שמהפכות תזונה לא נעשות תוך שבוע ימים ותזוזות אמיתיות בפרט אצל הטינג'יירים מחייבות התמדה ומעט התחכמות. אחרת את מוצאת עצמך רוקדת נגד הזרם, ומגלה גילויים מסעירים כמו שבן הטיפש-עשרה שלך השתמש בדמי הכיס לטובת שוארמה בלאפה וקרפ צרפתי.
וביום ראשון ? 'אמא מה יש לאכול?'
מודה שאני הכי פחות אוהבת להתעסק עם בשר. אך כאמא לצאצאים קרניבורים עבורם צמד המילים 'אמא וחופש' הוא שניצל מטוגן וחם, עם תוספת של פירה ושבבי בצל מטוגן וסלט ירקות קצוץ דק ללא עגבניות, נאלצתי להמשיך במסורת זו.
אז לאותה ארוחה שלא מנסה להמציא את הגלגל ניסיתי טוויסט קטן: תיבול אמריקאי לשניצל של תבליני פרג, המשלב שבבי תפוחי אדמה, שומשום ותבלינים נוספים ומזכיר ניחוח של צ'יפס מטוגן.
סדרת תיבולים לשניצל של תבליני פרג. צילום – דן לב.
ובכל זאת, כחלק מ'הבה ונתחכמה' מספר שניצלים טוגנו בעוד האחרים נאפו בתנור. למנת הצהריים של "אניני הטעם" הובאו אחר כבוד שניצלים מטוגנים ואפויים ולמרות החשש שהשניצלים בתנור יישארו על הצלחת, התבדיתי. כנראה שהם היו רעבים במיוחד או ששניצל שנאפה בתנור יכול להיות גם בריא יותר וגם טעים. נרשם צעד בונה אימון בין הצאצאים ובין שניצל בתנור -:)
תיבול אמריקאי לשניצל בניחוח צ'יפס מטוגן
וביום שני 'נסו מהירוק הזה'
הפעם ביקשתי להתחיל את הבוקר המאוחר (הם קמים רק בסביבות 11:00) בארוחת בוקר בתוספת בריאות ירוקה.
לסלט הירוק, הוכנסו צרור של פטרוזיליה קצוצה, צרור נענע קצוץ, גמבה ירוקה, מלפפונים ירוקים והרבה בצל ירוק עם תיבול של שמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל שחור.
עבורי זהו סלט אידאלי לגמרי, בניגוד גמור לדעת החברלעך.
כדי לבנות יחסי ידידות עם סלט זה הכנסתי תוספת צנוברים ?החביבה עליהם במיוחד- במטרה שאותו צנובר יסייע בידי לגרום להם לטעום מהירוק.
בחשדנות ובהססנות, החבר'ה הסכימו להתנסות בסלט הירוק, תוך שהם מקפידים להכניס לכפותיהם כמה שיותר צנוברים.
אבל כנראה שצריך להאמין מעט בבלוטות הטעם של הילדים ופידבקים כמו: "אמא, דווקא סלט נורמלי, רק צריך להתרגל לטעם" תרמו גם לפולניה שכמותי להבין שהתנסות בטעמים חדשים ובמנות בריאות יותר, דורשת מעט התחכמות, וללא מורא מתגובות לחשיפות חדשות –
סלט בריאות ירוק עם תוספת צנוברים
לצד הסלט הירוק, הונחו גם מנות הבית של חביתה, פרוסת גבינה צהובה ומלפפון חמוץ, שהוא הפרטנר האולטימטיבי של הצאצא הקטן. ואם כבר בריאות במלפפונים חמוצים, הפעם דגמנו את המלפפונים החמוצים החדשים של בית השיטה המשלבים מרכיבים טבעיים בלבד, ואל דאגה, הטעם המוכר לא השתנה.
מנת הבית חביתה, גבינה צהובה ומלפפונים על מרכיבים טבעיים בלבד
מלפפונים חמוצים עם רכיבים טבעיים צילום – סטודיו אסם
ולקינוח, הגדולים והקטנים כאחד ביקשו שוקו ומצאנו כאן הזדמנות לוותר מעט על החלב ולגוון במשקה 'משקה שקדים מצונן' החדש של תנובה המגיע בקרטון של 1 ליטר, ללא לקטוז, כולסטרול וגלוטן והוא דל שומן, דל נתרן ומועשר בסידן ובוויטמינים.
כמובן שאת כל 'הרכב הבריאות' הזה לא ניתן "למכור" לבני נוער ולילדים. אז למשקה השוקו של הקטנטן הוכנסה תערובת של חלב רגיל וחלב שקדים ולמרות שהוד מעלתו הביע חשש בשל צבע השוקו הכהה יותר, הוא נאות לטעום, להמשיך ולטעון 'מוזר' ולבסוף הוא לגם את המשקה עד תום. דווקא 'הגדול שבחבורה' שמודע מאוד לנושא הנתרן הפתיע אותנו במבחן הטעימה ובנימוקו השכלתני: "הטעם שונה מחלב רגיל, אבל עדיין טעים והרבה יותר בריא מחלב רגיל, נכון אמא?!" אז מי אמר שטינג'ריים עקשניים ודבקים תמיד רק באמת אחת- האמת שלהם, מתברר שהם גם יכולים לגלות גמישות מחשבתית
משקה שקדים של תנובה צילום – סטודיו ברוך נאה
וביום שלישי מתחילים סדקים
אחרי "ימי הבריאות" האינטנסיביים החלו להסתמן בקיעים אצל הילדודס' בראשותו של הטינג'ייר בן ה-15. "אמא , אני מבין שאת מנסה לשנות את הרגלי האכילה שלנו ואני בכיף שלי זורם איתך, אבל תני לנו גם דברים טעימים. אני מרגיש שאנחנו בחזרה גנרלית לקראת יום כיפור". אחרי משפטי ו"יקום המלפפון ויכה את הגנן" את מבינה שלפני שמעונך הופך לכיכר תחריר עלייך להשביע את קיבתם במנה מוכרת שהם אוהבים.
אז לארוחת הערב של 'פעמיים כי טוב' הזמנו את 'המוגזמות' ?הפיצות החדשות של דומינו'ס המוצעות בשלושה טעמים: "מוגזמת פטריות" עם פטריות שמפיניון, פורטובלו ויער, "מוגזמת פפרוני" עם חזה בקר, קבנוס ופפרוני ו"מוגזמת גבינות" עם גבינות מוצרלה, גבינת עיזים ופרמז'ן. הבחירה שלנו הייתה 'מוגזמת פטריות'.
במבחן הטעימה האמיגוס התלהבו מרוטב העגבניות הפיקנטי, ממרקם הבצק הפריך והנימוח ומהתוספת המכובדת במיוחד של פטריות שהייתה עבורם מנה שמחה ובעיקר טעימה שנטרפה במהירות מופרזת. חוצמזה, עד סוף אוגוסט, מוצעות משפחתית "מוגזמת" + משפחתית מוצרלה ב- 55 ש"ח כל אחת.
צילום – דן פרץ
צילום – דן פרץ
ליום אחד בשביל הנשמה וטעמנו את משקה הספרינג החדש 'ספרינג אננס' המוצע בשלושה טעמים מרעננים: ספרינג אננס-בננה, ספרינג אננס-ליצ'י וספרינג אננס-פסיפלורה.
הפייבוריט שלנו הוא: משקה 'האננס- בננה' ולא נוכל לומר לכם ?לצערנו-שבשתיית המשקה הזה -האקזוטי משהו- התעורר בנו געגוע למים.
צילום – סטודיו יפאורה
וביום רביעי- וכשהוא גילה את הטחינה הגולמית
למען האמת, הרצון למוצרים טעימים שיבש לנו מעט את 'השגרה הבריאה'. אבל עם יד על הלב, קצת קשה להפוך את הילדים לנזירים מהמסדר הפרנציסקנים תוך יומיים וגם בלתי אפשרי לחסום אותם לחלוטין ממאכלים המענגים את בלוטות החיך והטעם.
יום רביעי הוקדש לטעימת טחינה גולמית. איכשהוא שרתה עלי המוזה להכנת עוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד. זוהי עוגה סופר קלה המורכבת מחומרים כמו: חמאה, כוס סוכר דמררה, חצי כוס טחינה גולמית, סילאן, ביצים, קמח תופח, מיכל שמנת מתוקה. אז איך בדיוק חושפים את הקטנצ'יק לטחינה גולמית? הכנת עוגה ? היא שם המשחק.
'השף הקטן' אוהב את חדוות העשייה במטבח, להכין, לערבב וכמובן ללקק. ועם עזרה נהדרת שכזו, תוך כדי הכנה הוא הסכים לטעום כל אחד מהחומרים כולל הטחינה הגולמית של 'אחוה', ובתוך כך גם גילינו שהילד מסוגל להתמכר לשילוב של סילאן וטחינה גולמית. אז מי אמר שהילדים שלנו סוררים ומתמכרים רק לקטשופ תעשייתי, מתברר שגם טחינה גולמית עשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים יכולה להתחבב עליהם.
עוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד
טחינה של אחווה צילום – דרור קליש
אפרופו טחינה, גם אם קשה לכנות הכנת חומוס ביתי כמשימה למאותגרים בלבד, עדיין האופציה הקנויה בשגרת היום-יום המטורפת הרבה יותר קורצת, גם אם היא פחות טעימה. אז אחרי שהילדים התחננו להכנת חומוס ביתי מצאנו את 'חומוס חמסה'- חומוס להכנה ביתית עם קיצורי דרך משמעותיים.
ההכנה היא באותה מתכונת של טחינה, קלה, פשוטה ומהירה והתוצר המוגמר היה כה טעים ונאכל בהנאה מרובה, כך שהפכנו את חומוס חמסה למנת הדגל הביתית שלנו.
חומוס חמסה
חומוס חמסה צילום – שרה ליברמן
ובענייני לגימות, במעוננו הקט התה הוא "המלך" כל ימות השנה, ועדיין די מעיק ללגום תה בחום אוגוסט, גם אם הלגימה נעשית בתנאים ממוזגים. הפתרון שמספק לנו התה הקיצי של ויסוצקי – חליטת צמחים ופירות להכנה במים קרים, היא אופציה מרעננת ומוצלחת במיוחד לכל חובבי התה.
לצנן את החום עם תה של ויסוצקי קר
שעת התה בקיץ חייבה גם חטא מתוק קטנטן וכשנזדמנו לידינו עוגיות לב הריבה של 'לחם יין', היה לנו ברור שמדובר ב'סחרחור מסוכן' –
עוגיות 'לחם יין' החלו דרכן בבית הקפה האינטימי 'לחם יין' שהוקם לפני למעלה מ-15 שנה ביהוד, עד שבני הזוג דגנית עמיחי ורונה פרדיס, החליטו שלא רק לבאי בית הקפה מגיע ליהנות מאותן יצירות מושלמות, אלא גם לקהל הרחב. בתוך כך ההחלטה הייתה לשווק את מותג העוגיות 'לחם יין' בפריסה ארצית והיום תוכלו למצוא את עוגיות 'לחם יין' ברשתות השיווק השונות.
עוגיות לב של לחם יין צילום – דן פרץ
ואם כבר עוגיות, לאלו שגם בחום הכבד לא מוותרים על נשנושים מגיע מלוא הקרדיט לטעם החדש בסדרת העוגייה הטובה של FITNESS- שוקו עם פצפוצי שוקולד מריר, דגנים מלאים ושיבולת שועל. אלו עוגיות שעונות בדיוק על השאלה 'איך הופכים מוצרים לבריאים יותר וגם משאירים אותם טעימים?
צילום – יחסי ציבור
וביום חמישי חזרנו לקפואים
מתקרבים לסופשבוע ל'יום הקפואים'. עבורי זה הישג אדיר לפתוח קפואים רק ביום חמישי כך שצריך גם לברך על החופש הגדול
אלו השניצלים המוכרים והאהובים משכבר הימים על הילדים, רק בתוספת בריאות.
בתחילה, החבר'ה קצת הופתעו לראות בשבוע הבריאות 'קפואים' וההסבר שמדובר בסדרת שניצלים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים, גררה כמובן קושיות של "אמא, למה מזריקים לעוף אנטיביוטיקה ולמה הוא צריך הורמונים?". וכמי שהרביצה בילדיה שבוע על הרגלי תזונה בריאים, מצאתי עצמי בלית ברירה בשיעור ביולוגיה מאולתר. ובכל זאת, תודה לאלכסנדר פלמינג שגילה את הפניצילין
שניצל עוף ביתי ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב צילום – יחסי ציבור
את אחר הצהריים הקדשנו לים וחוץ מאצבעות מנגו ודובדבנים שתחבנו לתיק הים הענק, הילדודדס' ביקשו ל'אזן' את הבריאות המתקתקה עם משהו קצת פיקנטי, ביסלי EXTREAM עם שקית תבלין להגברת החריפות. היה חריף באקסטרימיות.
ביסלי אקסטרים צילום – סטודיו אסם
ועכשיו לסופשבוע רק צריך להמשיך ולשבור את הראש במציאת מנות בריאות יותר ועדיין טעימות?! יש לכם/ן רעיונות?! –