שבת טובה.
אם יש גרגירי זהב הכי טעימים בעולם, אין ספק שהייתי מכתירה את גרגירי הקוסקוס למלכי תוספות האוכל. אפשר לעשות איתם הכל מכל, אינספור של שילובים ,אפשרויות, טעמים, מתוקים, מלוחים, פיקנטיים, מצע לתוספת אחרת, קציצות, לביבות ואם חנה סרור מחברת "ספר הקוסקוס הגדול" חושבת ככה מי אני שאגיד לא.
קוסקוס הוא מאכל מחמם, מנחם, טעים, מסורתי . הרבה אנשים נוהגים לאכול אותו באמצע השבוע- ביום שלישי כמתבקש בצורה קבועה. לדעתי זה היופי באוכל משפחתי ובמסורת השלובים זה בזו כשילוב של קוסקוס ומפרום למשל.
ארוחת ערב שבת אצל בתי יעלי לא עוברת בלי מנה של קוסקוס וקציצות. לא משנה מה יהיה על השולחן, מיליון סוגי תבשילים, מאפים וסלטים, לא מעניין אותה. היא חייבת את הקוסקוס שלה, גם כשאנו סועדים ומתפנקים אצל סבתוש זה מאסט, לא עובר בלי קוסקוס וכולם כבר יודעים.
גם בספר הגדול של הקוסקוס של חנה סרור תוכלו לפגוש במתכונים מסורתיים הנמצאים איתנו כבר שנים וכאלו משודרגים, עכשווים, שונים ונדירים לקוסקוס נפלא.
אז לארוחת שבת חשבתי לעצמי מה אכין עם הקוסקוס של מאסטר שף שקיבלתי; קוסקוס חיטת סולת, חיטה מלאה וקוסקוס אסלי- 100% מחיטת דורום (נפלא). יכולתי להכין/לבשל אינספור של תבשילים עם הגרגירים הזהובים, אבל שימו לב- החלטתי ללכת על הפשוט, המוכר הטוב והאהוב, מגוון של קוביות ירקות מכל הסוגים והצבעים. הכי מושלם ,הכי טעים והכי קל בערב קיץ חם והביל.
הכינותי את הקוסקוס לפי ההוראות, צ'יק צ'ק במיקרו גל וזאת רק בסוף לאחר הכנת המרק העשיר של הירקות.
חתכתי, קילפתי, שטפתי, אידיתי, הרתחתי, הכל לקוביות כאלה יפות וצבעוניות; גזר, בטטה, בצל, תפוחי אדמה, סלרי, כוזברה, קישואים, כרובית וגרגירי חומוס מקופסת שימורים שהתווספו לכל הטוב הזה רק בסוף כי הם למעשה כבר מוכנים לאכילה, כל ירק וזמן הבישול הראויים לו ושכמותו. הוספתי מים שיכסו, קצת מלח ופלפל שחור וככה טבעי עם הארומה של כל הירקות ובליל הטעמים, שאין צורך להוסיף לו כל תבלין אחר. כי זה מין ציר כזה טעים וטבעי ואת כל הטוב הזה הפכנו ליצירת אמנות על תלולית הקוסקוס המדהים של מאסטר שף ושמעו נא יצא מדהים, בלי הרבה עבודה, לא הרבה זמן ומנה מושלמת לארוחת ערב שבת משפחתית ונעימה. תתארו לעצמכן/ם שתוך זמן קצר, ההר הפך לגבעה, הגבעה לתלולית והכל נעלם בבטננו לעד וכולם מרוצים ומרוצות והשובע בא אל סיפוקו ולא נודע כי בא אל קרבו. ברוך אתה בורא הקוסקוס!!
ואין ספק שאני ממליצה ובאהבה על סידרת הקוסקוס הזו הנפלאה של מאסטר שף.
המותג הקולינארי "מאסטר שף" משיק סדרה חדשה:
קוסקוס חיטת סולת , חיטה מלאה ולראשונה קוסקוס אסלי- 100% חיטת דורום
ישראלים אוהבים קוסקוס. בכל הצורות והנוסחים ? עם בשר או ירקות, עם מפרום או חגיגי עם פירות יבשים, הקוסקוס כבש את החיך הישראלי, ילדים ומבוגרים, לא חשוב מאיזו עדה. מותג "מאסטר שף" מציג פיתוח של סדרת קוסקוס חדשה, הכוללת חדשנות קוסקוס מחיטת דורום, בדיוק כמו במרוקו.
סדרת הקוסקוס החדשה מבית מאסטר שף מאפשרת ליהנות מקוסקוס טעים ואיכותי, בייתי, רך ואוורירי, במינימום זמן- רק 6 דקות הכנה והקוסקוס מוכן לאכילה. הקוסקוס ידוע כקולט טעמים מגוונים לכן מתאים למבחר מאכלים ותבשילים. במטבח המרוקאי- טוניסאי הקוסקוס מהווה תוספת מעולה לתבשילי טאג?ין עם בשר, עוף או ירקות ובמטבח המודרני השימוש בו כבסיס בריא ומשביע לסלטים קרים שופעי ירקות, תוספת לצד קציצות ומנות אופנתיות חדשניות (אפילו סושי-קוסקוס!).
בסדרת הקוסקוס החדשה של מאסטר שף 3 סוגי קוסקוס, כולם בגודל בינוני:
* קוסקוס מחיטת סולת
* קוסקוס מחיטה מלאה
ולראשונה בארץ- קוסקוס אסלי מחיטת דורום כמיטב המסורת המרוקאית
סדרת הקוסקוס אינה מכילה חומרים משמרים או צבעי מאכל, כך תוך שש דקות ניתן לאכול בתיאבון קוסקוס ביתי אמיתי.
הסדרה החדשה מצטרפת לשאר מוצרי מאסטר שף שמשדרגים כל מנה: קרוטונים למרק ולסלט, פירורי לחם, קמח, שבבי בצל וסדרת תוספות לסלט. קוסקוס מאסטר שף:
אריזת 350 גרם.
מחיר מומלץ לצרכן: 7.5 ?.
כשרות: כשר פרווה בהשגחת הרבנות קריית אתא
ניתן להשיג ברשתות השיווק והחנויות הנבחרות.
המותג הקולינרי "מאסטר שף" מציע לצרכן מגוון מוצרים איכותיים המעניקים לבשלן הביתי הכי חשוב – הצלחה במטבח. מגוון מוצרי "מאסטר שף" מעוררים השראה במטבח והופכים כל מנה לשיח סביב שולחן האוכל
מתכון לקוסקוס אסלי:
הקוסקוס הוא מאכל פשוט אך עם זאת חגיגי, סביבו כל המשפחה מתלכדת. ככזה הוא מתאים גם לשולחן החג, העמוס כל טוב. האפשרויות הן רבות: קוסקוס מתוק, סלטים עם קוסקוס, מרקים עשירים וכמובן קוסקוס אסלי:
באדיבות ריקי סוויסה- עבור "מאסטר שף"
מצרכים:
|
1 שקית קוסקוס דורום |
כוס חומוס מושרה |
|
2 בצלים |
1/3 חבילה כוסברה |
|
2 גזרים |
2 כפות שמן |
|
2 קישואים |
כף מרק עוף/ ציר עוף |
|
1 סלרי |
1/2 כפית כורכום |
|
250 גרם דלעת |
מלח, פלפל |
|
1 תפו"א |
|
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד להזהבה, מוסיפים את שאר המצרכים פרט לקוסקוס וממשיכים לטגן- תוך כדי ערבוב, עד להזהבה ומעט התרככות של הירקות. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות. נותנים למים לרתוח ומוסיפים ציר עוף או כף אבקת מרק עוף. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים כשעה. יוצקים על הקוסקוס שהוכן לפי הוראות ההכנה על השקית.