מוכנים? מתכונים לראש השנה

מתכוננים עם מתכונים לראש השנה

 

בבוקר ראש השנה נכנסת רבקה לחדר בנה בניסיון להעיר אותו. היא מנערת אותו ואומרת: "יואל קום זה ראש השנה, צריך להתארגן וללכת לבית הכנסת". יואל מנסה להסיר את אבק השינה מעיניו ומסנן אל אימו שאינו רוצה או מעוניין ללכת. האם שואלת: "מדוע אינך רוצה ללכת לבית הכנסת?"

יואל אומר לה שיש לו שתי סיבות טובות: "האחת, הם לא אוהבים אותי. והשנייה, אני לא אוהב אותם". האם רבקה עונה לבנה: " גם לי יש שתי סיבות מדוע עלייך לקום וללכת לבית הכנסת עכשיו. האחת, אתה בן 54. והשנייה – א ת ה  ה ר ב י !!!".

המקרה הזה תמיד מזכיר לי אותי ואת אימא שלי. כאשר הייתי קטנה וראש השנה התקרב אימא הייתה עתירת אנרגיות; מתעוררת בחמש בבוקר כדי להתחיל ולהכין את החג. היו לה מתכונים לראש השנה, מתכונים מיוחדים, היו לנו מפות ייחודיות, סט כלי הגשה מפואר ושיר בלב. אני תמיד רציתי להמשיך לישון עוד קצת, אבל איכשהו היא תמיד הצליחה לגלגל אותי מהמיטה ולרתום אותי למשימת ההערכות לחג.

אז נכון, כאשר הייתי קטנה זה היה המצב, אבל היום כאשר גדלתי ואני בעצמי מכינה ארוחות ראש השנה, אני מודה לאל שהייתי צמודה לאימא ולמדתי ממנה מסורת מה היא, איך מכינים מגוון מתכונים לראש השנה וכמובן שאני מודה על כך שהיא לימדה אותי על חשיבותו של חג זה לעם היהודי.

אז כמו בכל חג אני מכינה מטעמים מבית אימא, אבל טבעה של "ההלכה" היהודית היא "ללכת", להתקדם. על כן, אני מעדכנת את התפריט ותמיד מוסיפה לו טוויסט אופנתי. כך שלצד מנות מסורתיות תמיד תמצאו על שולחן החג שלנו גם מנות חדשות ורעננות ברוח הזמן. המתכון הבא הוא אחת מהן. הוא טעים, מעניין וקל להכנה.

מתכון לראש השנה:

 

חגיגת אורז עם רימונים ואגוזים (מתכון מאתר סוגת)

*המתכון מתאים ל-4 מנות.

המוצרים הדרושים:

1/3 כוס אגוזי מלך.

2 בצלים ? לפרוס לטבעות.

2 כוסות אורז (של סוגת).

2 כפות רכז רימונים.

2 עלי דפנה.

1 כוס גרגרי רימון.

4 גבעולי נענע ? קטפו את העלים והשתמשו בהם.

3 כוסות מים רותחים או 3 כוסות מרק.

1/4 כוס שמן זית.

קורט מלח.

פלפל שחור טחון.

 

הכנה:

מחממים שמן זית בסיר רצוי על להבה בינונית עד נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים למשך כ-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים אל הבצל המטוגן את אגוזי המלך. ממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות או כאשר האגוזים מקבלים צבע זהוב.

מוסיפים לסיר את רכז הרימונים ומערבבים עד שרכז הרימונים עוטף את האגוזים והבצל (מקרמל אותם). בעזרת כף מחוררת מוציאים את האגוזים והבצל מן הסיר ומאחסנים אותם בצד.

לסיר, שבו נותר השמן, מכניסים את האורז (לאחר שניקינו את האורז מתחת למים וסיננו). מוסיפים עלי דפנה, מלח ו-3 כוסות נוזלים (מרק או מים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ-17 דקות.

כאשר האורז מוכן מאווררים אותו במזלג.

 

הגשה:

 

יוצקים כמה כפות אורז על צלחת הגשה ומעל האורז מפזרים את הבצל והאגוזים המקורמלים וכן נענע וגרגרי רימונים.

 

בתאבון!

 

 

עכשיו תוכלו לצרף גם את זה לספר מתכונים לראש השנה שלכם

 

תגובות (0)
הוסף תגובה