השבוע הוזמנתי לקחת חלק באירוע קולינרי עם השף צ'רלי פדידה השף בעל תארי הצטיינות בינלאומיים שזכה לבשל לבנימין נתניהו וביל קלינטון ומלווה את מסעדות הרשת – יינות ביתן. במפגש החגיגי הציג השף את המנות החדשות שתוגשנה ותימכרנה בתפריט המסעדות לקראת החג.
אני אוהבת לבשל אבל כל מה שנוגע להכנות לחגים תמיד הופכות אצלי לקושי ואני מנסה להתעלם ממנו עד הרגע האחרון עם בוא החג.
לקראת חגי תשרי מציעה רשת יינות ביתן שירות ייחודי להזמנת אוכל ביתי מוכן. למי שטרם התנסה הרשת מפעילה 11 מסעדות בסניפיה בכל הארץ, עליהם מופקד השף צ'רלי פדידה.
תפריט המסעדות עשיר ומגוון, המנות כולן מתבשלות במקום לפי תפריט שהורכב במיוחד, בקונספט של אוכל ביתי. ניתן למצוא בתפריט: מנות בשריות ומנות דגים, תוספות, סלטים ועוד מגוון רחב למשל פילה דג סן פיטר, בורי או מנות בשריות כולל תוספות במחיר 39.90 ? שהוא זול בכל סדר גודל שאנו מכירים במסעדות ובקניה ובישול בבית.
מתוך 69 סניפי יינות ביתן הפרוסים על פני הארץ פועלות עד היום 11 מסעדות בערים: רחובות, קריית שמונה, רעננה, אשדוד, מודיעין, חדרה, קרית ביאליק, איירפורט סיטי, אשקלון, נהריה ונתיבות
לצורך הזמנה יש לצלצל 3-4 ימים מראש ישירות לסניף הקרוב למקום המגורים, לבחור מתוך התפריט ולציין את מספר הסועדים. לבירור לגבי הסניף הקרוב, ניתן לחייג 1-700-550-550
ויש גם מתכונים לחלק מהמנות שיוגשו בחג כולם מאת השף צ'רלי פדידה לרשת יינות ביתן
"גוג'גוג'ה" – בצק שמרים במילוי בשר טלה קצוץ,
זרעי כוסברה ובצל מוגש עם מטבל פלפלים חריפים ועגבניות/ ל 4 סועדים :
לתערובת הבשר :
400 ג' בשר טלה חתוך לקוביות קטנטנות
1 ראש בצל חתוך דק
1 כפית זרעי כוסברה כטושים
מלח ופלפל שחור טחון
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח
25 גר' שמרים
5 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט סוכר
מים לפי הצורך, עד לקבלת מרקם בצק רך
מטבל פלפל שום וכוסברה :
1 פלפל ירוק חריף
1 שן שום כתושה
חופן כוסברה
1/3 כוס שמן זית
מיץ לימון מ חצי לימון
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים.
אופן הכנת הבצק:
בקערת ערבוב מערבבים קמח, מלח, סוכר, ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים. בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה כ ? 30 דקות
לאחר ההתפחה לשים כ ? 4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי
פותחים את הבצק בעזרת הידיים לעובי של 1 ס"מ לצורה אובלית
ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והבשר ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 8 עד 10 דקות ומגישים.
מומלץ לאכול עם מטבל פלפלים חריפים שום וכוסברה.
סלט סלק חי בתוספת תפוחי עץ גרנד, דבש וחומץ תפוחים
מצרכים לגסטרונום בגובה 10:
1 ק"ג סלק אדום קלוף וחתוך לרצועות דקות מאוד
½ 1 ק"ג תפוחי עץ גרנד קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לרצועות דקות מאוד (מומלץ לעשות זאת בשלב האחרון על מנת שלא ישחירו)
2 יח' סלרי אמריקאי חתוך דק מאוד
½ 1 כוסות חומץ תפוחים
½ כוס דבש או סילאן (דבש תמרים)
קורט מלח לניגוד טעמים
2 כוכבי אניס
1 מקל קינמון
1 כוס שמן תירס
אופן הכנת המרינדה של חומץ תפוחים:
מוסיפים אל סיר חומץ תפוחים, דבש, מקל קינמון, כוכבי אניס ומרתיחים תוך כדי ערבוב.
בודקים טעם ואת ניגוד הטעמים ומצננים בקירור. מוסיפים את המרינדה לסלט, מערבבים בעדינות ואז מוסיפים שמן. יש אפשרות לעשות את המרינדה פעם בשבוע, להכניס לקירור ולתבל כל יום סלט טרי.
אופן הכנת הסלט: מערבבים סלק, תפוחי עץ וסלרי אמריקאי, מוסיפים את המרינדה ומערבבים (יש לעשות את הסלט כל יומיים ולא להשאיר יותר מזה)
סלט עדשים שחורות, בצלצלים סגולים, שום ופטרוזיליה
מאת השף צ'רלי פדידה לרשת יינות ביתן
מצרכים לגסטרונום בגובה 10:
½ 1 ק"ג עדשים שחורות מבושלות עד לריכוך (אך לא יותר מדי)
10 בצלצלים סגולים קצוצים לקוביות קטנות
2 צרורות פטרוזיליה קצוצים דק
5 שיני שום קצוצים דק
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
3 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות מיץ לימון
1 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה ערבוב ותיבול:
מערבבים את כל המצרכים יחד עם עדשים שחורות אשר כבר התקררו, מתבלים ואורזים בקופסאות.
חג שמח
ריקי ברוך-בחירות נכונות אימון אישי קבוצתי