מרכיבים:
10 כנפיים מחלוקת ל-2
5 כפות סוכר
1 כוכב אניס
3 כפות חומץ
1 כף רסק עגבניות
5 כפות רוטב סויה
2 שיני שום
3 כפות צ'ילי מתוק מקסצ'אפ
1 כפית שמן שומשום
4 פרוסות ג'ינג'ר טרי
צילום: אורן כהן
מרכיבים להגשה:
בצל ירוק קצוץ
פרוסות צ'ילי אדום טרי
שומשום שחור
צילום: אורן כהן
אופן ההכנה:
להכנת הקרמל, יש לחמם סוכר בסיר עד להמסה, כאשר הסוכר מקבל גוון קרמלי עוצרים את התהליך בעזרת הוספת החומץ (יש להיזהר מהאדים). מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט הכנפיים.
צילום: אורן כהן
מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים את הכנפיים ומבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כ 30 דק'.
צילום: אורן כהן
לפני ההגשה מחממים תנור ל-250 מעלות מעבירים את הכנפיים לתבנית אפייה וצולים עד להשחמה. מפזרים את הבצל, הצ'ילי והשומשום השחור ומגישים.
צילום: אורן כהן
בתיאבון!