גודל המנה: חצי חזה עוף
המתכון מתאים ל-4 סועדים
רכיבים:
2 חזה עוף קטנים ללא עצם וללא עור חצויים ל-2 (4 מנות)
כף פפריקה
כף שמן זית
½ כף רוזמרין טרי
2 שיני שום כתוש
מעט שמן ממכל שמן בהתזה
¼ כוס יין אדום או מים
3 כפות חומץ בלסמי
עלי רוזמרין לקישוט
צילום: shutterstock
אופן ההכנה:
- אם רוצים, ניתן להניח כל חצי חזה עוף בין שתי יריעות פלסטיק ולשטח עד לעובי של 1.5-2 ס"מ
- בקערה קטנה משלבים את הפפריקה, שמן, רוזמרין, שום כתוש. מערבבים היטב עד לקבלת ממרח, אותו יש למרוח על שני הצדדים של העוף
- התיזו על תבנית אפיה (30 X 40 ס"מ) שמן מתרסיס. הניחו את העוף בתבנית, כסו והשאירו במקרר למשך 2-6 שעות
- חממו מראש את התנור לחום של 200-220 מעלות
- הרטיבו את העוף ביין, אפו 10-12 דקות והפכו את העוף פעם אחת במחצית הזמן, או אפו את העוף עד שצבעו כבר אינו ורוד
- הוציאו מהתנור והזליפו את החומץ על העוף שבתבנית האפייה
- העבירו את העוף לצלחות הגשה. ערבבו את הנוזלים שבתבנית האפייה והזליפו על העוף. ניתן לקשט בעלי רוזמרין.
ערכים תזונתיים למנה:
- קלוריות: 180
- פחמימות: 3 גרם
- חלבונים: 24
- שומן: 6 גרם
- שומן רווי – 1.3 גרם
- סוכר – 2 גרם
- סיבים תזונתיים – 1 גרם
- כולסטרול- 65 מ"ג
- נתרן – 60 מ"ג
- אשלגן – 265 מ"ג
הכותבת הינה דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת והשמנה