הקינוח מודולרי וניתן להכנה גם עם שברי בראוני, סוכריות צבעוניות (עדשים וכו'), שאריות עוגת דבש וכל מה שעולה על רוחכם
החומרים לכ-8 מנות בנפח 80 מ"ל
לקרם פקאנים מקורמלים:
100 גר' אגוזי פקאן
חצי כוס (100 גר') סוכר
2 מיכלי קרם צמחי של תנובה
כפית תמצית וניל איכותית
לשברי עוגיות:
2.5 כוסות (250 גר') קמח
200 גר' מרגרינה – קרה וחתוכה לקוביות
חצי כוס (100 גר') סוכר
1 ביצה
כפית תמצית וניל
לחלופין – חבילת עוגיות פריכות בטעם שאוהבים/בראוניז/שאריות עוגה מפוררות
צילום: רות אופק
אופן ההכנה:
עוגיות:
- במעבד מזון מעבדים את כל החומרים למעט הביצה עד לקבלת מרקם פירורי
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת בבצד
- משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה קלה של הבצק
- בסיום האפיה מוציאים את התבנית ומניחים בצד עד לצינון מוחלט.
- בידיים או במעבד מזון מפוררים לפירורים.
קרם פאקנים מקורמלים:
- במחבת ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל (למניעת גושים עדיף לא לערבב את הסוכר במחבת עד לרגע בו רובו של הסוכר מתחיל להתמוסס ולקבל צבע קרמלי)
- כשמתקבל קרמל ענברי וחלק מוסיפים את הפקאנים ומערבבים קלות
- מסירים מהאש את הפקאנים ויוצקים אותם על נייר אפיה
- ממתינים עד לצינון מוחלט ומעבירים למעבד מזון וטוחנים לאבקה דקה (אם ישנם גושים גדולים של אגוזים מקורמלים, רצוי לשבור אותם לפני ההוספה למעבד המזון)
- מקציפים במיקסר את הקרם הצמחי עד שמתקבלת קצפת יציבה
- מקפלים אל הקצפת המתקבלת את האגוזים בעדינות.
סידור המנה:
בכל כוסית מסדרים בשכבות פרורי עוגיות וקרם
*ניתן לקשר בשוקולד מגורר, שברי פקאנים מסוכרים, גנאש שוקולד (100 גר' שוקולד מומס עם 100 גר' קרם צמחי) ועוד.
צילום: רות אופק
בתיאבון!