קובה עיראקית במילוי דגים עם טעמים אסייתים, ירקות צלויים במרווה ים תיכוני וקרם לימון על בסיס קרם צמחי (מנה ל-4 סועדים):
1. מעטפת קובה סולת:
- 2 כוסות סולת מושרת במים פושרים עד לספיגת כל הנוזלים
- חצי כפית כורוכום
- חצי כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ביצה
- כף שמן קנולה
צילום: בני גם זו לטובה
הוראות הכנה:
- לערבב את כל החומרים ולהוסיף מים בהתאם
- ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג
- ליצור שקע בכל כדור בעזרת האצבעות ולמלא אותו במלית הדגים (הוראות הכנה בסעיף הבא)
- לסגור כל כדור מעל המלית ולהניח על נייר אפייה
- להרתיח מים ולהוסיף מעט כורכום ומלח
- להכניס את הכדורים לנוזלים ולבשל כ-15-20 דקות עד שהכדורים רכים
עוד מנות בפרויקט:
- קיש סלמון מעושן על בסיס קרם צמחי ורוטב טרטר
- צנצנת קרם פקאן עם שברי עוגיות על בסיס קרם צמחי
- חלת דבש חגיגית על בסיס משקה סויה
2. מילוי דגים:
- 4 פילטים של דג לפי בחירה, מומלץ בס או מוסר קצוצים
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- בצל סגול קצוץ
- פלפל אדום קצוץ
- 2 כפיות רוטב סויה
- 2 כפיות רוטב צ'ילי
- קצת פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
לערבב את כל המרכיבים יחד
3. ירקות צלויים:
- 6 פטריות שמפיניון חתוכות ל4
- 6 עגבניות תמר קטנות חצויות ל4
- 2 כפות זיתי קלמטה
- חצי כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים או מקופסא
- 2 שיניי שום פרוסות
- 2 כוסות תרד טרי
- כף שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
להקפיץ את כל המרכיבים ביחד עד להכנה הרצויה
צילום: בני גם זו לטובה
4. קרם לימון :
- 2 בצלים לבנים מבושלים במים וחתוכים לקוביות
- 2 שיני שום פרוסות
- חצי כוס קרם צמחי
- כף גדושה של חרדל דיז'ון גרגרים
- רבע כוס מיץ לימון טרי
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רבע עד חצי כוס מים פושרים
הוראות הכנה:
- לטחון את כל המרכיבים לקרם חלק
- לחמם בסיר ולהוסיף מים בהתאם, שלא יהיה דליל
5. ירקות מוקפצים:
- שתי כוסות של תרד טרי
- 6 פטריות שמפיניון חתוכות ל4
- 6 עגבניות תמר קטנות חצויות ל4
- 2 שיניי שום פרוסות
- 2 כפות זיתי קלמטה
- חצי כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים או מקופסה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כף של אורגנו טרי
- רבע כוס שמן זית
הוראות הכנה:
- להכניס את כל המרכיבים למחבת חמה
- להקפיץ עד רמת הבישול רצויה
6. הרכבת המנה:
בצלחת הגשה למזוג חלק מהקרם לימון, במרכז הצלחת להוסיף מעט מתערובת הירקות ולהוסיף כ-2 עד 3 כדורי קובה דגים.
צילום: בני גם זו לטובה
בתיאבון!