אוזן המן מעלי פילו במילוי סלמון, ריקוטה ופסטו

חג פורים הוא הזדמנות נהדרת להזמין את איל לביא, חבר ושף מוערך של מסעדת רוקח 73, להתארח באיטלקיה בתחנה.

 

איל הביא איתו הצעה למנה מיוחדת לפורים, "מנה שהתחפשה" כהגדרתו: אוזן המן מעלי פילו במילוי סלמון, ריקוטה ופסטו. מנה חגיגית, שמתחברת מאוד גם עם המטבח האיטלקי.

אוזן המן מעלי פילו במילוי סלמון, ריקוטה ופסטו

חומרים ל- 2 מנות

200 גרם פילה סלמון טרי נקי מעור ועצמות, חתוכים לפרוסות

100 גרםגבינת ריקוטה טרייה

3 כפות ממרח פסטו

8 עגבניות מיובשות לחות טחונות לממרח

2 כפות צנוברים קלויים

פלפל שחור גרוס ומלח ים

1 כף זרעי פרג

3 דפי פילו שלמים

מעט שמן זית

 

חומרים לרוטב:

10 עגבניות מיובשות

1 ענפי טימין טריים

רבע כוס יין לבן יבש

חצי כוס ציר דגים

רבע כוס שמנת מתוקה

1 כף  חמאה

1 שיני שום כתוש

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

המילוי:

1. לערבב בקערה את גבינת הריקוטה, העגבניות המיובשות, הפסטו והצנובר.

 

2. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

 

3. את הסלמון לחלק לשני נתחים שווים פרוסים דק…..

 

4. לחתוך את דפי הפילו בעזרת פורמה לשני עיגולים גדולים ושווים. למרוח שכבה דקה של שמן זית בין דף לדף.

 

5. להניח את פילה הסלמון במרכז ומעליו את מילוי הריקוטה והפסטו.

 

6. לקפל לצורת אוזן המן.

 

7. להבריש את דפי הפילו גם מבחוץ. לזרות את הפרג ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-15 דקות, או עד שהפילו מזהיב.

תגובות (0)
הוסף תגובה