מרכיבים
· 4 בטטות
· 2 שיני שום כתושות
· 4 כפות שמן זית
· 3 כפות דבש
· מיץ מ- 1 לימון
· מחטים קצוצות מ- 2 גבעולי רוזמרין
· מלח גס
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוהה (220 – 200 מעלות).
2. משמנים תבנית אפייה בינונית במעט משמן הזית.
3. קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים אותן בתבנית.
4. מערבבים את השמן עם הדבש, השום ומיץ הלימון ומברישים את הבטטות בתערובת.
5. זורים מעל את רוזמרין ואופים כ-30 דקות או עד שהבטטות רכות מאוד.
6. לפני ההגשה זורים על הבטטות מלח ים גס.
אני שילבתי בתבנית גם בצל סגול קטן חצוי ל-2. יצא מעדן!
גמר חתימה טובה! ותזכרו – חיים וטעים!