מרכיבים

·        4 בטטות

·        2 שיני שום כתושות

·        4 כפות שמן זית

·        3 כפות דבש

·        מיץ מ- 1 לימון

·        מחטים קצוצות מ- 2 גבעולי רוזמרין 

·        מלח גס

 

אופן ההכנה

1.     מחממים את התנור לחום גבוהה (220 - 200 מעלות).

2.     משמנים תבנית אפייה בינונית במעט משמן הזית.

3.     קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ  ומניחים אותן בתבנית.

4.     מערבבים את השמן עם הדבש, השום ומיץ הלימון ומברישים את הבטטות בתערובת. 

5.     זורים מעל את רוזמרין ואופים כ-30 דקות או עד שהבטטות רכות מאוד.

6.     לפני ההגשה זורים על הבטטות מלח ים גס.

 

אני שילבתי בתבנית גם בצל סגול קטן חצוי ל-2. יצא מעדן!

 

גמר חתימה טובה! ותזכרו - חיים וטעים!