מתכון: בטטות בדבש ורוזמרין
לקראת יום כיפור, שבו אחגוג את יום הולדתי (כן,כן, נולדתי ביום כיפור), אני תמיד מחפשת מתכונים קלים (5 דקות עבודה), בריאים, מזינים והכי חשוב טעימים!
השילוב של הבטטה עם הדבש הלימון ושמן הזית יוצרים לנו מעין סוכריות שמתאימות כתוספת למנת עוף או דג.
מרכיבים
· 4 בטטות
· 2 שיני שום כתושות
· 4 כפות שמן זית
· 3 כפות דבש
· מיץ מ- 1 לימון
· מחטים קצוצות מ- 2 גבעולי רוזמרין
· מלח גס
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוהה (220 - 200 מעלות).
2. משמנים תבנית אפייה בינונית במעט משמן הזית.
3. קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים אותן בתבנית.
4. מערבבים את השמן עם הדבש, השום ומיץ הלימון ומברישים את הבטטות בתערובת.
5. זורים מעל את רוזמרין ואופים כ-30 דקות או עד שהבטטות רכות מאוד.
6. לפני ההגשה זורים על הבטטות מלח ים גס.
אני שילבתי בתבנית גם בצל סגול קטן חצוי ל-2. יצא מעדן!
גמר חתימה טובה! ותזכרו - חיים וטעים!





React to WordPress