מתכון: שוק טלה אפוי בתנור עם תפוחי אדמה אפויים

 מתלבטים מה להכין כמנה עיקרית במהלך החג או בל כמובן אפשר גם לארוחה חגיגית במיוחד, במהלך השנה. בשנה שעברה הצעתי לכם מתכון חגיגי מן הים – מוסר ים ביין לבן וגם מתכון מן היבשה – אוכף טלה במילוי בשר טחון, פטריות פורטבלו ובייבי ארטישוקים.

 

השנה, אציע לכם מתכון נוסף

 

שוק טלה אפוי בתנור עם תפוחי אדמה אפויים

 

כמות ל- 8 סועדים

 

 

מצרכים:

1 שוק טלה עם עצם במשקל 2-3 קג

4 ענפי רוזמרין

8 ענפי טימין

10 שיני שום קלוף

4 כפות דבש

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות חרדל גרגירים

ענף מרווה

10 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים ל- 4

10 בצלצלי פנינה קלופים

חצי כוס שמן זית.

 

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מכינים מרינדה: מערבבים בקערה את שמן הזית יחד עם הדבש, השום, החרדל, הטימין והרוזמרין

2. מורחים את שוק הטלה במרינדה ומכניסים למקרר ל- 6 שעות

3. מניחים את השוק בתבנית אפייה, מסדרים מסביב את תפוחי האדמה והבצלים ומפזרים מעליהם מלח ופלפל שחור גרוס

4. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך שעה

5. מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות

6. מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים.

 

בתיאבון וחג שמח!

 

אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

תגובות (0)
הוסף תגובה