מתלבטים מה להכין כמנה עיקרית במהלך החג או בל כמובן אפשר גם לארוחה חגיגית במיוחד, במהלך השנה. בשנה שעברה הצעתי לכם מתכון חגיגי מן הים - מוסר ים ביין לבן וגם מתכון מן היבשה - אוכף טלה במילוי בשר טחון, פטריות פורטבלו ובייבי ארטישוקים.

 

השנה, אציע לכם מתכון נוסף

 

שוק טלה אפוי בתנור עם תפוחי אדמה אפויים

 

כמות ל- 8 סועדים

 

 

מצרכים:

1 שוק טלה עם עצם במשקל 2-3 קג

4 ענפי רוזמרין

8 ענפי טימין

10 שיני שום קלוף

4 כפות דבש

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות חרדל גרגירים

ענף מרווה

10 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים ל- 4

10 בצלצלי פנינה קלופים

חצי כוס שמן זית.

 

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מכינים מרינדה: מערבבים בקערה את שמן הזית יחד עם הדבש, השום, החרדל, הטימין והרוזמרין

2. מורחים את שוק הטלה במרינדה ומכניסים למקרר ל- 6 שעות

3. מניחים את השוק בתבנית אפייה, מסדרים מסביב את תפוחי האדמה והבצלים ומפזרים מעליהם מלח ופלפל שחור גרוס

4. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך שעה

5. מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות

6. מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים.

 

בתיאבון וחג שמח!

 

אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה