חומרים ל-5 סועדים:
1/2ק"ג חזה עוף
1/2ק"ג כרעיים עוף מפורקים
1/2ק"ג פלפל אדום
1/2ק"ג פלפל צהוב
1/2ק"ג קישואים
1/2ק"ג גזר
רכיבים לתיבול הבשר:
3כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כפית שום כתוש
רבע כפית קארי
הרכיבים לתיבול הירקות:
כף בזיליקום קצוץ
כפית שום כתוש
כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית ג'ינג'ר
400 גרם תפוחי אדמה (קטנים מאוד)
כוס מלח גס
עוד ב-Onlife:
- מה כדאי לאכול כשיוצאים לפיקניק? עצות שימושיות
- מתכון: שיפודי סלמון
- מתכון: שיפודי פרגית בדבש תמרים וקרם בטטה
אופן הכנה
1. מסירים את העור מהפרגיות וחותכים לקוביות. את חזה העוף חוצים לשניים, וכל צד פותחים לשניים לרוחב.
2. מערבבים את חומרי תיבול הבשר ומשרים את הפרגיות וחזה העוף במרינדה כשעה.
3. חותכים את הירקות לקוביות ומערבבים אותם עם חומרי הטעם.
4. את המלח שמים בתבנית (גובה המלח כ-1 ס"מ) "ושותלים" את תפוחי האדמה בתוך המלח.
5. את הירקות מאדים בסיר עם מים עד לריכוך (שיהיה "אלדנטה" ולא רך מידי). את הבשר צורבים בגריל ואת תפוחי האדמה מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות כ-40 דקות (עד ריכוך).
6. סידור הצלחת – מניחים במרכז הצלחת את הירקות, עליהם את הבשר ובצד מניחים את תפוחי האדמה.
*** ניתן להכין את תפוחי האדמה בתבנית פיירקס ולהגיש אותם מסודרים בתבנית לשולחן.