מתכון: פרגיות וחזה עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

חומרים ל-5 סועדים:

1/2ק"ג חזה עוף

1/2ק"ג כרעיים עוף מפורקים

1/2ק"ג פלפל אדום

1/2ק"ג פלפל צהוב

1/2ק"ג קישואים

1/2ק"ג גזר

רכיבים לתיבול הבשר:

3כפות שמן זית

כף פפריקה מתוקה

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

כפית שום כתוש

רבע  כפית קארי

הרכיבים לתיבול הירקות:

כף בזיליקום קצוץ

כפית שום כתוש

כפית מלח

רבע כפית פלפל לבן

רבע כפית ג'ינג'ר

400  גרם תפוחי אדמה (קטנים מאוד)

כוס מלח גס

 

עוד ב-Onlife:

 

אופן הכנה

1. מסירים את העור מהפרגיות וחותכים לקוביות. את חזה העוף חוצים לשניים, וכל צד פותחים לשניים לרוחב.

2. מערבבים את חומרי תיבול הבשר ומשרים את הפרגיות וחזה העוף במרינדה כשעה.

3. חותכים את הירקות לקוביות ומערבבים אותם עם חומרי הטעם.

4. את המלח שמים בתבנית (גובה המלח כ-1 ס"מ) "ושותלים" את תפוחי האדמה בתוך המלח.

5. את הירקות מאדים בסיר עם מים עד לריכוך (שיהיה "אלדנטה" ולא רך מידי). את הבשר צורבים בגריל ואת תפוחי האדמה מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות כ-40 דקות (עד ריכוך).

6. סידור הצלחת – מניחים במרכז הצלחת את הירקות, עליהם את הבשר ובצד מניחים את תפוחי האדמה.

 

*** ניתן להכין את תפוחי האדמה בתבנית פיירקס ולהגיש אותם מסודרים בתבנית לשולחן.

תגובות (0)
הוסף תגובה